Home / Pamet u glavu i dupe uza zid / Vežba, vežba i samo vežba. Uspeh će doći kasnije!

Vežba, vežba i samo vežba. Uspeh će doći kasnije!

Povučena jednom današnjom posetom na blogu setih se ovog svog teksta. Uvek sam mislila da je vaspitavanje deteta najlakša stvar na svetu ako hoćete time da se bavite, ako dete ne doživljavate kao još jedan problem u životu već pretrpanom problemima i ako ste svesni toga da deca to ne umeju sama. I naravno, da ne postoje svi oni koji pričaju suprotno od vas a kojima deca u odredjenom dobu više veruju pa počnu da se ponašaju kao da su im roditelji stigli ekspres poštom iz kamenog doba.

Ako imate živaca za bacanje i ako dobro podnosite gluposti preporučujem vam da kupite neki od časopisa za tinejdžerke. To da vidite! I posle toga da kako znate i umete, deci, to jest devojčicama (edukacijom dečaka se još ne bave, dečaci ipak sporije sazrevaju – dokazano) objasnite da ti časopisi nemaju veze sa njihovim odrastanjem, da su urednici takvih časopisa budale koje treba kazniti, zatvoriti, pitati ih da li tako vaspitavaju i svoju decu i odakle prepisuju sve te gluposti ispod kojih se ponosno potpisuju. Dakle, tinejdžeri/ke su deca od 13 do 19 godina. To je neko opšte odredjenje. Meni nije baš najjasnije jer 13 i 19 godina su kao nebo i zemlja i, priznaćete, devojčica je u 13 godina još devočica a u 19 već devojka. U 13 godina devojčice još ne izlaze od ponoći a u 19 izlaze. Trinaestogodišnje devojčice su šesti razred osnovne škole a devetnaestogodišnje četvrti srednje.

Trinaestogodišnje devojčice tek dobijaju prvu menstruaciju, devetnaestogodišnje naveliko imaju seksualna iskustva, neke se udaju čim se raspuste. Trinaestogodišnje devojčice nigde ne idu bez pitanja i znanja roditelja (iskreno se nadam), devetnaestogodišnje, rekoh, izlaze oko ponoći i vraćaju se kući na vreme da mami i tati skuvaju prvu jutarnju kafu.

Da ne nabrajam više razliku izmedju devojčica i devojaka koja, izgleda, ne postoji, došao mi je do ruku jedan od časopisa specijaloizovan za tinejdžerke. Neverovatno edukativan! A kompletna edukacija se svodi samo na seks.

Naravno da mislim da decu treba i uputiti i obrazovati i naučiti da se štite ali ostala sam šokirana jer ispada da će u životu samo obavljati seksualne radnje. Od toga će im zavisiti čitav život pa valjda treba da budu dobro potkovane.

Ovaj časopis ih sve uči da su vredne samo onoliko koliko vrede muškarcima. Sve ostalo mogu da zanemare.

Osnovno što svaka devojčica treba da zna je kako da pokaže momku da ga voli. To će mu pokazati time što će tačno znati gde da ga mazi – da se ne fokusira mnogo na penis jer nije to jedina muška erogena zona! Svog dečka treba da stavi na ispit koliko dugo može da izdrži bez seksa pa ako je on ne prevari u toj nametnutoj apstinencionalnoj krizi može da bude sigurna da je voli. Ako joj se dečko slučajno požali da misli da mu je penis mali odmah mora da ga razuveri i da mu objasni da ’’nije važno što je mali ako je dobar tehničar’’! Treba da mu govori kako ima najlepši penis na svetu srećna i presrećna što joj je neki takav uopšte pripao.

Svaka devojka iz muškarčevih snova treba dobro da zna kad njen dečko želi da mu ona kaže ’’volim te’’ pa to treba da ponavlja kao papagaj uvek, svuda i stalno, jer ako on posumnja u njenu ljubav može biti da je zameni nekom boljom.

Oko tvrdnje ’’Ako vaš dečko pomisli da ste lepi sigurno će poželeti da spava sa vama’’ sam se dobro mučila i nisam uspela da dodjem do zadovoljavajuće analize. Sve što sam zaključila je da one devojčice koje misle da su ružne, a većina u tinejdžerskom dobu baš tako misle o sebi) rastu uverene da samo ako su lepe imaju šanse da jednog dana iskuse seks. Ako nisu već sad su u depresiji. Naravno, posle ove dubokoumne konstatacije specijalizovanog časopisa slede uputstva kako vizuelno povećati grudi, kako pućiti usta i kako ličiti na ovcu. Uspeh zagarantovan! A posle ovoga slede silikonske korekcije.

Da ne bude da ovaj časopis zanemaruje to što deca idu u školu, ma kakvi, ima savršena uputstva šta se radi na školskom odmoru a iznad svega šta se radi ako je doooosadno na času. Svojim čitateljkama koje naziva ribama i cicama u stilu – Ako želiš da budeš cool riba – preporučuje da kucka poruke.

Poruka za drugaricu:

’’Muškarci imaju svoj mini vrt, dva mala krompira, jednu šargarepu, malo peršuna i strašno se uzbude kad im u vrt udje puž!’’ – Ova poruka najverovatnije treba da se šalje na času biologije. Ja sve razumedoh za ovaj ’’rajski vrt’’ al’ ostadoh u dilemi šta je puž koji izaziva strašno uzbudjenje. Devojčice najverovatnije znaju, ja pojma nemam!

Poruka za njega:

’’Hajde da zajedno vežbamo matematiku! Prvo ćemo da se saberemo, pa da oduzmemo odeću jedno drugom, onda ćemo da delimo mnogo poljubaca i na kraju ćemo da se množimo!’’ – Roditelji uopšte ne treba da se čude što im deca i posle toliko vežbanja ne znaju matematiku. Zato što ne vežbaju matematiku nego se množe! Po uputstvu!

Sve u svemu to što vi pokušavate nečemu da naučite svoje devojčice bacite u vodu i ne mučite se. Njih uče da od seksa sve zavisi naročito od toga koliko će biti dobre, nežene i predusretljive prema velikim muškarcima. Pripremaju ih za ulogu ljubavnice i dobre vile koja ispunjava sve seksualne želje. Ako ovo gradivo ne savladaju nisu se imale rašta ni roditi!

I na kraju, kad sam došla do pitanja čitateljki i odgovora istim, sve moje nade su pale u vodu.

Pitanje – Gde je ulaz za tampon? (13 godina) – odgovor: tampon se stavlja u vaginu, sledi objašnjenje gde je vagina ako devojčica slučajno nije znala.

Pitanje: Da li treba da počnem da vežbam da stavljam tampon? (12 godina) – odgovor: Lepo što si nas ovo pitala (lepo??!! Nije lepo, to treba da pita mamu) pa onda obrazlaganje da li je vreme ili nije vreme što zavisi od toga da li je već imala seksualne odnose ili ne!

Pitanje: Mogu li da zatrudnim ako nemam menstruaciju ali je dobijem nedelju dana posle seksualnog odnosa? (15 godina). Odgovor nisam razumela, nadam se da devojčica jeste.

Pitanje: Moj dečko i ja smo imali prvi seksualni odnos i prvi put smo bili potpuno goli. Da li je to u redu? (14 godina). E, ja ne razumedoh za šta je pitala da li je u redu – za seksualni odnos ili što su bili goli, oni joj odgovoriše da je u redu. Valjda i jedno i drugo.

Pitanje: Dok je moj dečko bio na pripremama sa svojim klubom spavala sam sa drugim dečkom. Da li sam ga prevarila? (15 godina). Odgovor: Ma kakvi! I ako misliš da jesi – nisi. Živi život! Ne baš ovako al’ objasniše joj lepo i biranim rečima da se ne kaje jer će i on nju prevariti čim mu se ukaže prilika ako već nije.

Devojčice od 11 godina su uzdržane, valjda se još stide pa uglavnom hvale svoj najbolji časopis – Baš ste cool! Vi ste moj najomiljeniji časopis, redovno vas kupujem i čitam od početka do kraja!

Eto, dragi roditelji, da se ne sekirate. Sve što vi ne možete da kažete svojim devojčicama ima ko može i hoće. I nikako neće da im kaže da ste vi jedini sa kojima treba da razgovaraju. Nije normalno da majke i ćerke pričaju o seksu. Al’ je zato normalno da u 15 godina varaju, lažu svoje momke i nemaju pojma, i pored seksualnog iskustva, gde da stave tampon! I naravno da znaju sve muškarčeve erogene zone pre nego što upoznaju svoje. To što im prvi seks i nije bio nešto nije ništa strašno. Lepo im u ovom časopisu objasne da će drugi put biti bolje!

Dakle, vežba, vežba i samo vežba. Rezultati će doći treba samo da budu uporne! Talenat je samo pola uspeha, mora da se radi!

Stvarno nemojte da brinete, biće one jednog dana savršene ljubavnice.

Nekom muškarcu.

Tehničaru. S kakvim god penisom. Oni su i s malim i s velikim savršeni. Njih niko ne uči da ga produžavaju jer muškarci nisu seksualni objekti. Oni su konzumenti. A konzumiraju samo lepo upakovanu robu.

To devojčice nikako ne smeju da zaborave.

Jednog dana će im neko možda reći da seks ima neke veze sa osećanjima. I da pre stupanja u seksualne odnose treba da odrastu. I da nisu na ovom svetu da bi bile roba. I da im ništa u životu neće pobeći seks naročito…

Bar mislim…

Pročitajte i

No smoking

Veliki problem u sprskim vezama i brakovima predstavlja neprihvatanje da je jedno od njih imalo …

32 komentara

 1. D

  Draga Saveta !
  Iz vasih postova sam naucio vise nego iz stotinak edukativnih casopisa za mlade … Hvala.
  I jedno pitanje: Da li bi mogao da odstampam ovaj i jos nekoliko desetina postova sa bloga, stavim u arhivu i ponovo iscitavam za par godina kad me strefi faza tinejdzerska???

  Ubijas bre Mahlat, alal ti… svaka ti ka Njegoseva !
  I jedna sugestija: granica kod devojcica je pala pa sada devojcice mnogo ranije dobijaju menstruaciju nego pre desetak, dvadeset godina… Jedino je tacno ono sa izlascima u slucaju roditelja koji iole malo vode racuna o svojoj deci…
  Strah me hvata !!!

 2. Postovani Deda, naravno da mozete, zlu ne trebalo ako vam tinejdzerska faza bude teska.

  Tacno je da devojcice danas ranije dobijaju menstruaciju nego ranijih godina ali to ne znaci da su automatski seksualno zrele i da preko noci od Barbike treba da predju na Kena.

  Potrebno je vreme da se usklade hormonska ludnica u telu, razvoj i stanje “mozga“.

  Ako je normalno da devojcice odmah po dobijanju menstruacije imaju seksualne odnose onda je normalno i da ostanu u drugom stanju i da rode a kad se to desi svi se sokiraju.

  I treba da te bude strah, i mene je bilo i obilazila sam kao “macka oko dzigerice“ da bi obavila neke razgovore i sve to uopste nije prijatno ali mora se.

 3. m

  Divan post mahlat. Stvarno su skrnavi ti časopisi o kojima pišeš. Ja sam majka muškog odraslog deteta i imala sam druge probleme u vaspitanju. Ali ovo je strašno…devojčice k’o da spremaju za božemeoprosti javnu kuću ili harem iz 1001 noći- kako pre svih doći do muža, odnosno muškarca, i to što pre. Joj, šta nam mediji rade s decom, to se opasno mora kontrolisati :mrgreen:

 4. Pa mora, samo ja nemam ideju kako.

  Usput, nikako ne mislim da je lakse vaspitavati musko dete, svako je dete zahtevno i ne robujem predrasudama ali postoji more casopisa za tinejdzerke i ni jedan za tinejdzere. Oni valjda citaju srtipove i odmah predju na Play boy.

  Ovo drugo ispada da moras da je obucavas od kako se rodi, da zna u cemu joj lezi sreca a to se strasno kosi sa svim onim pricama o emancipaciji zena. Kakva emancipacija kad ih uce da umetnice i strucne osobe mogu postati samo u krevetu. Posle im dodas varjacu i sporet i gotovo.

  I o cemu mi govorimo kad im je glavni zadatak kako GA usreciti. Ako uspeju usput jos nesto da nauce svaka im cast. Samo nece imati imidz cool cice 😈

 5. S

  Kuku zeno, dobro mi rece, da zabranim sve tinejdzerke casopise! 😯
  Slusaj sad slucaj od pre nekoliko dana. Nas sin tupavac (to ti je ono kasnije sazrevanje :mrgreen: ), koji ima 12 godina (5.razred) dodje kuci i kaze kako mu je drugarica (za koju sam ja mogla da se zakunem da je najfinija i najstidljivija devojcica u razredu) rekla da ima mnooogo dobro dupe i kako ga stalno nesto pipka i stipka, pa sad ,naravno, on ne zna sta bi trebalo da radi po tom pitanju. Ja zgranuta, tata mu se, normalno, PONOSNO kliberi. 👿
  Epilog-nasla decka iz 8.razreda, posto valjda tupavac nije adekvatno odreagovao, ljubi se s njim na odmorima i kasni na casove… majko mila! Ona je vec cool riba. 😐

 6. Meni „presede“ jutro…. ja sam tek u desetoj godini, mislim tu posle barbika….
  (moja malena i ja imamo jos tri godine do obrazovanja….. aaaaaa nece moci….bice velike cenzure kod kuce, ali sta ce biti u skoli, vec sada je neka donela, tako neki nepodoban casopis , pa ga uciteljica odma’ konfiskovala i zvala roditelje…. ❗ )

 7. Sanja, meni je u ovo vreme strasno zao decaka, oni se, jadni, uopste ne snalaze, niti mogu da isprate devojcice u tom prebrzom sazrevanju. A ni ovi stariji koji su godiste moje cerke nisu u boljoj poziciji, skroz su istraumirani njihovim zahtevima i zadacima pred koje su stavljeni, dokazivanjem i optuzbama da su nesposobni i da u dvadesetak godina ne vrede nista. I da ne duzim mnogo ovaj komentar danasnje devojcice su gore od decaka, bahatije u svakom pogledu, to mozes da vidis na svakom cosku, lepo da se uplasis od njih. Pusti dete neka raste ritmom koji njemu odgovara a ako umes da mu objasnis sta se desilo sa tom malom, finom i stidljivom, samo ces mu pomoci.

  Sara, stoji to da su deca radoznala u vezi svih stvari i tu radoznalost je nemoguce sputati a ne bi ni trebalo. Ne znam kako odbraniti dete od onoga sto mu se servira a sto stvarno nije u redu. U casopisu koji sam citala nigde ne procitah o rizicima preuranjenog stupanja u seksualne odnose. Svaki savet se svodi na – samo napred i ako je sumnja na trudnocu u pitanju na – kupi test u apoteci i obavezno idi kod lekara.

  I da ne mislite da je kasnije mnogo lakse, moja cerka je pre neki dan dosla sa fakulteta sa primerkom casopisa “Cosmopoliten index“. “Pola“ casopisa je na temu “Oslobodite ga straha od kondoma“ kao da je kondom ziv i da ce ga pojesti sa uputsvom da muskarci pojma nemaju cemu to sluzi iako su pravljeni za njih i kako da devojke nauce to da im stavljaju a sve je to nista dok ne nauce da ga stavljaju ustima! Poklon uz casopis – pasta za zube! Da poludis samo.

  Pa ti vidi. Ceo zivot ce joj neko pricati da se od seksa zivi a ti s druge strane da nije sve u seksu.

 8. S

  Ma pustam i pricam, sta cu drugo. Mogu samo da se nadam da ce sve da bude u redu, jer on je stvarno pravo dete. Mislim, uopste nije u cool fazonu. 😕

 9. d

  Nemam djevojčicu, ali da imam zapitala bih se da sam normalna ako je puštam da u školu ide polugola,da ne nabrajam šta bih sve. Djevojčice su mnogo gore, znam pouzdano. Možda u meni čuči zla svekrva, ne znam. Samo znam da sluđuju dječake. I još sam gledala na -20 C djevojku sa dviej krpice na sebi, u tankim čarapicama… go pupak..ma kako da bude zdrava?
  Obuku se u školu kao na grand paradu.

  Sa druge strane, djeci, pubertetlijama sve je dostupno da vide (časopisi, TV, internet), nema nikakve draži ni u čemu. Nemam ja ništa protiv ničijih seksualnih opredjeljenja, neka trpa ko kome hoće, ali djeca će misliti da je neophodno da seks bude uz razna pomagala, da bude u trojku, grupnjak… jer to gledaju u godinama kada nisu iskusili, pa stvaraju pogrešnu sliku kako to izgleda…
  U žurbi sam, nadam se da nije konfuzno napisano.

  Djeca nisu kriva. Krivi smo mi njihovi roditelji, jer im dozvoljavamo sve, a ako se neko usudi da nam skrene pažnju da radimo pogrešno mi lavovski branimo to u čemu griješimo i u većini slučajeva od prijatelja pravimo neprijatelje.

  Upropaštavamo ih načisto. Jadna djeca sa nama.

 10. d

  Ma nek’ idu bre u… Mi pripadamo dnevnom svetu. To su bukvari za edukaciju podmlatka nocnog sveta.
  Ta vrsta saveta nije potrebna nikome za funkcionisanje u uslovima normalne vidljivosti ali zato korisna kad se dete od 15 godina nadje na splavu u 3 ujutro, u pratnji nekog koga poznaje vec drugo vece.
  Splavnem im ga majci, ko ih tamo pusti u to doba noci i tim godinama. 👿 😕

 11. Dok sam čitala sve vreme sam govorila „bljak“, ali to ništa neće promeniti. Ni moje, ni bilo čije „bljak“. Užasnuta sam i prepadnuta. Ne od časopisa. Na njihovo štampanje i sadržaj ne možemo da utičemo. Ima ih ko zna koliko. Prepadnuta sam od svega ovoga što nas okružuje. Sada je još teže vaspitati decu, zbog svih spoljnih uticaja.

  Ne mogu deci zabraniti da idu u školu, a škola je puna svega i svačega kao i časopisi. Treći razred, dođe iz škole i kaže da je jedna drugarica drugoj rekla da je kurva, tj. da joj je njena mama zabranila da se druži sa tom devojčicom, jer je ona kurva. 🙁 Sluđena sam. Oni ono što vide u kući projektuju u školi, a ja mom detetu treba da objasnim šta je to kurva.

  Sa čim ću se sve sresti do puberteta, ko zna? 😐

 12. Donna, nisi konfuzna, ja te odlicno razumem. Svoj toj deci kojoj mediji namecu sve i odmah da nesto slucajno ne propuste ce vec u dvadeset godina biti prezasicena i trazice nesto novo. I naravno da su krivi roditelji, oni moraju da misle kako da zarade novac da ih obuku, prehrane i slicno a posle nemaju snage da razgovaraju i kad se nesto desi stvar resavaju sa – To mi je hvala za sve i padnu u depresiju.

  Drnch, znas kako to ide, ulaz je navodno zabranjen maloletnim licima, onaj na vratima je pita koliko ima godina, ona kaze 18, 19, on se osmehne i kaze – ‘Ajd da ti verujem. Postavili coveka da veruje za opstu korist! Znas u filmu “Mi nismo adnjeli dva“ koliko god taj film banalan bio on jednoj devojci sav prenerazen kaze – Je l’ imas ti roditelje???!!!! To je jedino pitanje koje treba da se postavi.

  Carobna pa jeste bljak. A takve stvari sam cula i ja i samo sam se pitala da li je osoba koja je to izgovorila normalna i kako neko moze za nekog drugog, koga je mogao da rodi, da izgovori tako nesto prosto i dovratno sto je ruzno reci i nekoj odrasloj zeni.

  A ako se svakodnevno budes “susretala“ sa svojim detetom i ne budes bila od onih roditelja koji ocekuju da za njih neko odradi taj tezak posao, nece biti nekih prevelikih iznenadjenja.
  Ovo “ti“ je uslovno, naravno.

 13. Ne znam sta da kazem, sto vec niste rekli…nerviram se mnogo, jer ne vidim nista sto bi povelo na bolje…kad prodjem pored osnovne skole i vidim decu na odmoru, iznerviram se, jer na sve lice, samo ne na ucenike. Kako ih bre roditelji pustaju da idu takvi u skolu? A ostalome da ne pricam…..kad vidim dete sa flajkom piva od 2 litra obeznanjenog, dodje mi da ga polomim i da mu se najebem i oca i majke koji mu „ne mogu nista“. A deca moga brata krecu ka pubertetu…Sve je naopako narode moj, jebo Evropu, jebo svet, jebo nas 👿

 14. E dobro me podseti, ja bih pod hitno vratila skolske uniforme u skole da se zna da je djak – djak.

  A ovo “ne mogu mu nista“ niti shvatam niti hocu da shvatim.
  “Mogu nesto“ se radi od kako ih rodimo a ne kad nastanu problemi i kad se roditelji u ocima svoje dece dokazu kao nezainteresovani i u onim najgorim slucajevima sto mu dodje kao bolest danasnjeg vremena – nesposobni jer ne donose dosta para.

  Cuvena je i ona izjava – “Ne mogu da ga ubijem“ sto prevedeno znaci – neka ga, moj je, igra se dete a za iste stvari savetuju drugima da biju dok im ne propiti majcino mleko. Vecina tih koji ne znaju da vaspitaju svoju decu savrseno dobro znaju kako drugi treba da vaspitavaju svoju. I prilicno mi se gade.

 15. d

  Opali ih Zak, prvo oca pa redom! :mrgreen:

 16. d

  Na zalost promene kod tinejdzera su munjevite. Dovoljno je pola godine ne biti dovoljno u toku i odose.. A posle im, realno, nista ne mogu. Posle prelaze u nadleznost sistema… kriminalistickog s jedne a administrativno-represivnog s druge strane.

  Ovde je, medjutim, koliko shvatam, rec o tome koji model pozitivnih vrednosti se prezentira zenskoj tinejdz populaciji. Ovo je jedan grozan primer, a cinjenica je da, onako iz rukava, nesto ne mogu da se setim nekog drugog.. dobrog a popularnog koliko ova instant „budi riba“ uputstva.

 17. Pa jeste, ali tema je zahtevna pa se rasplinemo.

  Kakva, bre, riba u 11, 12, 13… godina, meni je to smesno i u nekim kasnijim i mnogo zrelijim godinama, to – budi lutka. Kakve su tu vrednosti?

  Gde ste vi videli momka od 20 – do 25 godina da seta ribu, vecina njih se zabavlja sa devojkama. Ribe setaju kreteni, budale, bumbari, novokomponovani biznismeni, to im dodje kao prateca oprema.

  Devojke jos uvek kod normalnih imaju prednost nad ribama ali im se namece nesto sasvim drugo.

 18. Š

  Jeste, pa ovo mu dodje k’o uputstvo za upotrebu! 😯
  „Kako odgajiti emotivnog bogalja na 1001 način“ 👿

 19. Š

  Zgrozila sam se odavno. Nemam komentar drugi. (jednom ja da ostanem beztekstualna 😯 )

 20. d

  Pričala sam ti već da je u Kantonu Sarajevo uveden „policijski čas“ za maloljetnike uz novčane kazne za roditelje. Situacija se popravila, jer naš narod dok ne „opališ“ po džepu ništa ne razumije. Sad trče i traže djecu da ne bi platili kaznu.

  Uvođenje školskih uniformi? Bona, pa već u vrtiću se djeca raslojavaju, tetama u krilu sjede djeca od određenih mama i tata, takmiče se dječica ko će kakve patike imati, kakav mobilni telefon i ostalo… dok dođu do škole oni su već poprilično sluđeni…
  a u školi: grand parada. Oš go pupak, oš minicu do guzice, oš nokte ko kandže, a ponosni roditelji samo slegnu ramenima i kažu „pa takvo im društvo, neću da se razlikuje“.

  Pa kad jednom ne priušti svom mezimcu šta on želi, mezimac se okreće ili kriminalnim radnjama ili fizičkom obrčunu, pa onda imamo famozno nasilje u porodici u kojem u velikom broju roditelji bivaju žrtve nasilja sopstvene djece, ali obično, zbog srama od okoline smišljaju kako su popadali sa stepenica ili udarali o radijatore itd.itd.

  U koje god doba dana i noći da uđeš u kafanu naći ćeš u njoj masu nezaposlenih mladića i djevojaka, koji čekaju da im novac za izlazak „padne s neba“, a pri tom ni dupetom ne bi mrdnuli da zarade neku banku. Opet smo mi roditelji krivi. „neću da je učim da kuva..imaće kad kuvati“ „neka sine, spavaj mama će“… to su takve budalaština.. ma sve nam je tako.
  Podmećemo svoja leđa za djecu i kada treba i kada ne treba, pa se posle čudimo u kakve idiote i debile su izrasli.

  I opet,opet, nisu djeca kriva, da su mogli birali bi normalne roditelje. Dok mi postanemo svjesni svoje nesvjesti…proš’o voz.

 21. @Sanja
  Ja zgranuta, tata mu se, normalno, PONOSNO kliberi.

  😛 😛
  …tata mu je kreten koji se usrao od straha jer ima i cerku…

 22. Donna, idi bestraga, sva se preznojih 😕 ali sve si u pravu od prve do poslednje reci, sve su to nase greske da se ne razlikuju i da ne budu anatemisani i odbaceni. Koju im uslugu cinimo nismo uopste svesni.

  Deda, tebi je najgore, to jest vama roditeljima koji imate i jedno i drugo. Malo biste se ponosili svojim sinovima, jebi ga, sta cete, to je usadjen ponos kad je drugi pol u pitanju a s druge strane biste umrli zbog cerki kad pomislite sta ih sve ceka.

  Gledala ja mog pater familias-a, sve sto je bilo normalno za mog brata za mene nije.
  Njega je ucio da zaskoci sve sto nosi suknju a mene da ne dam nikom makar mi se o zivotu radilo i da se ako ikako mogu udam nevina i takva i ostanem. Ludak!

  Zato mi majka bila pametna pa ucila mog brata da se uvek priseti da ima sestru kad god mu neka glupost padne na pamet. Sta je radio pojma nemamo al’ na vrata nam nisu dolazili.

  Pamet u glavu!

 23. S

  E lepo sam sve pročitala i lepo sam sad sluđena!

  kako ću ja izaći na kraj sa njima, ne znam … 🙁

 24. Hm… ne znam koji je to casopis, a znam da neces da ih reklamiras :mrgreen: ali znam ponesto iz svog iskustva…

  Kad sam ja bila tinejdzerka, aktuelan je bio casopis TEEN (to je hrvatska verzija) ili TIN (srpska verzija)..citala sam oba jer od kad znam za sebe imam obicaj da procitam sve novine koje mi padnu saka… Ne bih volela da su mi tada roditelji ili nastavnici „lupili“ cenzuru …. (Kad mi vec nisu cenzurisali NIN u tim godinama, a moj tata ima svoje misljenje o NINU-u, je l’… :mrgreen: al’ je to sasvim druga prica…) Elem, i tada je bilo klinki koje su pitale kad da stupe u seksualne odnose, kako, sta, gde.. i koliko se secam odgovori su bili tipa: „Ne treba zuriti. Treba biti psihicki zreo, spreman… Ako se ne osecas spremnom, sacekaj..“ Uglavnom takvi saveti, koji su korisni. Da ne pricam da su stalno upozoravila na seksualno prenosive bolesti, sidu, kako se prenosi, kako ne… Sve je to, u tim godinama koristilo.

  Kakvo je stanje danas sa tim tinejdzerskim novinama, ne znam. Ali sigurna sam da treba da postoje, i da budu mnogo ozbiljniji.

  Ono sto mene nervira, i cime redovno oblazem kantu za smece (ne preterujem!) su tzv. zenski casopisi… koji se isljucivo „obracaju“ zaposlenim zenama u uredima, i njihovim problemima sa sefovima… ako nisi zaposlena zena sa nekom mnogo „bitnom“ karijerom (PR, marketing…trte-vrte) ne postojis, nemas problema…

  +
  one savete u novinama „Lepota i zdravlje“ (razmazivanje pudera pre stavljanja karmina, stavljane alajnera i ostale gluposti) smo sestra i ja predvodile kao studenti za dzeparac od 2000 din. uglavnom iz americkih izdanja, tek ako nekom padne na pamet da to uradi… :mrgreen:

  I cinjenica je da sve poneses iz kuce… Kad odraslima Grand parada prestane biti obrazavc ponasanja, mozda nam i deca budu pristojnija. 😐

 25. Suske, samo udahbes duboko i zaronis…

  Alta i ja kad sam bila mala savetovase da ne zurimo, sad, ipak, savetuju da je zivot kratak pa da ga treba sto pre potrositi.
  Da kazem koji je casosis stvarno necu i negativna reklama je reklama a za ovo drugo znam, vec sam pisala o tim prepisanim savetima.

  Ta njihova logika lepo – zdravo me ubi, zna se gde je leota.

  I, naravno, vecina se ponese iz kuce, ne bas sve ali to iz kuce sluzi da umes da klasifikujes ono sto ti se nudi kad izadjes iz nje.

 26. d

  „..trče i traže djecu da ne bi platili kaznu.“ – Sjajna slika! 😆 Neka, neka..
  Uveren sam da je cela prica spinovana bas vulgarizacijom pojma: nocni zivot! Sad svi ‘oce u nocni zivot, gdegod da se nadju svi bi da idu u nocni provod, bez ideje sta bi to konkretno moglo da bude.
  Ovi casopisi samo daju neku ikonografiju, uputstva kako se spremiti za maskenbal.
  Ranije je bilo staticno. Gluvarilo se po coskovima i cilj je bio izboriti status u okviru mesta. Danas izadju u pola noci i jurcaju okolo. Uvek je frka na nekom drugom mestu. Treba se obuci sto provokativnije i ponasati sto sokantnije ne bi li bio zapazen u trku.

 27. Taj nocni zivot se u Beogradu ne vidi bas najbolje, prilicno je razbacan ali u manjim gradovima u tri ujutru vri kao u kosnici, ulicom ne mozes da prodjes.

  A roditelji mirno spavaju.

 28. d

  Ama to i jeste za***no! U manjem gradu, izadjes na ulicu i vidis nekog ili nadjes ko da ti kaze ako ima neka frka.
  Ovde ne znas gde da trazis. Ada ili Karaburma.. ili iza nekog kerbera po klubovima gde pustaju samo maskirane prema gorenavednom propisu.
  U malom gradu se sve brzo sazna. Za tinejdzere to nije lose, jer imaju neku zadrsku. U velegradu im se cini da njihova sranja ostaju na Vidikovcu kad se vrate u Mirjevo… i da ljude nije briga, sto je, uglavnom, tacno, sve dok ne eskalira.
  Ali, zato tamo lakse beze u narkotike, mracni ples koji moze da se kreira u skolskom WC-u i manje je dostupan kontroli u pocetku.
  To je druga tema.

 29. Isto su ludi, veruj mi, samo je u manjim mestima to ludilo “zgusnuto“ u par ulica. A roditelji cuju ono sto treba sami da vide tek kad vrapsci pocnu da pevaju o tome.

 30. s

  Ja ću da reklamiram časopise pa kud puklo da puklo!
  Pravi ženski časopisi su Bazar, Svijet i Praktična žena. Svaki od njih je bio blago diferenciran za odredjenu ciljnu grupu ali su u suštini propagirali prave vrednosti svake žene kao što je da majka, domaćica ili žena od karijere. I tu su pravili sitne razlike, nisu dozvoljavali da jedno ide na uštrb drugog. Jeste to veliko opterećenje, ali žena koja je to uspela da pomiri je bila uspešna i zadovoljna. Da ne spominjem i veliko poštovanje ukućana i okoline.
  A postojali su i časopisi za umetnice i to Start i Erotika. Svaki za svoju oblast. Uglavnom za uspešne u svojim oblastima delovanja. Mada nije bilo na odmet da ih pročitaju baš sve žene. Uvek je bilo nešto pametno i u njima.
  Ali ničeg pametnog nikada nije bilo u tin časopisima.
  Uvek su te osobe, ni deca ni odrasli, smatrali za debile i neadekvatno ih informisali. Zato je uvek trebalo čitati časopise za odrasle pa pitati što se ne razume.
  Dosta smaranja, samo da kažem da bi devojcice trebalo da vaspitavaju očevi a dečake majke.
  Valjda je zato priroda zato i uredila da ćerke više vole očeve a dečaci majke.
  Po tom principu vaspitavanja manje bi nesporazuma bilo u životu i naročito u braku, mnogo bi bili tolerantniji.
  A ovako dok je nama pinka i pink kulture stvaraće se debilske generacije.

  Samo da se zna, svako ko je pročitao ovaj komentar zaslužuje orden!
  🙄

 31. s

  Auuuu…
  Pročitah ga i ne da treba po orden da dobijete, nego po dva ordena!
  😀

 32. Ja procitala, daj sad orden. Dovojan je jedan 😀

Ostavite komentar