Home / Pamet u glavu i dupe uza zid / Esej o grud’ma junačkim

Esej o grud’ma junačkim

U stvari esej o sisama nego je glupo da sise stavim u naslov.

Elem, devojčice jedva čekaju da im porastu grudi. Naravno. Vreme provode probajući mamin grudnjak ispred ogledala i maštajući o svom ličnom, roze boje, kad ima Barbika, nije pošteno da nemaju one.

Onda grudi počnu da rastu, svi rođaci, prijatelji, babe i tetke to primete istog trenutka i kad god sretnu ono jadno dete što je jedva čekalo sise, prozivaju je – A počele su, počele… Isto dovodi da ova počne da se stidi svojih dugoočekivanih sisa i da počne da se savija prema zemlji kad god se tetka ili baba najave da dolaze u posetu. Ovo sve dovodi do toga da majka samo ide za njom i viče – Ispravi leđa, dobićeš grbu od tog savijanja. U slučaju da se tu desi neko ko nije znao da su počele da joj rastu, i on ukapira o čemu se radi i kolutajući očima pita majku – Jesu počele, a? Ova počinje da mrzi sise koje još nisu porasle.

Sve drugarice kojima još nisu počele da rastu ogovaraju onu kojoj jesu kao da je učinila teško kriminalno delo. Ubuduće posmatraju kako ona posmatra dečake a i kako dečaci posmatraju nju i izopštavaju je iz društva. Ponašaju se nadmeno sve dok i njima ne počnu da rastu sise.

Te brzorastuće sise su podložne udarcima, zakačinju se o kvake i gelendere obavezno, a slučajno budu pogođene loptom na času fizičkog. Bole k’o u oči sve dok devojčica ne nauči da koordinira svojim telom na kome su sad i sise kojih do juče nije bilo.

Kad su već porasle do prihvatanja od strane one koja ih nosi, počinje frka ko će prvi i kad će da ih dodirne. I šta će onda da se desi. Uglavnom se očekuje smak sveta, a pomisao na isto tera suze na oči. Prvi nagoveštaj da će u toku poljupca njegova ruka da stigne tamo gde ne treba, jer ova ne zna šta da radi, dovodi do lomljenja ruku i takmičenja ko je jači.

Kupovina prvog brushaltera dovodi do katastrofe i plakanja u kabini. Devojčica bi da kupi nešto seksi sa čipkicom, a mama udružena sa prodavačicom stručnom za sise u početnoj fazi insistira na nekom ko za babe, koji mora da se nosi da bi grudi ostale čvrste i pravilno se razvijale. Kad prvi put obuče brushalter devojčica se oseća kao stegnuta srednjevekovnom spravom za mučenje.

Iste prodavačice postaju noćna mora svake žene koja kupuje brushalter. One bolje znaju koji broj nosi ona koja kupuje od nje same, a ako ova slučajno reši da to kupi svojoj drugarici koja nema iste sise kao ona, ima da se otima sa prodavačicom koja će uporno da je ubedjuje da joj taj ne odgovara.

Kakve god da porastu – ne valjaju. Il’ su male il’ su velike. Optimalne u ženskim očima ne postoje. Ona koja ima male bi da ima velike i obratno. Lepe grudi imaju samo estradne pevaljke.

Kad se naviknu na svoje grudi, kakve god da su, one koje imaju male nose dekolte do pupka, one koje imaju velike nose rolku i leti.

Sa dobitkom sisa svaka žena se pri kupovini suočava sa time da joj nešto fali ili da ima viška. Ono što joj je taman preko grudi dovodi do toga da joj rukavi izgledaju kao da su šiveni za majmuna, ako su joj taman rukavi preti opasnost da dugme sa njenog poprsja nekome istera oko.

Sa dobitkom sisa menjaju se i običaji pri spavanju. Ona koja ima velike više ne može da spava na stomaku, a ni na leđima, jer postoji opasnost da se uguši ispod istih, pa spavanje liči na borbu sa aždahama i ostalim agresorima. One koje imaju male uglavnom ne mogu da spavaju jer pate što su im male. Zaključak – čim ti porastu sise oprosti s od spavanja.

One koje imaju malo neprekidno prozivaju svoje drugarice koje imaju velike – Jebote, kolike su ti, kako spavaš sa njima – na šta drugarica može drsko da odgovori da ih skida pre spavanja kao i sve ostalo, ako je pametna, ili da glupo da objašnjava kako spava. One koje imaju male takodje stalno pričaju kako njihovi momci, muževi i ljubavnici vole baš tako male, što isti opovrgnu svojim pogledom čim se sretnu sa velikim.

Veličina sisa je obrnuto proporcionalna količini ljubomore. Naučno dokazano.

Veličina sisa zavisi od toga kako se otvaraju sva vrata a ne ono – Zlatna reč i gvozdena vrata otvara – to je izmislio neko dok sise nisu postojale, pošto su sise otkrivene devedesetih godina.

Eto.

O muškom pogledu na ženske grudi ću da pišem neki drugi put.

I da, devojčice počinju da nose gornji deo kupaćeg kostima čim naslute da će jedog dana sise da im porastu, i ne možeš im ga skinuti ničim, pre će da se ubije nego nekome da pokaže mesto gde će jednog dana da joj izrastu sise.

Tako sam jadna i ja. I pretili mi, i plašili me da neće da mi porastu, i ubeđivali me da je Sunce dobro za rast sisa pošto onda nije postojalo UV zračenje, ma jok, bre, mog’o je neko da me pogleda.

Al’ zato sam čim su porasle prestala da se stidim i postala toples kupačica.

Imam kolekciju novih gornjih delova ako nekome zatreba poklanjam.

Pozajmljeno sa www.thefunnyblog.org

Pročitajte i

No smoking

Veliki problem u sprskim vezama i brakovima predstavlja neprihvatanje da je jedno od njih imalo …

72 komentara

 1. Ja jos cekam da porastu 🙁

 2. S

  Ha, ha, e sve si bre u pravu! 😛 Ovo moje prdavce celog leta me nerviralo sa tim gornjim delom, jedva je ubedismo da moze da saceka jos neku godinu. :mrgreen:
  Sto se mene tice, tu ti je sve naopacke. Dok mi je klaza bila odgovarajuca visini, sise mi bile male, sad su sise taman, al kilaza nije. Jebi ga… 😕 😥

 3. Zelena, ma će da porastu, ti traži one koji vole male :mrgreen:

  Sanja, problem je što nam prvo porastu sise pa postanemo pametne, da je obrnuto bilo bi lakše i nama i sisama 😆

 4. n

  „Veličina sisa je obrnuto proporcionalna količini ljubomore.“
  😆 😀 😀

  To sestro slatka!
  Ako si rekla!
  Nago, sta cemo sa nama, sirotim, glupim muskarcima, koji treba taj rast sisa da izdrze i izdrzavaju celog zivota,a?

 5. E pa vi se prilagodjavajte. Veličini, mislim :mrgreen:

  kad ne umete da se odlučite :mrgreen:

 6. m

  ha,ha…ne mo’š ugoditi, pogle ovo
  makarone1

  a pogle ovo…

  makarone2

  🙄 🙄 😆

 7. n

  Ma velicina uvek DOES matter… nego, sta cemo sa karakterom… to treba istrpeti!

 8. Makarone 😆

  guza

 9. noctua4u , sve ti je to usko povezano

  http://www.youtube.com/watch?v=eUk8JLLxCtg

  sta ces kad karakter zavisi od sisa :mrgreen:

 10. d

  U diskusijama je red da se drzimo predmeta posta. Ja caskom odlutam.. ko sa onim gacama od juce. U ovom slucaju, postoji dodatna teskoca za muske diskutante… mislim, nije pristojno drzati se bas za ovo dok diskutujes.
  Zbog toga cu, dok vi to obavite, da djuskam uz muziku g-djice Karleusha. Obozavam njene pesme, jer ton uopste nije poteban! Samo pretis ritam u kome se njise predmet posta. Vrlo korisno i zabavno! 😆

 11. d

  I gresis u kucanju! :mrgreen:

 12. Ti se onda drži za predmet i djuskaj :mrgreen:

  Gde sam, bre, pogrešila?

 13. d

  Još se sjećam onog mog pogleda onim tetkama, strinama i komšinicama kad su govorile „počele su“. Auuu kako sam ih tada mrzila. I sise i njih. A bile su malecke- ko jaje na oko.

  Sad su mašala i sad ih volim- mislim sise. Kad ih lijepo upakujem u brus u bojama, pa dekoltovanu bluzu, košulju il majicu, čipku…
  gornji dio nosim, nikad ih ne otkrivam sasvim, samo se naziru. Tako da fala ti na gornjim dijelovima:)

 14. Sad su mašala

  😆 😆 😆

  kolike su to bona, kol’ko je to mašala :mrgreen:

 15. d

  Kako bona ne znaš koliko je mašala??
  ovako: kad obuhvatiš jednom rukom, pa obuhvatiš i drugom – e ono što preostane- to je mašala 😆

 16. Z

  Zanimljivo i diskutabilno …

 17. U staroj Yugi su postojale one Složena Organizacija Udruženog Rada – SOUR! I onda kad smo videli neku sisatu samo bi smo rekli: Vidi SOUR Mlekara!

 18. A ima muskaraca koji vole male? 🙄
  Nisam znala 😯

 19. uuuuu ja se uspava danas, gle šta sam sve propustila.

  Ja takve probleme nemam, ne’am sise, ne’am problema.
  Te što pričaju, da im muškarci vole male, lažu, k’o pas, kučke.

  Nije se rodio taj koji voli male. 😀

 20. Donna, mašala onda 8)

  Zmaju evo ubismo se diskutujuci 🙂

  Stevo, sram vas bilo svrstaste ženu medju kravemuzare 🙄

  Zelena, ma nema nego te tešim

  Ivana, pa lažu, svako ima svoj metod odbrane :mrgreen:

 21. d

  Mahlat bona lijepo piši, ništa te ne kontam.

 22. sa 12 sam nosila brus sa sunđerima, da mi budu veće…sada, 40 kasnije, leđa mi ko upitnik, jer su prevelike i nemam snage da ih guram ispred sebe…kako-god, ne valja…ili nam je sve to samo u glavi…nemo’ sad da neko pita:kojoj 😳

  e, a vako sam na plaži…kad oću da se usamim, samo skinem brus i na kilometre mir i tišina 😀

  http://s173.photobucket.com/albums/w69/fionafioni/?action=view&current=Granny-4.jpg

 23. ma šta da skinem, i ne moram…dosta batake da pokažem i prava bežanijska kosa 😀

 24. Pa dobro 😆 al’ si gospoja s koktelom :mrgreen:

 25. Bile su male
  bile su taman
  bile su i masala 😆
  bile su i mlekara
  sada su samo sise
  jos uvek na visini zadatka :mrgreen:

 26. Ja i dalje mislim da izgledam degutantno sa svojim,sto rekla donna,masala grudima. Ali definitivno,cim obuces malo dublji dekolte,niko te ni u sta drugo ne gleda. Svi zure u sise i sve moze.

 27. Nije mi uopšte bilo jasno za šta će mi sise. Od kada su porasle postale su deo mene kao i ruka što je. Sise ko sise. Kada sam rodila Jovanu, mojoj sreći nije bilo kraja, kada sam napokon provalila čemu sise u stvari služe. Oduševila sam se apsolutno, kao da sam izmislila rupu na sakciji. Sećam se kako su me žene u sobi gledale, kao da sam pala sa Marsa. Jebote…moje sise stvaraju mleko, a to mleko hrani moje dete. Vaaaau… :mrgreen: I dalje im ne vidim drugu svrhu. 🙄

 28. Š

  Kako im bre čarobna ne vidiš drugu svrhu? Kažu naučnici da pogled na lepe ženske grudi muškarcima produžava…život! :mrgreen:
  Znam neke što ‘oće večno da živU. 😛 Mislim, zar nije naša jedina svrha ugoditi muškarcu? 😯
  Drugo, sise mogu da posluže i za odvlačenje pažnje: ako bi nešto da kažeš il’ sprovedeš u delo a da bude opšteprihvaćeno, pustiš ga da gleda u sise, i šta god da rekneš odgovor je „Ahaa…“. Nit’ te čuje, nit’ te primećuje, samo u sise gleda. I hipnotiše se. :mrgreen:
  Ničemu dalje pametnom i ne služe. Uglavnom mi smetaju. Po kući ih obično skinem i držim na klaviru, odma’ pored muškatle. 😆

 29. Š

  Rizikujući da navučem na pleća nejaka 😛 bes muškog dela diskutanata, tvrdim da se zbog sisa pogubljavaju jer su od iste prerano odvojeni, i da bi najsrećniji bili da žene imaju još jedan par na ledjima, jebi ga, praktično je. A jezik da nemaju. 😆

 30. Casper, nego sta, da sluze pogledima 😆

  NAgim kako ti izgledas nemam pojma, ja ne izgledam degutantno, izgledam nepristojno, onako blago estradno, ziv me rezil pojede 8)

  Carobna, jeste im to svrha al’ gde si ti videla da se nesto upotrebljava za ono za sta je stvoreno, sve ima neku naopaku upotrebu seti se ovoga :mrgreen:

  Sapke, ziva bila, vala tako je, sve je posledica preranog odvajanja od sise :mrgreen:

 31. d

  Super gadget! Mnogo zabavnije od mp4 player-a. Zajednicko im je da komprimovani formati imaju pad kvaliteta.
  Senzacionalna ideja ovo sa ugradnjom na ledja!
  Mogu da ostanu i napred, zbog ravnoteze… a i krajnje je prakticno.
  Pevacicama, recimo, moze da se tura baksis sa obe strane kad idu izmedju stolova.

 32. Sapke, mislim da bi te vecina muske populacije kandidovala za nobela za ideju da se zenama doturi jos jedan par sisa, a istim dekretom da im se odredi odsecanje jezika :mrgreen:
  pa to, mahlat, blago estradno…to ti kazem…degutantno 😆
  al’ ova saputalicina ideja mi se dopala, usvojicu je…i ja cu moje da ostavljam na klaviru odsad…ionako mi nicemu ne sluze

 33. Kako ja propustih ovaj Sapkin predlog o sisama na ledjima nije mi jasno a ideja jeste, boli glava (usi bi otpadale)
  ovako bi izgledale kamila
  :mrgreen:

  Magi, kako nicemu ne zluze kad sluze kao eliksir za produzavanje zivota muskarcima, rekla Sapke jopet 😀

 34. Tyuj, da nisi malo preterala u tvojoj reakciji na moj komentar… Daleko od toga da se vredjam, ali gledajući ostatak sveta ono moje je cveće na livadi.

 35. Stevo, bre, pa ženski branim ženu 😆

 36. E pa jesi u pravu, sada baš gledam i vidim da sam zalutao namerno medj ženski svet. Živeli grudi, prsa, sise, mlekarice… i da sad ne tražim još reči koje su nalik ženskim grudvama. Pozzz svim ženama!

 37. E tako, vidis kako nije tesko 🙂

 38. Š

  U vezi sa predlogom, mislim da bi to trebalo da izgleda otprilike ovako:

 39. Š

  Mah, nije izišla slika, ispravi der ljubim te u oko junačko!

 40. Š

  Probavam opet, ako ne uspe izbriši i ovo, ima da se izbrukam, samo sise će za diku i ponos da mi ostanu. :mrgreen:

 41. Sapke ja htedoh da ispravim nego nema nikakvog linka u administraciji.

  Si ti sigurna da imas sise? :mrgreen:

 42. Š

  Sve uradila po uputstvima, dvaput! Jbg, evo „suvog“ linka pa da se zna! :mrgreen: A što se sisa tiče, ček’ dodem da proverim, više ni u šta nisam sigurna. 😯

  sapke

 43. Night mare :mrgreen:

 44. xaxaxa, dobra tapeta… za muške samačke sobe…mislim da će radi sada klikanje New Background na muškim displejima…crop>copy>paste, da izbegnu tog tipa…ovde su negde i moje, vidim jutros ih nemam… :mrgreen:

 45. Moje nisu, moje su na meni :mrgreen:

 46. s

  Čemu služe sise?
  Pa kad treba nešto da se isposluje od muškaraca tada se upotrbe sise i vaša želja postaje zapovest.
  Da li ste to ikada probale, makar na svom hazbendu.

  Zelena, da li si probala da mažeš margarin Rastimo. Maji Nikolić je uspelo,probaj i ti 😈

 47. s

  A da, zaboravih za gornje delove.
  Mahlat, možda Charolija može da ih korist kao padobran 😈

 48. Cek da se oglasi, ne smem nista u njeno ime :mrgreen:

 49. d

  Uff kakava slika!
  Bezveze deluju ovako na gomilu. K’o sise-kula neka.. malo morbidno.
  Bolje pomalo…

 50. PA ti nemoj da ulazis svaki dan :mrgreen:

 51. d

  Ne bi ja ovde us’o ni za tonu zlata i kilo sira! 🙂
  Vidis ovog na slici kako se sludeo?
  Do tri para mogu da podnesem, preko toga potpuno zaboravim sto sam dos’o.

 52. Pa ponesi podsetnik brate

  i polako da ne uznemiris, ko zna sta moze da se desi :mrgreen:

  pink

  zamisli da nastane stampedo :mrgreen:

 53. d

  Ne, ne.. ja njih shvatam previse ozbiljno! 🙂
  U ovoj guzvi nema sanse da dobiju potrebnu paznju 😉

 54. PA ti obrati paznju na one koje imaju najlepsi osmeh :mrgreen:

 55. d

  Gde se to gleda? 😯
  (izgleda da jos puno moram da ucim!) 😐

 56. d

  Ma zajebavas! Pa ove se sve smeju!

 57. Izvini stvarno se smeju, evo i moje se nasmejase. Grohotom :mrgreen:

 58. Š

  I’te bre ludaci 😆
  Drnč, čoveče, vi’š da i onaj na slici zaludeo skrouz, košulju mu vezali na ledjima, u pravu si, mo’š se poludi od sisa u tolikoj količini…il’ da na vrata stave natpis „pazi, opasan..dekolte!“…“ujeda“…“ulazite na sopstveni rizik“…tako nešto. :mrgreen:

 59. d

  Sta bi taj dao za onaj tvoj patent, da mu implantiraju jedan par na ledjima. Sve bi mu lakse bilo! 😆

 60. Š

  Jes vala: volj’ mu spreda, volj’ pozadi, sve na dohvat. 🙄

 61. To je, bre, glupo, gde god zaagrlis ono sise, gde je tu draz :mrgreen:

  ss

 62. d
 63. @Zelena,
  ovaj, mogu da ti dam spisak od više desetina muških koji su odlepljivali na 75B :mrgreen: .
  Gratis, mislim :ninja: .

 64. A koji su broj? ‘Oce moja ćerka da od njih pravi padobrane za Barbike.

 65. Doživela sam četvrti paragraf. Izvini što odgovaram na stari post, baš sam danas nekome pričala kako je to izgledalo u mojoj školi.

  A ovo što Zubarica kaže je istina: u svakoj drugoj radnji hoće da te uglave u 75B, jer je to „idealno“, u tome „izgledaš najbolje“ i „muškarci se na to lože“. To što manja korpica može kičmu da ti iskrivi, to nema veze.

 66. Pa proživela

 67. Iju, nikada se nisam opterecivala sisama. Meni moje uvek bile taman. I sada su.

 68. Ovaj, Iva, nemoj mi kriviti reči :).
  Nisam rekla da je bilo ko hteo da me uglavi u bilo šta, nego da sam uvek nosila tu veličinu (osim kao trudnica i dojilja), i da ima ceo spisak muških kojima se dopadalo.
  A nisam davala ni od 14 godina da mi u radnji uvaljuju bilo šta i da se bezobraze #rogi.

 69. smisao za humor ti je jos uvek na visini zadatka…. eto, vec sam pocela da se smejem zbog potencijalne dvosmislenosti iskaza…. al` – ti si kriva ! 🙂

Ostavite komentar