Home / Mislim, dakle postojim / Zemljo Srbijo, crkla dabogda kad nemaš pameti!

Zemljo Srbijo, crkla dabogda kad nemaš pameti!

zverJuče je u Srbiji, u Starim Ledincima, fruškogorskom selu blizu Novog Sada silovana i ubijena osmogodišnja devojčica.

Ne mogu ništa o tom zverstvu da kažem. Ne umem. Šta god da kažem malo je.

Silovatelj, pedofil i ubica, po medijskim izveštajima je psihijatrijski bolesnik, osoba koja je pre nekoliko godina silovao ‘’meštanku’’ što znači – devojčicu, devojku, ženu – ‘’koja je u medjuvremenu umrla’’ a zbog čega je on jedno vreme proveo u zatvoru a ‘’jedno’’ u psihijatrijskoj ustanovi. U kom medjuvremenu je umrla njegova prva žrtva mediji ne kažu, u medjuvremenu dok je on okajavao grehe, odnosno, oduživao dug društvu, lečio se od neizlečivog ludila ili u medjuvremenu od tog njegovog dela do danjašnjeg, pitanje je. Neko objavljuje da nije bio u zatvoru, kao da je sad uopšte važno.

Nekoliko puta sam pisala o strašnim zločinima koji u ovom društvu, u ovoj zemlji u kojoj živim prolaze, umesto sa drakonskom kaznom, sa ‘’ukorom’’.

Silovateljima i pedofilima se propisuju kazne koje su manje od zakonski predvidjenih kazni uglavnom sa obrazloženjem da su delo učinili prvi put i uzima se u obzir da do učinjenog dela nisu imali dosije što znači da neko može da dobije maksimalnu i opet blagu kaznu samo ako je delo učinio ko zna koji put. Moraš da budeš osvedočeni zločinac da bi dobio adekvatnu kaznu. Dakle, ubijete čoveka i odmah vam pola oproste jer vam je prvi put. Živ ste čovek, šta ćete, i vi imate pravo na grešku.

Ono što hoću – ovaj zločinac je, kao mnogi drugi, ‘’od ranije poznat policiji’’. Ovo poznat policiji je – mi u policiji, ako neko sumnja, znamo da je zemlja Srbija puna zločinaca raznorazne vrste, ali ne možemo ništa, mi ih uhapsimo, predamo tužiocu, sudije ko sudije ne bave se zločinom već olakšavajućim okolnostima, sve u dilu sa advokatima a advokati su oni koji za debele pare lažu i misle da njima, njihovoj deci, onima koje vole, nešto ružno nikada ne može da se desi.

Mislim da sam pisala, ne mogu sad to da tražim – pre tri godine je sudija, žena sudija, rodnosenzitivno – sudijinica u Valjevu, ‘’čoveka’’ koji je silovao svog šesnaestogodišnjeg komšiju osudila na tri i po godine zatvora jer… udovac je, nedostajao mu je seks, ima osmogodišnjeg sina i silno se sekirala ko će izdržavati to dete a silovani dečak je mokrio pored drveta i tako izazvao siledžiju… nije bio njen sin…

U normalnim zemljama, kakva Srbija nije i dugo neće biti jer ovde je čovek nužno zlo sudstvu, vlasti, ministarstvima, cenama, hlebu, zakonima i časti, toj zveri bi bilo oduzeto roditeljsko pravo. Ne možeš biti dobar roditelj ako samo svoje dete posmatraš kao dete.

Ono što hoću da kažem u vezi ovoga što se juče desilo – zločinac je od ranije poznat policiji, sudstvu, psihijatrima. Pušten u tamo neko selo da meštani vode brigu o njemu. Silovao, ubio. I danas čitav dan čitam kako ga neko juri a gradjani se mole da dojave policiji ako ga primete.

Šta ko uopšte ima od toga…

U Jabokovcu je pre tri godine čovek pobio pola sela. Isto psihijatrijski bolesnik koji je pušten iz bolnice na zahtev familije da ne pukne bruka i uz obećanje da ga neće ispuštati iz vida.

Ludaka za volanom ima koliko god hoćete – isto tako dobili potvrdu da su normalni preko veze, opet da ne pukne bruka i da se ne izdvajaju iz društva.

Zločinaca povratnika takodje koliko god hoćete. Zašto da ne siluju i ubijaju kad su kazne simbolične, strast je strast a u ovoj zemlji ne košta puno.

U jednom srpskom zatvoru ‘’leži’’ čovek koji je osudjen na godinu dana jer je, pazite sad – na jednoj planini brato neku ‘’travu’’, da l’ hajdučku, da l’ majčinu dušicu ne znam, al’ ta trava je zaštićena zakonom i ne može da je bere kako ko hoće nego samo ovlašćena lica.

Uporedite godinu dana za travu i tri i po godine za uništen ceo jedan život. Ako možete.

I znate u čemu je problem – kad neko bere zabranjenu travu nema psihijatrijskog veštačenja, računa se da je normalan i da je svesno uradio ono što ne sme. Kad neko siluje, ubije a naročito kad siluje i ubije dete računa se da nije normalan kao da mi to ne znamo. Al’ po zakonu mora da ga obradi tim stručnjaka za mozak i ekstremna ponašanja i onda nas obaveste da nije bio uračunljiv. Jelte!!! Pa to znam i sama, bez vas!

Red je da se u ovoj zemlji poradi na zakonima.

Nisam pristalica smrtne kazne, smatram da je blaga, jedan trenutak. Strašni zločini zaslužuju strašne kazne. Recimo da nekoga zakačite za banderu da po njemu seru ptice dok se ne udavi, da mu pokljucaju oči, nokte, kožu, sve. Zabole me više za ljudska prava zverova na dve noge, zakone, sudije, advokate i moderno srpsko europsko društvo.

Dušanov zakonik ovamo!

Pročitajte i

Psihologija ženske tašne

Moj hazbend zavlači ruku u moju tašnu svaki put kad se desi da me pita gde je nešto, a ja odgovorim – tamo u mojoj tašni. Ako ovo nije dovoljno šokantno, moj hazbend zna šifru za moj telefon, pasvord za mejl, sve pasvorde za sve društvene mreže. Nisam sigurna baš da bi znao kad bih ga sad propitivala koliko je zapamtio gradivo, ali milion puta sam mu rekla – vidi ko mi je poslao poruku, loguj se na moj mejl, pas je taj i taj, pogledaj jel mi stiglo to i to, bilo je tih situacija.

30 komentara

 1. nemam šta da dodam osim da bih ga mogla zadaviti svojim rukama.

 2. Dušanov Zakonik je najautentičniji i najkvalitetniji pravni akt koji je Srbija dala. Sve ostala je uzela od drugih. Kad nešto uzmete od drugih, a ne prilagodite to senzibilitetu i mentalitetu svog naroda, onda imate to što imate.

  Dušan je znao šta radi.

  Ostalo zaista više ne mogu da komentarišem.

 3. m

  Šta reći…
  Čovek ostaje nem, duša mu zamre…
  Toliko je sve to užasno da nema reči koje bi užas opisale.

 4. Ja sam u totalnom šoku od sinoć od kada sam pročitala o ovom monstruoznom zločinu. Bez ikakve dileme, da sam ja majka ovog deteta, ubila bih ga.
  Na žalost, psihijatrijski bolesnici ne odgovaraju za počinjene zločine, te je tu nemoguće očekivati bilo kakvu presudu.
  A i koju presudu u zemlji gde silovatelji, ubice i ostala gamad slobodno šetaju, jer dobijaju minimalne zakonske kazne.
  Ako otac ili majka ove devojčice ubiju silovatelja i ubicu, ne treba ih okriviti i suditi im.
  Mislim da će skot na kraju sam da se ubije i meni će biti žao što to nije učinio mnogo ranije.

 5. Dusanov zakonik – slazem se!
  I da – mislim da bih mu pregrizla vrat zubima.
  Samo vratiti potpuno istom merom – sta god da je uradio, vratiti isto.

 6. Ma mi smo bre otpad od drzave, sa ovakvim zakonima. Nikoga nije briga za nista, svi gledaju kako da nekoga zajebu pa makar zbog toga zaobilazili zakone. Samo da nekome nesto ide u dzep, pravda je sranje. Ja bi tom pedofilu iskopao oci, spalio usi i odsekao sake, pa ga tako pustio na ulicu da zivi. Ne da umre, to nije kazna. To traje jako kratko. I zabole me da li je bolestan i koje su olaksavajuce okolnosti, za ono nema dovoljno jake kazne. Mrzim da cujem ovo!

 7. Vratimo Dusanov zakon!!!

 8. Hvala vam svima što reagujete, ponekad me odsustvo reakcije prestravi isto kao zločin.

  Prvo sam napisala u tekstu pa obrisala jer sam već jednom pomenula – kad se desilo slučaj “Mila“, narod se okupljao ispred skupštine tražeći kaznu za zločinca, zaštitu životinja i slično… sad imamo svakodnevne izveštaje da je Mila napravila prve korake, gde će biti operisana, koliko će koštati proteze…

  Ma zabole me za jednog psa! Koliko god strašno bilo ono što joj je uradjeno, ljudima, deci, se dešavaju još strašnije stvari.

  Uopšte neću da se pravdam, to mi ne izlazi iz glave, to da su budale od nekoga morale da nauče da “vole“ životinje i da te životinje imaju neka prava pa je sad moderno arlaukati o tome, gadi mi se sve!

  Niko, sem nekih usamljenih blogo i fejs ljudi ne diže glas da se nešto uradi sa zakonima, zločincima, da mora da se radi na prevenciji a ne da se posle svi bave posledicama. Posledice su nesagledive.

  Na ovakve strašne stvari većina ćuti jer nisu u pitanju oni i njihova deca. Misle da njima ne može da se desi? Kakva zabluda!

  Očajno sam nemoćna, to me satire.

 9. Zaista strašno. Nečiji život tek tako ugašen, samo zato što neko ne želi da savesno radi svoj posao. Ja bih sve te psihijatrijske slučajeve zatvorio i ne bih puštao nikada više. A i ovi advokati se samo uhvate da traže lečenje za svog klijenta, pa ga onda posle par meseci puste ponovo na ulicu…

  Sve te silovatelje, predofile, nekrofiličare, ubice treba po kratkom postupku. Čak ni zatvorska kazna od 25+ godina ne rešava stvari, jer to porodoci, a i žrtvi ništa ne znači.

  Posle svih ovih dešavanja, zadnjih godina, mogu samo da kažem da je slobodan i bezbedan život u Srbiji privilegija.

 10. Zastrasujuce.

  Trebaju nam veci zatvori. U ove koje imamo, ne mogu svi monstrumi da stanu, pa ih vracaju na ulicu.

  (Izuzev ako uberu travu, za to treba casno da odrobijaju…)
  😐

 11. Na ovako strašne zločine zaista nemam šta reći nego za njih ni jedna kazna nije dovoljno dobra, adekvatna ili ……..

 12. Zakonik,ok, smesta… ali da sam ja majka nikakav mi zakonik ne bi trebao!

 13. Nikad mi nije bila jasna razlika između zločina koje čine oni „normalni“ i onih koje čine oni „psihijatrijski bolesni“. Ko „normalan“ može da bije, siluje, ubija…? Šta je tu normalno? A ako „nije zdrav“, nije odgovoran? A ko je odgovoran? Žrtva? Što bez priručne „psihoanalize“ nije prepoznala ludaka i na vreme pobegla od njega? Ne razumem ja to… 👿

 14. Doživotna robija + kastriranje, smrtna kazna je nagrada, samo jeda tren, kao što kažeš

 15. draga moja Mahlat, Zemljo Srbijo, Crkla Dabogda Kad Pameti Nemas
  zar ovo nije klasicna zamena teza! tvoj naslov je trebalo da glasi

  Zemljo Srbijo, Crkla Dabogda Kad Nisi Spremna Svoju Decu Da Branis

  svi koliko nas ima smo ogorceni na to sto se desilo, ali jos uvek svi sedimo na svojim cenjenim zadnjicama i pisemo umesto nesto da preduzmemo!
  svi znamo da nam zakoni ne valjaju, ali cekamo da ih neko drugi promeni
  svi znamo da nam je sudstvo korumpirano, ali cekamo da ga neko drugi smeni
  svi znamo da nam je zdravstvo ispod svakog moguceg kriterijuma, ali cekamo da ga neko drugi sredi
  svi znamo da nam je skolski sistem namerno napravljen da unisti potenciljal nase dece u zacecu, ali cekamo da neko drugi nesto preduzme….

  dokle cemo cekati?
  koliko jos dece treba da strada?
  mi koji cutimo smo odgovorni !

 16. Pedya, ni meni, to suludo dokazivanje da onaj ko siluje, ubija i štošta drugo strašno radi je besmisleno, računamo da NIKO od njih nije normalan

  Nedodjija, jesmo, mi smo odgovorni, smatram se odgovornom.

  Ovo nije moje prvo pisanje na neku iozbiljnu temu i veruj mi da sam prilično razočarana da na takve teme nema komentara, to jest, mišljenja i da ako baš to prokomentarišem dobijem odgovor da nekoga nešto ne interesuje, da ima svoje probleme, preča posla i slično.

  Ja sama ne mogu ništa da uradim sem da izadjem na ulicu i da vrištim od muke zbog čega bi me sigurno zatvorili na neodredjeno vreme pošto je ovde mnogo lako dokazati da je neko lud nego da je korumpiran ili da je učinio neki strašan zločin.

  Ne mogu da učinim ništa sama sem što na ovakav način mogu da se bunim, ne sedim nigde gde bih mogla da reagujem na drugi način, oni koji sede se samo sekiraju kako da što više prigrabe. Može da mi se pridruži svako. Ili, recimo ja bih se pridružila da je bilo ko izrazio bunt protiv ovakvih stvari što možda negde jeste ali ja ne videh.

  Šta ćemo da uradimo? I kako?

 17. Ja za ovakve stvari ostanem bez nekog pristojnog teksta. Dođe mi, kao tebi, samo da vrištim i da jebem nekom mater.
  Ja se već danima sablažnjavam, za onu odluku sudije da pusti čoveka koji je napao devojku, ljubio je i vukao u taxi, ali je srećom neki policajac spasio. Obrazloženje za puštanje je da se ljubljenje i grljenje protiv nečije volje ne vodi kao nedozvoljena polna radnja.?!?! I da joj se ne daj Bože nešto desilo, i kada taj manijak napadne nekog, ne daj Bože ponovo, opet će “zgoržena, javnost u neverici“ da reaguje, stručnjaci će analizirati “kako je to moglo da se spreči“.

  Ma da im jebem ja mater svima.
  Reset i smrt čovečanstvu, ponavljam se po hiljaditi put, ali tako je.

  Mnogo loši ljudi žive i odgajaju se na ovoj planeti i Bog nek nam je u pomoći, ako nije odustao od nas do sada

 18. evo sta mene zanima: ako ja pocnem sada javno da kunem i kazem – gospodo mocnici u svim institucijama, nevladinim organizacijama i inim mestima na kojima ste radi drpanja para, ili trenutka slave, neka su vasa deca ziva i zdrava, a vama od srca zelim da dozivite sve ovo od cega okrecete glavu, ili da pretim i kazem – sve cu vas, bre, pobiti hocu da se borite za decu, za decu, jbt!!! da li ce se onda osloboditi neko mestasce u zatvorima, ili ce oni i dalje biti pretrpani? ili ako ne platim porez, kaznu za svercovanje u gradskom prevozu, harac tijanicu? ne znam sta treba uraditi s ovakvim manijacima. ne mogu da koljem, pecem i davim druga stvorenja, ali objasnjenje da su bolesni mi nikako ne pije vodu. majku mu, kako nije bolestan kad zna da treba da se krije? onda razlikuje dobro od loseg.

 19. Citiracu jednog naseg bivse blogera;
  Rodjen sam u Srbiji od toga cu i da umrem.
  Toliko.

 20. S

  Sest puta se vracam,ne znam majke mi nista pametno da kazem. Crkla bih od nemoci. I sta god mu sad uradili, dete ne mogu da vrate. Ni jedna mu kazna nije dovoljno teska.
  A onda gledam ovo moje (od nepunih 8) i mislim se kako da od deteta ne napravis debila koga ces stalno da vodis za ruku u ovom bolesnom svetu?! 😕

 21. S

  Ovde u zagradi trebalo je da stoji broj osam, ne znam odakle smajli.

 22. E Nagi ni meni to nije jasno kako “ne znaju“ da ono što su uradili nisu smeli da znaju da treba da se kriju!!!

  Sanja, nema veze, razumela sam.

  Zelena, mi očigledno nismo neko napredno društvo gde se umire od bolesti ili starosti, šta ćeš…

 23. Pozdravila te Nagi 😆

 24. e pa, Drugarice, izvini !
  razaram recima, ali sigurno znas da nije licno tebi bilo upuceno…
  uzmi mi kao olaksavajucu okolnost sto sam prilicno ocajna, pa znam sta radim, samo sam hitac usmerila na pogresnu stranu…
  😳

 25. Ne, ne, nisam shvatila pogrešno, samo sam objasnila da sam sama nemoćna, isto kao ti, isto kao bilo ko drugi. Imamo pojedinačnu i kolektivnu odgovornost.

 26. Zakonik, naravno! Treba da pati isto kao što je patila žrtva, ali do kraja života – koji mu treba produžavati po svaku cenu…

  A to je samo jedan, i našli su ga, i sad će neko da skuplja poene za to.
  A šta je sa onima koje nisu našli? Koji svakog dana uništavaju nečiji život, koje niko da osudi jer nisu u pitanju njihova deca??
  Šta ćemo sa njima?

  Kad sam prijavila nešto centru – žena mi odgovara mrtva ‘ladna (na pitanje šta da se njenom detetu tako nešto desi): ja imam muško!
  Jadno to njeno dete sa njom takvom! Jadni i mi svi – ko našu decu da brani kad mi sami ne smemo da vratimo milo za drago a oni NEĆE!

 27. S

  Moja devojčica ima 8 godina.

  I odavno nisam tolerantna prema lopovima, siledžijama, ubicama …

  I ne teba da znate kako bi prošao neko ko bi je prstom tak’o …

Ostavite komentar