Home / Tesno mi ga skroji nane / www.blogerka.info

www.blogerka.info

Dosadila mi ona blogohaljina pa reših da se presvučem u nešto veselo. Nemoj da mi se iznenadjujete i govorite da ste na onu navikli, navika nije dobra, po Marfiju je odgovorna za čudno društvo u krevetu. Oko toga, haljinu još prepravljamo, sužavamo gde treba i širimo tamo gde je tesna, valjda ću uspešno da se uguram u nju.

Što ne radi kako treba proradiće tek kad mi pokida živce pa mi ih ne kidajte i vi sa onim –ne rade ti smajliji, ne rade ti smajliji. Zamisliću da smajlišete, toliko vas poznajem i dok čitam komentare trudiću se da ih uturim na pravo mesto.

Ovo zeleno što dominira je tatina kajsija, taman zametnula plodove oko prvog maja, nisam imala živaca da naknadno ubacujem slike, i to će se menjati s vremenom. Zametnute kajsije inače više ne postoje, ’’omlatio ih grad, crkodabogda, sedeo sam na terasi i samo slušao – tok, tok, tok’’ – javio tata da nema ništa od džema ove godine. A ni od kajsijevače. Kad ga upitah što je slušao kako pada grad, reče – ’’kakav, bre, grad, kajsije otpadale, je l’ čuješ ti da su omlaćene’’. Taj crkodabogda grad mu je omlatio i sve ostalo pa je ponovo sadio sve što je bilo nadzemno nego da ne dužim s tatom, otići ću u drugom pravcu a još ću da se oznerviram.  Dakle, zeleno je što sam lenja i u spomen omlaćenim kajsijama.

Drugo što sam htela da kažem – sprske sponzoruše su rešile da se udruže i traže svoja prava u smutnim vremenima što svetske što sveprisutne srpske krize. Kad mogu radnici mogu i one. Ja malo mislih da l’ je ovo neko zezanje il’ nije al’ pošto uovoj zemlji odavno ne možeš da provališ šta je vic reših da ovo uzmem za ozbiljno, čituckah malo i videh da im je stvarno teško. Gde ćeš crnje i gore nego kad za svoj rad nisi plaćen. Malo zaglavih oko toga kako se zove rad sponzoruše i ne ukapirah, samo znam da joj se poslodavac zove sponzor. Biće da je to neka vrsta humanitarnog plaćenog rada – šta je ako nije to kad sponzora oslobodiš stresa oko dugovanja, potraživanje, lude dece, histerične žene i još histeričnije švalerke.

Kao i svi vredni a slabo plaćeni radnici ove zemlje sponzoruše su objavile šta će tražiti da bi njihova prava bila zaštićena od eliminisanja nelojalne konkurencije u vidu domaćica do  toga da će od Ministarstva  ekonomije i regionalnog razvoja tražiti da u članu 9. Zakona o zanatstvu doda zanimanje: Sponzoruša, zapretivši da će ako to ne učini Ministarstvo učiniti poslanici koji koriste njihove usluge, zbog čega će, ako ima podje od sponzorske poslaničke ruke imati pravo na besplatne usluge. Opet od do. Usluge mislim.

I tako meni ranom zorom pade na blogersku pamet – kad mogu sponzoruše mogu i ja. Ako je to što one rade zanat, boga mi je i pisanje zanat. Jes’ da mene ni jedan sponzor neće voleti ni sponzorisati, nije ni šašav al’ ima ko hoće. Da me voli, mislim.

Ovih dana ću objaviti spisak prava koja mi pripadaju i tražiću da blogovanje  bude ubačeno u Zakon o zanatstvu kako bi smo mogli da tražimo ono što nam po zakonu o zanatstvu pripada a i da se zaštitimo od nelojalne konkurencije.

Predlozi se primaju ovde. Ima sprski bloger da dobije status zanatlije, ne zvala se ja Mahlat.

I budite ozbiljni, bar onoliko koliko su ozbiljne sponzoruše. Će udju u parlametn pre nas.

Pročitajte i

Ono kad mi je bilo veliko dupe i kad sam bila mlada i blesava

Bivše je bivše bolelo uvo za mene, oni su gledali u potencijalne buduće, a buduće bolelo uvo dal sedim ili igram, oni su uglavnom mislili kako da me bace u horizontalu, ali da se ja ne dosetim nego da mislim da me vole, umiru od ljubavi. Drugarice, kao što biva, uvek imale komentar, naročito s tendencijom da mi useru respoloženje s obrazloženjem da su iskrene, jebote. Kako god, garant sam izgubila par godina dobrog provoda misleći šta će ko da misli.

18 komentara

 1. s

  Opa, nazdravlje snajka!

 2. Haljinče ti mnogo lepo, došle ti sise do izražaja, pa ako mogu sponzoruše možemo i mi da igramo na sve karte. 😀

 3. Fala, snajka, ovo je sponzorsko kijanje :mrgreen:

  Čarobna, ja da sam pametna sise bi mi došle do izražajna odavno, vi’š šta rade sponzoruše, još će dobiti beneficiran radni staž, eeee, moja ti 😆

 4. Hej, super ti je novo ruho 😀 Ali stvarno, ovo je sjajno 😉

  Ono prošlo bilo nekako depresivno..

  pozzz Mahlat 🙂

 5. Dobro, hajde onda da pišemo Blogerski statut.
  Što se tiče redizajna, novih ‘aljina i tako toga, pa meni se više sviđa stari, ali o tome ne glasamo, zar ne? Više mi se dojmio stari šablon, jer ti i kad mračiš zračiš. 🙂

 6. Fala, Milko, vi’š šta mi rade ove žene, ako se ubacim u dilemu šta da obučem, zaključiću da nemam ništa 🙂

  Retka Zverka, navika, al’ lepo rečeno ovo – kad mračiš zračiš, oko statuta ću da kradem sa sajta sponzoruša, nemam toliko ideja 😀

 7. Dobra ‘aljina, nema sta. A u skupstinu necu, ma ni pod razno. Tamo se nosi sve crno, bozemeprosti kao konobari i konobarice. Sponzorusa da budem, ok, ali konobarica, ma jok!

 8. Na zdravlje, i kijanje i ‘aljina…
  Nego, nesto ti ne rade smajlici, sto bre 😀 😛

 9. Zaboravih,
  Umesto ove kajsije si mogla neke kineze da stavis, mozda bi lepse izgledalo 😀 😀 😀

 10. Obozavam promjene! Meni je ovo skroz super, nekako si ozbiljnija, bre! 😀

  Za ovo drugo… nema srece od mene. Voljela bih da umije..i da blogujem i da budem sponzorusa aaaaali… lose mi ide oboje. 😀

 11. Mene baš briga kakvo ti je ruho, bitno meni da ti pišeš.

  A ovo o sponzorušama odbijam ozbiljno da shvatim.

  Od – bi – jam!

 12. Elektra, ne pratiš, ne pratiš, ima tamo, boga mi i obučenih k’o cirkuske atistkinje

  Walter, ću dostojanstveno da odćutim :mrgreen:

  Alta, da bloguješ znaš i to odlično, ovo drugo… pa možeš da preživiš i bez toga 😆

  Ivana, možemo mi da odbijamo, stvari idu svojim tokom, razvijaju se, niđe logike i smisla al’ to je ovde već normalno

 13. Bas ga tesno skroji nane, nazdravlje 😆
  Neka si se ti presvukla, valja se, a za ovo ostalo nEsam pametna, plava sam :mrgreen:

 14. Lepo aljinče naročito posle kijanja :mrgreen:

  Što se tiče prava blogera u tome imaš moju maksimalnu podršku jer meni su opet ukrali tekst. Mislim da svi koji imaju ozbiljnu nameru sa blogovanjem, da ne kežem pisanjem, treba da te podrže u tome, mada mislim da nema ništa od toga. Zaštita autorskog prava na internetu to je naučna fantastika, naročito u Srbiji.

 15. S

  Vi se borite, ja cu citam (samo). :mrgreen:

 16. Otvorih stranicu, pa brzo zatvorih, pomislila sam da sam zalutala bona 😀
  Lijepo ti je aljinče, al je ono bilo ljepše, al ajde sad, to me ne pitaš. Ovu sužavaj, prekrajaj. I nemo’ se na’ladiš, kijaš, a ljeto samo što nije (malo mogren, ovde samo što snijeg ne pada).

  O pravima i obavezama… o statutu blogera.. hm.. ma predlažem Altu za predsjenicu komisije, ona će to lijepo da sroči.

 17. Ti si carica, majke mi!
  🙂

 18. Zelana, tako i ja, sve -p lava sam, plava sam, dok ne videh da su ove što nisu plave plavlje od mene :mrgreen:

  Exxx, aha, naučna fantastika, mene odavno obavestiše da je internet javno dobro i da ćutim, mož’ misliti

  Sanja to samo u zagradi ne odlazi u obzir, ima moralno da podržavaš 🙂

  Dolly, glasaćemo, pa kom obojci a kom opanci, a kom i mesto predsednice 😆

  D. Djermanović, jesam, znam 😀 Jedna od mnogih

Ostavite komentar