Home / Pamet u glavu i dupe uza zid / I na tarabi piše al’ nije

I na tarabi piše al’ nije

Kad god pomenem seks a pominjem ga često, pod stresom sam da će neko da me potkači da sam ‘vaka i ‘naka i da narušavam pristojnost u blogosvetu, da neće razumeti da sam ja u svakom tekstu gde pominjem seks u stvari o njemu najmanje pisala. Malo se sekiram pa me posle baš briga.

Malo bejah u dilemi al’ reših da dovršim prethodni post. O polnim razlikama.

Da krenem od tarabe. Nema tarabe na kojoj nije nacrtan penis koji obavezno stremi ka nebu. Uglavnom liči na šatl, završeno odbrojavanje i “ispod repa“ se pojavljuje onaj oblak dima pre nego što brzinom svetlosti krene u osvajanje svemira. Dva metra od njega piše “pička“ jerbo je istu nemoguće nacrtati. Ona koja stane ispred tarabe, na primer ja, kad vidi nacrtan penis treba duboko da udahne impresionirana njegovom veličinom i da vrisne koliko je grlo nosi kad posle dva metra naleti na ono što ne može da se nacrta nego piše jer je to sramota. Brzinom vetra treba da odjuri dalje da je slučajno neko ne ugleda kako bulji u tarabu čudeći se koji kreten je na njoj napisao “pička“. To što će posle dva metra ponovo da naleti na nacrtan penis uopšte ne treba da je uzbudjuje. To i nije toliko sramota.

A kad sam kod sramote, na svaku devojčicu koja još nije svesna da ima polni organ a još manje polnih razlika pa slučajno krene rukom ka svom polnom organu koji u njenoj glavi ima isti status kao nos ili uvo ima da vrisnu da je to sramota. Ako ih izbezumljeno pogleda nastaviće da arlauču da je mala bezboraznica koja nema stida i sramote a usudi li se da pita – Što, bre? – objasniće joj da fine i pristojne devojčice to ne pitaju i da ne treba da zna ništa sem da je to dole, što ima izmedju nogu, sramota. Devojčice tako nastavljaju da rastu sa osećajem da su se rodile kao čudovišta sa nečim što uopšte nije trebalo da imaju.

Dečak istog usrasta krene rukom prema svom polnom organu i svi, ama baš svi, od majke do dede ushićeno vrisnu i kažu – Pokaži, sine, šta imaš u gaćama! Ovaj odma’ svlači gaće, pokazuje šta ima, pokušava instiktivno da ga razvuče još koji santimetar i nastavlja da raste sa osećajem da samo on ima nešto u gaćama. Dok ne ode u vojsku ili počne nešto da trenira, uglavnom dok ne stigne do kolektivnog muškog tuširanja kad ukapira da su ga svi zajebavali i da ima i većih od njegovog. Tad prvi put koristi ono – Jes’ da je mali al’ što je tehničar!!!

Penis kroz odrastanje u muškoj glavi, uz pomoć rodbine dobija odlike mitskog bića s dve glave, neuništivog i nepobedivog. Dobija nadimke koji treba da dočaraju da se radi o neuninštivom, nepobedivom, nikad vidjenom stvorenju od kad je sveta i veka.

Vagina kroz odrastanje postaje stidnica što valjda do kraja života treba da me opominje da treba da se stidim što je imam. Ja iskreno, pojma nisam imala da imam stidnicu sve dok ne počeh da čitam koje sve bolesti mogu da mi je spopadnu ako o njoj ne budem vodila računa, svaki ginekolog koga su pozvali da nešto prozbori o vagini je pričao o stidnici. Dakle, ja imam stidnicu i što se mene tiče ako moram zbog nje da se stidim mogla sam baš bez nje i da se rodim. Koji će mi djavo ako moram da crvenim kad god pomislim da je imam.

Da se vratim na tarabu – kad naletim na nacrtan penis – šatl, treba odma’ da prekontam da je to u stvari kurčina i da se raspametim od sreće a onda posle dva metra kad ugledam da piše “pička“ da prekontam na stidnicu i u crnu zemlju da pobodem nos od sramote.

I da se vratim na ono – ne pipaj, sram te bilo, pristojne i fine devojčice ne govore o tome. To traje negde do puberteta, prve menstruacije, onda te obaveste da će ono što ti ne smeš da pipneš želeti da pipnu svi muškarci ovog sveta što, naravno, ni pod razno ne smeš da dozvoliš. Obaveste te da sve to što imaš izmedju nogu ne bi nikako trebalo da koristiš u seksualne svrhe uglavnom zbog dobrog glasa i da tako ne koristeći je jednog dana rodiš dete. Kako će to dete da nastane te takodje ne obaveste jer je i to sramota a i kašće ti se samo kad bude bilo vreme, što otpirlike znači kad bude kasno. Onda se svi zabezeknu kako ti se desilo da ostaneš u drugom stanju kad su ti lepo objasnili da imaš stidnicu i da ti je pos’o da se stidiš.

Ti se stidela, stidela, lomila ruke sa muškarcima dok se jednog trenutka nije naš’o jači od tebe. Mislim, jači od budala koje su te učile da se stidiš pa ti lepo objasnio da nemaš čega da se stidiš i lično ti pokazao kako se on uopšte ne stidi.

Danas svi lekari, seksolozi i naučnici trabunjaju o tome da moram da upoznam svoje telo, ko će ako neću ja, da bih ga što više volela i da bih znala kako da ga koristim. I još uvek pričaju da je sastavni deo mog tela stidnica. Seksualni statističari su došli do saznanja da većina žena pojma nema kako se zovu delovi stidnice. Mislim, kako i da znam kad me udaviše da je ne dodirujem, ne gledam i da se pravim da je nemam. Al’ ako, eventualno, posumnjam da nešto sa mojom stidnicom o kojoj ne smem da mislim nije u redu i da bi mogla da je dovedem u red, mogu da odem kod ginekologa pa od njega kod nekog plastičara, ipak je 21. vek. Kako to da izvedem stideći se i ne znajući kakva treba da bude jer ne smem da priznam da je imam, nemam pojma. Istovremeno uopšte ne treba da me bude sramota da se nadjem oči u oči sa nekim penisom, da ne ostanem slepa kod očiju isto zato što je 21. vek. Ajd’ ti pa se snadji.

Dakle, ja nemam vaginu nego imam stidnicu. Vaginu mogu da imam samo kod ginekologa i to ako je malo prosvećen.

Ta vagina koju imaju sve žene sveta sem Srpkinja, opevana je u mnogim pesmama, onako pritajeno, kao on je najzad upoznao cvet njene tajne, okusio je čari njene ljubavne školjke, našao se u carstvu zadovoljstva, pronašao biser ili zlatna vrata, lepo da se pojedem živa što ostale žene to imaju a ja nemam. I što niko mojoj stidnici neće da ispeva pesmu. Ako ne neki sonet, ono bar haiku.

Al’ lako je napisati haiku za cvet tajne, biser i slično. Teško je napisati za pičku, picu, pizdu ili ronđu. Ronđu!

I dodje mi, majke mi, kad prvi sledeći put sretnem neku strankinju da joj kažem – Blago tebi, ti imaš vaginu. Ja, jadna, imam stidnicu. U nekim slučajevima imam ronđu.

Ako me priupita ko izmisli to ronđa, ‘ladno da joj odgovorim – Ko drugi nego neka pizda! Pa onda da joj održim predavanje da je pizda karakterna osobina muškaraca i to onih koji se retko sreću sa vaginama.

Sad odo’ da se stidim što sam se rodila ovakva sa stidom medju nogama i što nisam umela ovo da uvijem u oblande, mislim što nisam stidnicu okitila zvezdicama.

Ako ima nekoga kome haiku ide od pera slobodno neka se razmahne. I to čudo da vidim.

Pročitajte i

No smoking

Veliki problem u sprskim vezama i brakovima predstavlja neprihvatanje da je jedno od njih imalo …

38 komentara

 1. Ka mladoj udovi
  dižu se udovi
  Nije haiku no će da prodje 🙄

 2. S

  Pa jest, svu si me postidela od rane zore! :mrgreen:

 3. Stevo, nece prodje, ovo je “haiku“ o udovima 🙄

  Sanja i treba da se stidis kad si se rodila tak’a, umesto s penisom pa da ga svima pokazujes :mrgreen:

 4. L

  Draga Mahlat, odliiiiican tekst.
  Istinit do bola i duhovit 🙂 Uzivala sam citajuci.
  p.s. ako ti nesto znaci, izludjuje me sto moj sin od svih igracaka najvise koristi tu na dohvat ruke, ali ko ce da mu brani, uticacu na njegov razvoj, pa ce biti ko mi sto se stidimo :)) :mrgreen:

 5. Draga Linga, hvala ti.

  Gle’ ovako, da je Frojd ziv odma bi te za ovu izjavu

  uticacu na njegov razvoj

  tresnuo preko usta jer je lepo utvrdio da je za buduceg psihicki i seksualno zdravog coveka jako bitno da ga niko ne sputava u toj igri sa samim sobom.

  Mi treba da odgonetnemo kako po istoj formuli treba da odgajimo psihicki i seksualno zdravu zenu a kako se rodi skrecemo joj paznju da se rodila osakacena pa koristimo ovo – cuti, sram te bilo, fine devojke to ne pricaju, ne pipaju, pravi se da je nemas da bi se sto bolje udala.

  Posle se nekako udaju i muskarci shvate da su prevareni, zive sa zenom koja glumi da je nema a da bi je on nekako dobija mora da kleci na kolenima, obecava put oko sveta, glumi budalu, leci njene frustracije, obecava da nece nikome da kaze i na kraju treba i da mu se digne.

  Moja mala pamet ove stvari nikako da shvati 🙂

 6. d

  Neki (uglavnom zlobni ljudi pokvarene mašte 😉 bi rekli da je ovo prava tema za mene. Ali, ozbiljno, tek sam sad shvatila da nikada nisam izgovorila reč „stidnica“, a jesam studirala (i završila!:) medicinu, i jesam na taj termin naletela nebrojeno puta u knjigama, ali je na medicini službeni jezik latinski, pa nam srpski, moram priznati – domišljati, prevodi latinskih naziva ostanu uglavnom „strani“ i neprijemčivi. Evo, da me ubiješ ako znam kako se kaže penis na spskom! Stidljivko?! Ne?!
  Znači, formalno-pravno ova moja je meni vagina, a ako je se kolege ginekolozi stide, oni nek’ joj tepaju kako hoće. Mada, mislim da je to stoga što nam zameraju što se otuđujemo od naroda frljajući se latinskim. I onda se kolege sete jedinog prevoda kojeg su videli u knjigama – stidnica. Zastarele knjige, neupdateovan jezik, i tako se mi još uvek u 21. veku stidimo organa čiji je službeni narodski naziv ‘pička’.

 7. Stidljivko?!

  Koji, bre, stidljivko :mrgreen: njemu ime kako pomenes on skace spreman za borbu prsa u prsa i unapred spreman da mu se na kraju okaci orden 😆

  Formalno pravno, lekar si al’ si i covek, to jest, zena si a kad stignes do studiranja, latinskih naziva i prevodjenja vec si dobro upropascena vaspitanjem i naucena da se stidis 😯

 8. d

  A taraba… kako se to na latinskom kaze?
  Men’ me to zanima.
  Ona jadna sve mora ta trpi.. i stidnice i shuttle-ove…. 🙄

 9. Kaze se – tarabis vulgaris :mrgreen:

 10. d

  Ovo „vulgaris“, to je zbog shuttle-a, je tako?
  Ako nema shittle onda je ni ne stavljaju! :mrgreen:

 11. d

  I nije shittle nego shuttle!! :mrgreen: :mrgreen:

 12. d

  Verovali vi ili ne, kad smo polagali anatomiju, polne organe nas niko nije pitao, iako su bili u ispitnim pitanjima, iako smo ih sa zadovoljstvom učili :P, jednostavno bi profesori promrmljali nešto kao „dobro, to nije… pređite na sledeće pitanje“. I tu, pošteno govoreći, nije bilo diskriminacije, „ni po babu ni po“ penisima.
  A ovo ostalo – potpisujem!

 13. M

  Drnch, pa normalno, nije valjda zbog onog drugog 😆

  Dijica, eto vidis, oni bi da te nauce al’ ako mogu da ne progovore i preskoce “temu“ :mrgreen:

 14. Hvala na odličnom članku! Uvek su me nervirale te društvene kvazi norme i šta je kome dozvoljeno šta nije. Ako muškarac spava sa 5 devojaka za 3 dana on je faca, a ako to isto uradi devojka onda je ona kurva… Samo jedan od primera društvenih gluposti

 15. l

  Pa Mahlat to ti i pricam, necu coveka da sputavam. Ali zato necu ni ceru :)))

 16. M

  Prokka, nema na cemu hvala i vama koji ne robujete normama 🙂

  Linga, ziva bila, tako je!

 17. J

  Kurac – penis -> nježnik.
  Pička – vagina -> dražica.

  Što reći na ovo?! Mislim da je sve rečeno.

 18. Nista ja ne razumem sta si ti ovde pisala. Niti znam za ove izraze…
  Ja, brate sestro znam samo ove najkoriscenije kao sto su picka i kurac.
  Idem opet da citam, mozda se kultivisem i ne budem neko ko ce da picku naziva rondjom, pa posle da pitam zenski svet: jel te svrbi rondja umesto „el te svrbi picka“ ??? ( koj sam selja, nista drugo od upitnih recenica nisam naucio)…
  Ili da upisem srpski jezik , latinski znam jer mi maternji… 😛

 19. e bas si me oraspolozila sa ovim tekstom :)))

 20. M

  Deda, budem li te ikad cula ili, ne daj boze procitala da si koristio rec rondja ima da te se odreknem preko bloga 😆

  Cyber B, i mene oraspolozise komentari a bila sam naostrena za ratovanje i odbranu casti 😉

 21. Jebeno pametan

  Google translate:

  nježnik – њежник

  dražica – дражица

  ništa ne razumem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 22. Jebeno pametan, d’izvineš, kako kažu za kurčinu 😆

 23. Neko je gore pomenuo stidljivka. E, pa to je u javnosti UD. Dok je nama ostala stidnica, oni imaju UD. Dakle, još jedan, nisu im dovoljna ona četiri koja imaju oba pola. 🙂

  Ooooodličan tekst.

 24. d

  UD je tehnicka sprakcenica za Upright Device

  Kad nije upright onda je tek – pisha! :mrgreen:

 25. Moo, meni ud nekako zvuci nedovrseno, i naravno da im fali k’o pomocno sredstvo za oslanjanje 😛

  Drnch, pisha je samo prva dva dana po rodjenju dok se matori ne presaberu i dok im ne padne na pamet kako da nazovu ono sto ce od nista da poraste u veeeeliko 😯

 26. Kod nas u HR dražica nije, to je u zadnjih 50 godina izraz za klitoris. See difference? Za penis je nježnik (neprihvaćen) izraz nastao kao posljedica novohrvatskog silovanja jezika, čak se i u šali jako malo koristi (izraz, ne penis). Inače kurac, veseljko, stojko, filip, batina, bodec…

 27. Sora, ja nikad u HR nisam imala problema, uvek smo se razumeli :mrgreen:
  hvala na pojasnjenju taman sam se isprepadala

  Inače kurac, veseljko, stojko, filip, batina, bodec…

  isto k’o i u Srbiji sem ovog Filip, mis’im kad na ulici viknes Filipeee je l’ svi dignu glavu :mrgreen:

 28. D

  Si videla neki dan u novinama, kako stidnica moze da se rekonstruiše, da posle deset godina braka, za godisnjicu, ponovo napravis himen i obraduješ muža i ne postidiš se! Spremis pet stoja evrića i postanes devojčica! A možda rekonstrukcijom dobiješ vaginu!Nemam smisla za haiku! 🙄 🙄

 29. Ja ako ikad budem resila da radim neke rekonstrukcije ima da je prepakujem u penis!

 30. A kako idu psovke a?
  A u pi*cku materinu i a u *urac krasni.
  On je Krasnici kako god da okrenes a ona rodnica 🙄

 31. S

  Idi bre, ti ce odma da pakujes u penis! I sta posle ljubimac da radi sa dva penisa u kuci?! 🙄 :mrgreen: :mrgreen:

 32. Jes’ Zelena on je uvek krasan, da umres od lepote. A ovo drugo, mene licno odusevi “a u koju picku materinu“ ovo jos studiram ne kapiram da li se odnosi na to da precizno treba utvrditi u koju ili je svejedno, kad saznam javljam 😆

  On posle neka nadje ljubavnicu a i ja cu, da i ja vidim kako to izgleda karati :mrgreen:

 33. Š

  Ja bre nemam stidnicu, imam pičku, majkemi, i ime sam joj dala…. :mrgreen: to je zato što ima IQ veći od mnogih ljudova koje sam srela … i nit’ je se stidim i nit’ je stidljiva, i nek se teraju više sa tim forama, „srpski prosek 25 cm i sedam puta bez vadjenja“, aha, važi, zovite me veverica…ne mo’š ti bato da ono koliko ja mogu da ležim. 👿
  Uh, što me povuče za tastauru… 😛

 34. Aferim sestro!

  😉

 35. @

  E, raspameti me ovaj tekst, a i komentari. Hvala, draga Mahlat, uz tebe su mi dani vedriji. Nemam pojma o haiku poeziji, pa cu dodati samo jedan vic koji nema nikakve veze ali je moj omiljeni.

  On: Kasniš! Đe si ti dosad!?
  Ona: Zajebala sam se.
  On: Kako zajebala?
  Ona: Pa kako se ti zapijes?

 36. Hmmm… mene samo „malo“ brine to što je taj spejs šatl otišao u penziju…;)

Ostavite komentar