Home / Mislim, dakle postojim / Zašto moj muž treba da bude ministar prosvete u novoj vladi

Zašto moj muž treba da bude ministar prosvete u novoj vladi

Ili neko sličan njemu.

Zato što je došlo vreme da se prosveta depolitizuje i da ministar bude neko ko može da sagleda realne probleme koji postoje, ima volje da ih rešava, ganja ljude da rade i radi  ni po babu ni po stričevima.

Dakle, moj muž:

nije član nijedne stranke;

visoko obrazovan je, dva puta;

ima staž od 9 godina i 38 godina života, u naponu je fizičke i umne snage;

voli svoj posao

razočaran je stanjem u prosveti;

svestan je problema i optimista je da mogu da se reše;

pismen je i elokventan, govori jedan strani jezik;

ume da sasluša a ume i da kaže;

smatra da je rad u prosveti, od osnovne škole do fakulteta, spoj pedagoškog i nastavnog rada a ne jednosmerna komunikacija kao pre rata u kojoj deca ćute a nastavnik  priča dok svi ne zaspe;

smatra da je neophodna saradnja na relaciji prosvetni radnici – roditelji;

dakle, zna šta se dešava „na terenu“ za razliku od mnogih koji sada trče ka ministarskim foteljama;

apsolutno je svestan koliko su Zakon o osnovama prosvetnog vaspitanja i obrazovanja i rad „na terenu“ kao nebo i zemlja, s tim da je tu „rad na terenu“ negde u utrobi zemlje, svetlo dana ne vidi;

zato što ima vrlo dobre ideje kako reformisati prosvetu… i tako dalje.

Šta je ovde problem?

Niko ne želi da uredi prosvetu.

Moj muž, ili neko sličan njemu, nije član nijedne stranke, kao što pomenuh, apsolutno je nepodoban.

Prosveta je zadnja rupa na svirali ove zemlje.  Reforma školstva bi za ovu zemlju i pojedine kadrove bila teška i bolna.

Zato će prosveta ostati samo jedan resor u kome će doći do preraspodele partijskog kadra, čijeg god, mesto na kome će ponovo neko promovisati ono za šta nije plaćen dok će se problemi i neodgovarajući, neuk  i nepismen kadar gomilati, gomilati i gomilati.

Morala sam da kažem.

Ovo se može odnositi na bilo koje ministarstvo i bilo koji sistemski problem zemlje Srbije.

Pročitajte i

Telma i Luiz

Ti si, draga moja, IPAK, samo žena u svetu koji se organizovao i iskrojio prema muškarcima.I muškarci brane taj svet. Ništa čudno, odvajkad je poznato da svako brani zauzetu teritoriju, raznoraznim sredstvima, pa i onim najsramnijim, ko te pita. Nijedan rat ne bira sredstva pa ni rat polova. Ali to ni po jada.Jadno je što postoje horde žena koje brane taj muški svet. Od kojih je teško biti glasniji.Koje ne interesuje zbog čega su se borile od Klare Cetkin do danas, žene na svim kontinetnima, svih boja kože, svih godišta.

10 komentara

 1. Podrska od Poklopcic i mene!
  Jasno kao dan!

 2. Deda, možeš i ti 🙂 rekoh ili neko sličan njemu, podrška!

 3. Ko god da se kandiduje, tvoj muž, Poklopčić ili Deka, evo nekoliko glasova :).

 4. Nema tu kandidovanja, draga Zubarice, kandidati nisu poželjni, imaju botate CV-ijeve, knjižica tu treba… A nemamo :mrgreen:

 5. Pojednici koji su upuceni u problem i temu bi i trebali da donose odluke a da budu izabrani na osnovu pokazanog i uradjenog do trenutka biranja. A partije ne bi trebalo ni da postoje ! 🙂
  Moje misljenje 😉

 6. A mene ste zaboravili?

 7. Nismo 🙂 možeš i ti 🙂

 8. j

  Ja bih, ako već delite, Oliverovo ministarstvo. Nemam člansku kartu, visoko sam obrazovan sa tendencijom jako visokog, imam dve godine radnog iskustva na fakultetu i 5 u privatnom sektoru u delatnosti strogo povezanoj sa Ministarstvom. Nisam gadljiv na novac… Jel mogu? 🙂

 9. Možeš, što se mene tiče 😉

 10. Meni upravo kreči moler sa fakultetskom diplomom. On se ne kandiduje za ministra, al ako može, evo ja bih da urgiram Makar za jedno malo, obično, najobičnije – radno mesto. DIF.

Ostavite komentar