Home / Mahlat na sto načina / Kao da meni nikad ne padne na pamet da se skinem gola i vičem – Okrečite Beograd!

Kao da meni nikad ne padne na pamet da se skinem gola i vičem – Okrečite Beograd!

Od kako sam postala svesna sebe, davno beše, ja, jadna, treba svakodnevno da vodim računa da ne obrukam starog babu, širu familiju, one koji me poznaju, a bogami i one koji me ne poznaju, oni su najstrože sudije, i kasnije, ono što sam rodila. Vodim računa da se ne obučem naopako, ne budem mnogo glupa, ne budem mnogo pametna,  opravdano sedim tamo gde sedim, ja l’ posao, ja l’ kafana, imam umeren broj sekusalnih partnera da budem dostojna statistike, sve tako nešto.

To tako treba da se radi, kaže narod. A i stari babo, on je malo udaren u glavu pa mi skoro reko, idi, bre, presvuci se, vidi koliki ti je dekolte, sa’će da ti stigne muž s posla. Ja ga gledala kao da priča arapski, nije mi muž komšija nego mi je muž, ja, poštovani roditelju, pred njim  ponekad prošetam i gola.

U stvari, ja vodim računa da ne obrukam sebe i da se ujutru probudim a da ne moram sa sobom da se raspravljam, svadjam i opraštam sebi gluposti od prethodnog dana.

Pola mene ume da pomisli svašta i da ima sumanute ideje ali druga polovina koja je razumna, prisedne, rasprostre ideju po stolu, pa ako ne aminuje ništa od toga.  Dakle, mojim ponašanjem rukovode neke moralne ustrojene društvene norme koje nisam ja izmislila ali sam ih prihvatila. Još nešto što rukovodi mnome je da ne radim neke idiotske stvari ako nemam crno na belo da sam idiot, iako drugi govore da su idiotske stvari in u 21. veku..

E sad, ja mislim da sam ja jedno sasvim pristojno stvorenje ‘vako kad me pogledate i pijete sa mnom kafu ali imam dve neoprostive crne mrlje u biografiji, vanbračno radjanje i muža mladjeg jedanaest godina.

Svi oni koji se kao prave – tvoj život tvoja stvar, u stvari, na mali milion načina pokušavaju da mi dokažu da sam budala, sve do onog koji me terao da ‘’priznam da bih bila mnogo srećnija da sam se udala za oca moje ćerke.’’ Nisam priznala jerbo ne mogu da priznam nešto za šta nemam pojma kako bi izgledalo a uradila sam kako sam uradila zato što sam mislila da će izgledati kao Golgota.

Što se muža tiče nikako da objasnim kako me nije bilo sramota da ga uzmem nekoj mladjoj kojoj je pripadao po redu i poretku.

Elem, ne ‘vataju me pijanu i drogiranu u po noći, ne nagadja se s kim delim znoj i uzdahe, ne kradem, ne ubijam, po bulevarima se ne prodaju moji autorski filmovi, ništa što je moderno u ovo vreme, što si ludji ti si bolji.

E, u vezi sa tim sam htela nešto, koga god prozovu od ovih što su interesantni javnosti – je l’ vas sramota što ste to i to, uznemirila se nacija, on, češće ona, odgovori – Pa jeste malko, ali znate to sam ja, ja od sebe ne mogu da pobegnem!

Nacija vikne – Mašala! Bravo za tebe što si ti ti, jer smo i mi ti!  Bravo za tebe što imaš mooda, nama amputirali čim smo prohodali.

To htedoh da kažem… svi mi možemo da pobegnemo od onog ‘’ludog’’ sebe, ovi što su popularni ne mogu.

Kao da smo mi blesavi pa ne znamo da ne postoji nešto što ne može, ali to što ne može nije interesantno.

Nego, oni to da bi preživeli, teško vreme a meni, iskreno da vam kažem, jednako idiotski izgleda pornić zvezde u usponu i idiotska reklama dokazane zvezde koja glumi sokačaru kojoj veš neće biti beo ako usput i ne ogovara. I ona mora da preživi.

Samo mene niko ne pita kako preživljavam u ovo vreme a ne distribuiram porniće po bulevarima, ne povraćam po kafanama, ne pevam gola, ništa bre, fina sam.  I moram da gledam one koji nisu fini ali od sebe ne mogu ni makac. Bato, ja sam sisala vesla.

Kao da meni nikad ne padne na pamet da se skinem gola i vičem – Okrečite Beograd! Padne mi, bre, al’ umem da se zaustavim.

Al’ kad to uradi neko poznat oni to pretvore u umetnost, hepening, tako nešto. Mene bi odveli u Lazu.

Jedino mi žao što mnoge dobre ideje koje imam ne mogu da realizujem jer nisam poznata.

I tako propada ova zemlja.

Ako ste me razumeli…

A ja sam opasnost po društvo jer sam se usudila da rodim i udam se onako kako sam ja htela i usput nikoga nisam stvarno ugrozila.

Pa sam još i drska, neću da se izvinjavam.

Post iz edicije – kad popizdim ranom zorom.

Pročitajte i

„Kakve su ti misli, takav ti je život“

Sreća nije planina na koju se popneš, pobodeš zastavu i gotovo. Sreću čine trenuci. I ako u trenutku, ili danima, ili mesecima, nema ničega zbog čega ste pomislili – jao, kakva sreća – to iopšte ne znači da ste nesrećni.I ako je tačno ovo gore o mislima, a ja sam sigurna da nije, ali hajde, ako jeste, razboleće vas više potraga za srećom, pritisak da budete srećni, nego to što se danas nije desilo ništa zbog čega biste pomislili – jao, evo je sreća, izvolte, sedi, raskomoti se!

13 komentara

 1. G

  Rodila si dete vanbračno?! Pa stvarno nisi mogla da napraviš veći greh u zemlji Srbiji! Sigurno si „zakačila“, pa te „šutnuo“, a verovatno i ne znaš ko je otac deteta, ti promiskuitetna ženo! Pa bolje da si krala po zlatarama, snimala porniće ili podmetnula mužu tuđe dete! Ali OVO! Vanbračno dete – majka kurva, ili što bi rekao moj (bivši) socijalni radnik: kako dete može da nema oca (smeh), je l´ može to da bude (opet smeh)?!

 2. Nema druge, mora se u farme, dvorove, velike bratove pa dalje tako :ninja:
  Ja odusevljeta slikom na pocetku teksta, kradem!
  Mislim zeno zenstvena i post je vrh brate sestro cale si keva :biggrin:

 3. ja da ti ne pričam kakvu budalaštinu proživljavam, o tome, ako se ikada završi, ali ima jedan deo sa tim kako se oblačim.
  popizdela već mesecima. Solidarišem se. Ne svojom voljom

 4. Hvala ti što me podstičeš da budem luda…na neki svoj, nežni način.

 5. Samo dve crne mrlje?
  Ma ‘ajde!
  Ja te usih za dve.
  Dal’sada da skacem u ‘ladnu i mutnu Moravu?
  Mnogo sam se potresla.

 6. Grgo, zauvek sam obeležena sa “napumpao je pa je ostavio“ :whistle:

  Zelena, kradi, moja si :tongue:

  Ivana, za tebe znam da prolaziš slično kao ja s malim varijacijama :angel:

  Iva, samo napred, tvoj način je uvek najispravniji 🙂

  Elektra, to su mi naveće koje ne mogu da mi operu ni Dunav ni Sava, one sitne ne mogu da pobrojim.
  Sve zamišljam kako si se potresla 😆

 7. Moj način je uvek najbolesniji. Jedva čekam da pijem sok/čaj/Max na tvojoj terasi, pa ćeš d’ vi’š.
  (I dalje mi je neobično ovo „ti“, no nema veze…)

 8. Ako je bolestan samo za tebe onda ništa.

  Ti počni da mi persiraš kad budeš došla, ako ti ovo “ti“ toliko smeta, počni da mi govoriš “Vi“, ali to će smetati meni 🙂

 9. Ja bolje onda da ne komentarišem uopšte. Ispašću “ najgora od sve dece “ 🙂

 10. Samo ti komentariši, inače ja ispadoh najgora :tongue:

 11. z

  Kad neko od svih ti sto vicu ,, sram vas bilo!“(zvuci poznato, a?) plati neki od mojih racuna, pocecu da ih uzimam u obzir.A dotle ima samo: ODYEBI !

 12. Od 21.04. pa do 17.05.sam ti tu. Opasno moramo da se potresamo, jel’da? :blush:

 13. Pa normalno :kissing:

Ostavite komentar