Home / Život piše romane / Umal' ne udadoh hazbenda!

Umal' ne udadoh hazbenda!

Nije što bih ga udala nego što bi ja posle morala da se udajem ponovo a pitanje  da l’ bi uspela.

Elem, moj mi hazbend i ja imamo svako svoju zanimaciju, ja blogujem, hazbend ludija po forumima i razmenjuje muziku i bračne savete. Ima i najboljeg druga koji ga prilično uveseljava. Drug je Madjar sa slabim poznavanjem srpskog, hazbend ne zna madjarski, razgovaraju nekim samo njima znanim jezikom k’o oni blizanci što prave svoj jezik da ih niko živi ne razume. Uglavnom, drug Madjar stalno mom hazbendu na najboljem srpskom koji zna odgovara:

Hvala ti što si mi poslala…

Hvala ti što si mi odgovorila…

Kukuuuuuuu, uspaničim se ja pa se prisetim ono malo što znam o madjarskom, to jest da madjarski jezik nema rodove i da Madjari kad prevedu svoj jezik na srpski i on i ona i ono nekako ispadnu ona. E, al’ drug Madjar sa tim njegovim – jesi mi pronasla, ako si umorna posalješ mi sutra i tim lalakanjem mom hazbendu, napravio na forumu čitavu pometnju. Neko kont’o, kont’o pa prekonto da je moj hazbend žensko i poslao mu privatnu poruku.

Vidim ja danas plače mi hazbend ispred monitora, suza suzu stiže, rek’o bi nešto al’ ne može pa pokušava pantomimom da mi pokaže da pridjem.

Pridjem ja, kad na monitoru ljubavno pismo za mojega ljubimca sa sve slikom!

Kaže čovek mnogo mu se svidja koju muziku sluša moja poštovana hazbend i tako je ukapirao da su njih dvoje srodne duše. Zna da je nepristojno postavljati pitanja da l’ je hazbend udata, što i nije važno, pa će reši nešto o sebi. A poštovana hazbend ako misli da oni mogu da ljubavišu nek mu otpiše sitnu knjigu sa svojim generalijama.

To o sebi što smo moja poštovana hazbend i ja s pažnjom pročitali je – radi težak i odgovoran pos’o, koji nije precizir’o. Razveden, ima dvoje dece koja su sa mamom al’ žive blizu pa se vidjaju da slučajno moja hazbend ne pomisli da je on neki neodgovoran otac. Ima kuću, staru majku sa’ranio. Mnogo bi voleo da upozna moju hazbend.

Slika – stoji čovek na nekoj terasi, poš’o valjda na neku svadbu, leptir mašna blago nakrivljena ulevo, a oko njega padaju crvene i roze muškatle. Da l’ su muškatle od one ledene sorte ne znam al’ lepo se vidi da su muškatle.

Pomislih, siroma’ čovek medju ovim muškatlama, nije njemu lako.

Hazbend i dalje plače.

Na kraju, kad hazbend bude raspoložena neka mu samo javi, on odma’ dolazi.

Terala ja ljubimca da mu odgovori, kako je i red, da ne čami čovek tamo ispred monitora, ljubimac konstatovao da sam blesava i lego da spava.

Ja evo malo, malo, pa udjem na onaj forum, gledam onog medj’ muškatlama, duša me boli. Lepo mi dodje da mu ja odgovorim, stvarno nema smisla da čovek ostane bez odgovora.

On možda još u onom odelu s leptir mašnom čeka da mu ljubimac javi:

Ajd’ polazi!

Ovi na forumu mu već spremaju svadbu i kuma mu našli. I umiru od smeha.

Meni ostaje samo miraz da mu spremim.

Pročitajte i

Priča o mami koja mora dugo da živi

Adam i Jovana su moja sreća, tuga, radost, moja krivica.Ja sam im dala tu bolest i celog svog života se nadam da moja ljubav to može nekako da ispravi, pomogne, izleči.Nikada nisam ni pomislila da odustanem od njih.

12 komentara

 1. Kako si mi samo ulepšala jutro! Još se smejem i zbog onog rančica hazbendovog i raspusta, al tako ti mi u prosveti. Pa šta da radimo kad nemamo odmore ko svi drugi?! 😀
  Ovo ja – baba, pošto mi se Deda ulogovao.

 2. S

  Ma ja nešto kontam da nije kasno da ispraviš „grešku“ 😆
  :mrgreen:
  Ha, ha, ha … e slatko mi poče ovaj radni dan 😀

 3. e, stvarno placem al’ od smeha….. sve ko tvoj hazbend…. 😆

 4. Z

  Kace svadba ? :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

 5. zovi nas u svatove,…..aaaaa neeeeee…ako se on udaje mi smo podjani….ili kako s to kaze…. 😀

 6. Jel’ bar ti odgovori coveku? Jao, eto bas se ne smejem cesto, al ovde moooraaaammmm 🙂

 7. e, nemoj si sebična 😀

 8. m

  Vama smesno?

 9. Umal se ne upiskih od smeha. Razbudih i blizu i dalju okolinu. Kuku.
  Zeno, ostaje 6.juni za sada, saljem ti mob na mail. Od nedelje sam u Bg, ‘ajde da se cujemo?

 10. Ajde, al’ ja od utorka nisam u Bg sve do nedelje al’ mozemo da se cujemo 😀

 11. hahahahahaha, a posle par meseci od svadbe zoveš i pitaš: je l’ ima nešto novo? 😯

 12. a on kaze> Nema, juce sam dobio… 😛

Ostavite komentar