Home / Mahlat na sto načina / Dođoh, videh, pobedih!

Dođoh, videh, pobedih!

Reče Cezar i leže između muža ljubimca i mene.

Već sam tamo po Fejsu predstavila novog nam člana porodice, elem, pre tri meseca Cezar se svečano uselio u naš dom, s peporukom, ko za guvernantu – lepo vospitan, miroljubiv, ne piški i ne kaki u kući, ne gura se u tuđe krevete, i laje samo na zvuk interfona i ako ga baš nešto izbezumi, samo da ga poželiš.

Samo što se uselio Cezar, za njim stigo moj tata da mi obavi nekih milion sitnih popravki po kući da ne bih morala da jurim sto majstora.

Cezar, mučenik, u novoj kući, s nama novima, koji nikad psa nismo imali, lajao na šta je stigo, na mene, ljubimca, mog oca, interfon, telefon, šporet, mikrotalasnu, na sve što ispušta bilo kakve zvuke. Koliko puta je zalajao, toliko puta je moj otac rekao – šta će ti ova džukela, teraj to iz kuće. Posle dva sata ljubimac počeo da trčka za mnom, Cezar zalaje, otac kaže – teraj to, ljubimac meni – ka’će ovaj da ide, oću da poludim. Posle četiri sata ja nisam govorila ni sa kim, samo sa Cezarom koji je i dalje lajao. Posle šest sati, Cezar je nekako skontao da najveći nemir unosi moj otac, čučnuo mu između nogu i lajao najglasnije što je mogao, ovaj još glasnije – teraj ovo, ljubimac nije smeo ni da me pogleda.

Za sve to vreme, mila mi ćerka ljubimica bila zatvorena s mačkom u sobi, da je Cezar ne pojede ili da ona ne pojede Cezara i arlaukala je – dodaj mi vodu, gladna sam, mački se piški, mačka je gladna, pazi da ne uleti Cezar, zatvori Cezara, bilo pitanje trenutka kad ću sve da ih pobijem i da se sa Cezarom otisnem u svet.

Otac ode sutradan, ljubimac huktao – fala bogu, ja rekla nemoj mi više dolaziš, Cezar i dalje arlaukao najglasnije što je mogao.

Onda smo udomili mačku koja se rodila s felerom, nije se varala uz zavese nego uz noge i ostali smo da vidamo rane.

Posle jedno tri, četiri dana, Cezar se zaljubio u mene a, boga mi, i ja u njega, do te mere da htedoh da obezglavim ljubimca kad mu je bacio nešto na pod – kog mu đavola to bacaš kao psu! Ljubimac odćutao, ali mora da je mislio – jeboteee, al’ sam se zajebao sa ovom!

Nego, sad posle tri meseca, ja koja nikada nisam imala psa i stalno sam gledala one ludake što govore psima – dođi kod majke, zaustim par puta u toku dana, kad me Cezar zaljubljeno pogleda – dođi kod svoje… pa začepim da me ljubimac ne ubije. Da se razumemo, i ljubimac se zaljubio, samo što Cezar više voli mene pa ovaj neće da prizna, inače kući ne dolazi sa cvećem, ko što nikad nije ni dolazio, nego s keksićima za Cecu.

Cezar, normalno, sa zaljubljivanjem prestao da laje. Spava između mene i ljubimca, okrenut ka meni a dupetom gura ljubimca, ovaj nekol’ko puta otišo u drugi krevet. Kako ljubimac krene rukom prema meni, tako Cezar zaarlauče najstrašnije što može, skoči i laje sve dok ovaj ne sedne na svoje mesto.

Psihički se pripremamo za poljubac a na one stvari više i ne mislimo. Pokušasmo Cezara da ostavimo iza vrata, to cvilelo, cvilelo, dekoncentrisalo nas i tako odustadosmo. Juče ja predložila da angažujemo nekoga da ga prošeta bar dva puta nedeljno inače ima da nam premine bračna dužnost sa sve željom.

Sve u svemu, Cezar se od mene ne odvaja, kaže ljubimac – lakše bi mi bilo da imaš ljubavnika, stigao bih i ja ponekad na red.

I tako, kad god ja kažem – Ceki došo, video i pobedio, ljubimac arlaukne – šta, bra, došao, video, pobedio, došao, video i zajebo nas!

Zna neko kako se rešava ovaj problem? Il’ s Cezarom, il’ s mužem  🙂

 

Pročitajte i

„Kakve su ti misli, takav ti je život“

Sreća nije planina na koju se popneš, pobodeš zastavu i gotovo. Sreću čine trenuci. I ako u trenutku, ili danima, ili mesecima, nema ničega zbog čega ste pomislili – jao, kakva sreća – to iopšte ne znači da ste nesrećni.I ako je tačno ovo gore o mislima, a ja sam sigurna da nije, ali hajde, ako jeste, razboleće vas više potraga za srećom, pritisak da budete srećni, nego to što se danas nije desilo ništa zbog čega biste pomislili – jao, evo je sreća, izvolte, sedi, raskomoti se!

8 komentara

 1. Hahah i mi imamo novog člana porodice od pre nešto više od 2 nedelje – pas koji ne bi trebalo da je maza baš tolika upravo spava u mom krilu, dok ja kucam ovo 😀

  Fora je da se za tebe vezao, jer si, pretpostavljam, samo ti ta koja ga hrani (najvažnije), šeta, mazi igra se s njim, tepa mu, ludira se. Zato mu je muž rival – jer oduzima vreme koje bi mogla da posvetiš njemu.

  Postarajte se da mu oboje posvećujete pažnju, da mu muž daje da jede i da se igra s njim obavezno kad god može, makar na po 2min.
  I da se igrate s njim zajedno, naravno.

 2. Firstname Lastname

  Bojim se da za rešenje ovog problema moraš da počneš da treniraš strogoću. E sad, iz izloženog se da primetiti da prema Cezaru ne možeš ni u ludilu da budeš stroga zato… 😀

 3. Firstname Lastname

  I da… ovde možeš da nađeš interesantne savete: http://www.cesarsway.com/

 4. „kaže ljubimac – lakše bi mi bilo da imaš ljubavnika, stigao bih i ja ponekad na red.“
  hihihihihihihihihhihihihihihihihihihihihiiiiiiiiiiiiiii
  aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  cu dumrem sto puta odjednom…..
  Znam, pa mi smesno!!!
  Joj, mukice…

 5. Ako želiš da ljubimac dođe na red – Cezar nema šta da traži u krevetu 😉
  Stisni petlju, budi uporna i ne gledaj ga dok te tužno gleda a ti ga izbacuješ iz kreveta (budeš li ga gledala, piši PROPALO – tim pogledima se odoleti ne može 🙂 ) Cezar će se sigurno buniti, malko tugovati, ali proćiće ga… Ako si ikad gledala Cezara Milana, sećaš se da on ima onaj fazon kad samo prstom „bocne“ psa? To možeš iskoristiti sa tvojim Cezarom kad laje na na-šta-već-sve laje. Ja sam to isprobala sa mojom Lolom – rezultat: Lola se mnogo manje breca na druge pse. I ne pričati mu „Cezare nemoj lajati, Cezare pssst i sl. Ne. Samo ga bocneš prstom kad počne da laje i čekaš i kuliraš. I tako mali milion puta, strpljivo, i bez podleganja onim njihovim pogledima 😉

  Ako ti se Cezar uvaljuje na maženje i traži igru kad si npr. s mužem ili ćerkom, iskuliraj ga.
  I gledaj malo http://www.cesarsway.com/ na tv-u (National geographic) ili YT

  Srećno 😉

 6. hahahaha umirem! :))

 7. S

  Poslušaj oca!
  Zna on najbolje!

Ostavite komentar