Home / Mahlat na sto načina / Od nadimka do nickname

Od nadimka do nickname

Pisao skoro drug kolega Drnch o nickname -ovima i kako je sebe zamišljao u ulozi Tarzana, Jamesbonda, Jamesdina, to jest kako sebe vidi kad nije Drnch pa se ja duboko zamislila nad nadimcima koje vučemo kroz život i koje nam prikačinju bez da nas posle mnogo opisuju.

Dakle moji su:

Mamino zlato od mame i Dimitrije od tate. Tati je prva ljubav bila pevačica koja je prepoznatljiva po ovoj pesmi i trebalo je i moralo da budem Dimitrije. Tu sam ga zeznula pa mi je sve kasnije prisviravao sa – Ti si se naopako i rodila, s pogrešnim gaćama. Ni pesmu zbog mene nije mog’o da naruči u kafani sve dok se Tozovac nije dosetio pa ispeva pesmu sa mojim lepim imenom, jel’te, koju ja mrzim iz dubine duše jer su mi je svi oni koji su mi se udvarali pevali u sopstvenoj obradi i aranžmanu pokušavajući da me s nogu obore na dupe.

Gagarinče po Juriju Gagarinu. Imala sam majicu sa nekim raketama i eto i dandanas me u komšiluku zovu Gagarinče iako je on leteo u svemir a ja samo po prašini i iako me danas ekstra nervira ovo ‘’če’’, mislim velika sam porasla, red je da ga izbrišu.

Servantes po nekom iz neke serije, da me ubijete ne mogu da se setim kako se zvala al’ znam da je taj Servantes koga je igrao Ivica Vidović stalno vuk’o neke knjige. Ja mnogo volela da čitam i stalno tako čitala jednu knjigu i vukljala još jednu da slučajno ne ostanem bez literature. Po komšiluku pričali da to neće na dobro da izadje i stalno davali primere nekih koje su obolele od prevelikog čitanja. Ja jes’ da nisam baš zdrava u glavu samo ne znam koja mi je dijagnoza, valjda literaturus ludakus.

Onda sam porasla i postala za tatu koza i guska. Koza kad poludi, guska kad mi izražava svoju bezgraničnu roditeljsku ljubav.

Muškarci koji nisu mogli da mi zapamte ime su me zvali pile, mače, ribice, sve tako nešto da se ja ne dosetim da sam samo prolazna stvar u njihovom životu i da će vrlo brzo da naidje drugo mače. Kako sam rasla tako sam počela da frkćem, zapamti mi ime, bre, šta me briga što ćeš posle da pomešaš i neku drugu tako da nazoveš. Skoncentriši se na mene (trenutno) i koncentriši se na upotrebu imena u korist medjuljudksih odnosa (trajno).

I tako sam rasla, rasla, rasla mi i pamet i postala sam ironična, to jest isped mog imena je i šlo to – ironična. To onda kad sam ja ukapirala da stvarno nisam imala ništa od onolikog čitanja i svog opšteg obrazovanja, da niko ne sluša šta pričam nego da mi svi zevaju u sise. I onda sam počela da lajem. Drugarice me stalno plašile da će neki da me bije – skrati jezik, bre, polomiće ti neki koske. Niko mi nije pretio, svi su se nešto kao mentalno najebavali sa mnom a sve u cilju onog obaranja s nogu na dupe, kako da ne budem ironična. Kad hoćeš da se baviš gimnastikom moraš da treniraš, je l’ tako? On mi dodje totalno nepripremljen za rad na spravama a posle ja ironična.

I tako.

Ljubimac me zove ljubavi. Kad god se probudi. On inače spava i smeška se, šta sanja samo mogu da naslućujem čim me ujutru zove ljubavi. Valjda i on ukapirao da može da se zezne tako neprobudjen.

Ljubimica me zove Kajle. I svi njeni drugovi i drugarice. Bilo je – mama, mamice, majlecio, kajlecio pa kajle i ostadoh Kajle. Da te bog mili sačuva, ne može da me zove mama k’o sva ostala deca svoje majke. K’o da sam deo alata za menjanje gume na autoputu – dodaj mi kajle tamo je pored cvicangli!

A onda sam stigla do blogova…

I sad sam Mahlat.

Angel of prostitution, je l’ te…

Najbolji sam izabrala :mrgreen:

Pročitajte i

Svilene trepavice vs karcinom dojke

Ovaj post ima za cilj da mi kao nekoliko žena ovih dana javite da ste bile na pregledu i da je sve ok. A to ne morate, meni je samo drago što sam neke žene svojom pričom podstakla da odu.Ovaj post ima za cilj da jednog dana, kad vam padne kamen sa srca, makar vam oba stopala prebio, kažete – Moje dojke su OK!Nadam se da će i moje biti.

46 komentara

 1. d

  Angel of..ono… pa se posle cudis!
  Sto se nisi nazvala Kekec, pa da vidis u sta bi ti onda zevali :mrgreen:

 2. Pa, bre, Drnch, prvo su mi porasle sise, posle sam postala Mahlat :mrgreen:

 3. d

  Pa jes’, glupo sad da se zoves jos i Kekec s tol’kim… 😯
  ..nadimcima! 😳

 4. He… Ti Dimitrije, ja Vlada. Skroz se zbunili što ispadoh žensko. Ne dočekaše Vladu.

  I da, Mahlat, odlično si izabrala

 5. Pa glupo… kažem ja 🙄

 6. Zaboravila si da navedes da si i Mara partizanka.
  Glumci uvek dobiju imena iz svojih uloga. :mrgreen:

 7. Tog se odricem u opstenarodne svrhe :mrgreen:

  Ivana – Vlado, kako sam mislila tako sam i smislila, tak sam se posle setila 😆

 8. …ne smem da pricam o svojim nadimcima, uzasni su…

  Ali mi se svidja kako si ti tvoje analizirala, bas !
  Uvek su me nervirale zenske koje nose knjige na grudima i prave se extra pametnice… mozda me zato i privlacile???

 9. Deda, nije meni knjiga sluzila kao stit, nisam je nosila na grudima nego ispod pazuha 😆

 10. d

  Đe si ba gagarinče?:)
  Sa’ću tako da te zovem :mrgreen:

  ti si moja nezamjenjiva i jedina ..znaš ti kako:)

 11. – ne može da me zove mama k’o sva ostala deca svoje majke. –

  Deca majku zovu mama samo dok ne pođu u školu. Ti si još i dobro prošla sa nadimkom…

 12. Donna, aj’ ‘leba ti samo bez ovog ce na kraju 😈

  Walker eto nisam o tome razmisljala… aj sacu da se pravim luda 🙂

 13. Mene tata prozvao Mile, a ja njega Joco, a njegovo ime nema veze sa ovim Joco. Ne sećam se da sam mu ikada rekla tata, ni njemu, ni kada pričam o njemu. Tako i ja ostadoh Mile. Kad mi kaže Ivana, ja se smrznem. 😀 Ovo tvoje Dimitrije, mi se baš sviđa, a i stoji ti nekako baš lepo. Baš si pravi Dimitrije. :mrgreen:

 14. Dobro, Mile, kad ti kazes :mrgreen:

 15. „Dimitrije sine Mitre,…. !“ jel’ta… 😆
  lepse od „Cakulin“…(nemam pojma sta ovo znaci, setih se jedinog nadimka, koji mi je moj dragi komsija nadenuo… :mrgreen: )

 16. Ta, Saro, a za tvoj bih rekla da znaci brbljiva :mrgreen:

 17. Š

  Mahlat…a baš sam se pitala je l’ to zbog očiju nick :mrgreen:
  Ja na primer uopšte ne šapućem, pa sam postala Šaputalica (kriv Pdutr) pa Šapke, pa od toga Spake (lost il’ magi, jedna zaj’bala stvar 😉 ) sad sam i Vikalica i Džvanjkalica i Visp, i kako ‘oćeš me zovi, samo me ne razbiVaj. 😆
  Najviše nadimaka u životu mome nadenula mi majka roditeljka. I svi su izražavali čistu i nepatvorenu ljubav majčinsku, dabome: stoko, strvino, džukelo, idiote neopevani 💡 svinjo svinjska (nisam znala da postoji i nesvinjska svinja), govedo, govno jedno (dobro nisu dva)…osim u slučajevima kad joj nešto treba, onda sam Pile mamino, mamina ćeeeraaa. ‘Ajde! 🙄

  Očka nikad nije koristio ni izbliza tako bogat rečnik za svoje mezimče. Ne znam da l’ me više nerviralo njegovo Sin Miladin il’ njena rafalna paljba. Sad se malo presabrao posle skoro četr’es godina vodanja mene ili me po fudbalskim utakmicama i boks mečevima s tendencijom da me pretvori u Virdžinu, pa ipak popustio i zove me „jagnje tatino“. 😳 Kad popizdi i jagnje poraste u ovcu odma’.
  Ovaj mladi gospodin što potpisao da me trpi zove me Grujice. 😯 ❓ Kad me pozove po imenu znaću da je uplatio sudsku taksu i podneo zahtev za razvod, o čemu me upravo u tom trenutku obaveštava.
  A ja…ja sam namćor. Mada ima i onih koji mi izmišljaju jako inventivne nadimke! :mrgreen:

 18. Ne mogu da verujem 😀 i mene otac vukljao po bosk mecevima, sedela sam tik pored ringa milion puta (tata bio preCednik boks kluba) al’ mu bokser nisam postala :mrgreen:

 19. Dimitrije je sasvim ok,nekako zvucno. Mama od jednog mog druga je u blagoslovenom stanju bila zaludjena pesmom cojle-manojle i htela da da detetu ime cojle bilo musko,bilo zensko. Jedva je odgovorili. Jednom se zeznula,pa nam to ispricala i sad ga svi,veselog, zovemo cojle 🙄

 20. Sapke i Mahlat a da nemamo mi istog tatu 😯

  Na svim utakmicama i boksmecevima u sumadiji i okolini sam bila.Tata hteo da postanem il fusbaler il bokser :mrgreen:

 21. Gde nadje prevod za moj nadimak 😆 aaaaaaaaa?
  govori brze il da dolazim ❗

 22. Da niste mozda gledale „gosine“ boksere, jer smo onda bile sigurno zajedno na nekom mecu 😮

 23. d

  Covece, sve same bokserice na blogu?!? 😯
  Mene deda vodio na balet… kako li sam medju blogere zalut’o? :mrgreen:

 24. Magi, pa ona nije normalna, ta pesma ide: Cojle, Manojle, digi digi stanojle… nista ne govori samo mozes uz nju da cupkas po prasini, da nagrdi rodjeno dete :mrgreen:

  Sara Ćakulin ako je C ‘ Ć je neko ko priča, brblja, bar kod Dalmatinaca ako je to to 😀

  Drnch, pa sta ces kad niko od nas izgleda nije izaš’o onako kako su planirali.
  I kako ti stoji ona baletksa haljinica kad zaigraš u Labuđem jezeru :mrgreen:

 25. I nisu bokserice na blogu gasce

  nego bokserke yene

  :mrgreen:

 26. d

  Ama, dobro sam ja rek’o – bokserice! Na to sam i mislio.. 😆
  Super mi stoji, da izvines…’aljince! Al’ me umem da igram dobro, pa onda izvodim svoju verziju.. plivam ledjno! :mrgreen:

 27. Zao mi samo sto malo nisam boks i trenirala, pa da sad kad zatreba neke u mojoj okolini i opizdim po „labrnjici“… :devil:
  a ovih dana se nagomilalo….uh..!

  Moguce da je to od te reci, a i sto volim da pricam, sto jes’, jes’…. 😀

 28. Š

  Kad drnču dosade aljinče i baletanke mož’ mu pozajmimo bokserice 😀
  Sara, i ja sam se više puta pitala oko muškog roditelja da l’ zabasao do rodnoga mesta od Mah…il’ njen do ovamo. A sad već imamo trilemu! 😯

 29. d

  Aj’, fala bogu.. muka mi vec od ovih tangi! Nek’ su i tigraste, al zuljaju brate! 😆

 30. Je l’ ovake

  gace

  a vidi ove, za zvadbe

  avadba

  :mrgreen:

 31. Sapke, ja cu da porazgovaram sa tatom al’ ne verujem da ce da prizna, vidi ti sa tvojim 😆

 32. d

  Gace su zakon! Ovaj, novi zakon… 😉 :mrgreen:

 33. A ove

  tanga 2

  :mrgreen:

  a ove

  zzz

 34. d

  To nisu gace, to su pracke!

 35. rekla sam da cu ove svadbene da kupim pod obavezno, opet mi jedete komentare :mrgreen:

 36. Drnch, pa kako ih ko koristi 😀

  Magi, aj’ ja ću sledeći put malo da sačekam 😉

 37. Tuga me privati kad se setim svih nadimaka koje su mi denuli, a neke jos nosim, ne sto hocu, nego oni hoce.
  Tati sam bila curka a brat soko. Pitah ga ima li tu razlike, rece;“Ne oboje ste pernate zivotinje“. Mama me zove Dusko :shock:, da ga jebem ako znam zasto. A brat Gonzo 🙄
  A ostali, kukuuu majko 😆
  Sta ste se u`vatili gaca, umesto da ih skidate, vi ih navlacite 🙂

 38. Pa Drnch poceo s tim gacama, sta pitas mene 😆

 39. A zelena vrata sam lupila, gledajuci u svoja vrata od sobe, inace niko ne zna da volim zelenu boju :mrgreen:
  A i ovde mi dadose nadimke. Grineta (gospon Drnch), Grindzi, mala Zelena..

 40. Drnch, je za sve kriv, znala sam da ti nisi 😆

 41. Tako on, samo povede stvar u nepoznatom pravcu, sludi nas totalno,pojma nemamo da l’ da oblačimo gaće da l’ da skidamo, koji model… :mrgreen:

 42. ja se svojih nadimaka odričem…u ime današnjeg: ko-ko-š…tako mi sinak iz ljubavi odgovara na moje: piiile mamino..

  koko

 43. još da doda -anel , jbt. de bi mi bio kraj 😀 😀

 44. Blago tebi, imaš nadimaka kol’ko o’š …
  Deca me još uvek zovu mama, videćemo za par godina čime će da me počaste … :mrgreen:

 45. Ma meni je ovaj od cerke, izgleda, od milja, samo zvuci glupo :mrgreen:

 46. s

  Šaputalica je otkrila tajnu, zašto treba da budemo sretni dok imamo nadimke.
  Ime dobijamo dok se još ne zna kakvi će mo biti, nadimak dobijamo onakav kakvi smo.
  Ako nemamo nadimak mi i ne postojimo, ako nas pozovu imenom, onda smo najebali.
  A ko ne voli nadimke može da koristi i broj(JMBG,zatvorski, broj telefona i sl.)
  Ali svakako, ko nadimka nema nije se imao radšta i roditi 🙂

Ostavite komentar