Home / Mislim, dakle postojim / Kupovina seksa, jer ljubav se ne može kupiti

Kupovina seksa, jer ljubav se ne može kupiti

Foto: keepcalm-o-matic.co.uk
Foto: keepcalm-o-matic.co.uk

Postoji neki film, limunada neka, pojma nemam kako se zove, odgledala jednom, neke noći, igra Dženifer Lopez i u tom filmu ona pita nekog tipa koji joj se udvara kakve su joj boje oči, okreće mu leđa i dok stoji tako, on iza nje ređa – na suncu su ti, kad se smeješ su ti, čitav spektar njenih raspoloženja kroz oči, što nju, naravno, obara s nogu.

U nekoj knjizi je Jelena Tinska pisala nešto o mladežu na nozi, ne mogu tačno da se setim, da kad vas neko voli, voli i vaš mladež, gde god bio, i bore oko usana, ili na čelu. Kad vas neko voli, voli sve vaše.

Ova dva primera mi prva padoše na pamet u vezi sa ljubavlju – neko vas voli, zašto – pojma nema, zašto uopšte i tražiti odgovor na to pitanje. Šta ima da seciraš osećanja. Kad te ne voli, zašto te ne voli, kad te voli, zašto te voli. Dakle, neko nekoga voli, ili ga ne voli. Odgovora nema, svi koje dobijete, ako pitate, su ekstra glupi, naročito oni oko nevoljenja. I šta god da uradite da bi vas neko voleo, koga ste nameračili, on vas i dalje ne voli, može eventualno da bude sa vama, ali vas ne voli, jebi ga, na to nikoga ne možete da naterate, pa šta god radili. Možete da promenite ponašanje jer vam je taj neko rekao da mu tu nešto ne štima, da više ne budete vi nego nešto što je on zamislio, opet vas neće voleti. Možete da promenite kosu, vi ste crnka a on se pali na plavuše, opet ništa. Možete da ugurate silikone na ono mesto gde stoje sise, on će da vikne – kako su ti dobre! – i opet vas neće voleti. Imaće i seks sa vama, ali to ne podrazumeva ljubav.

Ja vam u mnogo toga ne verujem, ali postoji nekoliko stvari u koje čvrsto verujem, jedna od njih je da se za svakoga od nas rodila neka osoba. Možda malo ranije, možda malo kasnije, ali se rodila, muva se tu negde, po ovoj selendri koja se zove Zemlja, pitanje je vremena kad ćete se sudariti i da li ćete je prepoznati. Kad se to desi i kad u oboma eksplodiraju sva moguća osećanja, vi shvatite ono što je rekao Đorđe Balašević, parafraziram – da je sve pre toga bio samo uvod i put ka toj osobi.

Ovaj deo gore i ima i nema veze sa ovim što ću dole napisati.

Kao što znamo, živimo već vrlo dugo u vreme bjutizma. To je ono kad od žene traže da koliko god godina da ima izgleda kao da ima u vr’ glave trideset, da joj razmere budu idealne, kao kod neke koščate manekenke, da ima sise na kojima može da služi kafu, lice koje je ukrala sa raznoraznih glumica, nos od ove, usne od one, jagodice od treće, znate kako nam podmeću one fotografije idealnog ženskog lica skupljenog s konca i konopca, brazilsko dupe i tako redom.

Ako imate imalo mozga pa upitate – ček, bre, a zašto sve ovo, noge mi ok, i dupe, ma i sise, skroz sam ok – a, ne, ne, plastična hirurgija zna mnogo bolje od majke prirode, ili rođene vam majke koja vas na svet donela tako nesavršenu.

Vi opet pitate – ok, nisam savršena, lepo znate da to ne postoji, oni vam opet odgovore – ok, mi to možemo umesto majke prirode, vaše majke, vi zaslužujete da izgledate bolje.

Vi opet, glupi i tvrdoglavi – aman,zašto, dobro mi je ovako! A, ne ne – kad vas ukalupimo, pazi ovamo:

imaćete više samopouzdanja, samim tim ćete se

bolje osećati

više ćete ceniti sebe, obašta što će vas

više ceniti drugi

bićete uspešniji

više će vas juriti muškarci, od komšije do šefa

usraćete se od sreće kad stanete gole ispred ogledala

bićete srećniji, od glave do pete i po horizontali!

To ženama radi industrija plastične hirurgije, isto ono što ljudima radi industrija hrane i sve ostale industrije – prodaju sranja pod sloganom da će vas to učiniti srećnijim.

Sve ovo gore od muškraca se ne traži jer muškarac samo treba da ima pare. Ili da plati ovo gore ili da vas kupi kao finalan proizvod.

E sad, ja ne govorim o onim ženama kojima su sise osnovno sredstvo za rad, od porno glumica do pevaljki, koje moraju da prodaju telo, direktno ili indirektno, govorim o sasvim običnim ženama koje neko stalno ubeđuje da moraju da izgledaju super kako bi osetile mrvu sreće. Bar kao prosečna silikonirana pevaljka. I mnoge žene poveruju.

Još jedna stvar u koju ja čvrsto verujem je da sve one žene koje se bave bilo kojim javnim poslom, a za koje mislite da su srećnije od vas, nisu srećnije ni mrvu od prosečne žene, imaju iste probleme, iste svađe, ista životna sranja, čak su i zlostavljane, njihova lepota nije karta za sreću. Ali vi možete misliti tako. Možete težiti tome da i same postanete kao one, k’o fol idealne i srećne.

Onog trenutka kad odlučite da u usta ubacite botoks, u sise silikone, i ko zna šta još što ja ne znam jer me ne interesuje, niste kupile ni mrvu sreće, ni mrvu uspeha, ni mrvu ljubavi, ama baš ništa sem seksa.

Ako je zbog seksa, oprošteno. Mislim, čist račun, duga ljubav.

Naravno, svi mi volimo da izgledamo lepo. Ali to podrazumeva da izvučete najbolje od sebe i iz sebe. Da negujete sebe i ponajviše da volite sebe, da rastete u širinu i dubinu a ne u veličinu sisa.

Da se probudite ujutru i uz kaficu, dok izranja sunce kažete:

Kako se dobro osećam, baš sam srećna!

a ne:

Kako su mi dobre sise, valjda ću danas imati sreće…

Povod za ovaj tekst je ovaj video:

https://www.youtube.com/watch?v=q_QJ2_KoH9Y


Pročitajte i

Psihologija ženske tašne

Moj hazbend zavlači ruku u moju tašnu svaki put kad se desi da me pita gde je nešto, a ja odgovorim – tamo u mojoj tašni. Ako ovo nije dovoljno šokantno, moj hazbend zna šifru za moj telefon, pasvord za mejl, sve pasvorde za sve društvene mreže. Nisam sigurna baš da bi znao kad bih ga sad propitivala koliko je zapamtio gradivo, ali milion puta sam mu rekla – vidi ko mi je poslao poruku, loguj se na moj mejl, pas je taj i taj, pogledaj jel mi stiglo to i to, bilo je tih situacija.

2 komentara

  1. Dobar video i još bolji tekst. Najcrnje od svega je što kod nas izgleda svi idu kod istog hirurga. Mislim na javne ličnosti. Što su stariji sve više izgledaju kao da su presovani pod nekim kalupom za jagodice, marke „Colić“ verovatno. Iste jagodice ima Suzana Mančić,iste Neda Ukraden,iste Vesna Zmijanac…Sve vremenom počinju da mi liče jedna na drugu,čak i Bora Đorđević počinje da liči na njih. Nije lepo. Postaje glupo i neoriginalno. Za sise ne znam,u njih ne gledam.

  2. Video više ne mogu da vidim, ali nije ni važno.
    Bolju kritiku nisam pročitala u skorije vreme, na srpskom jeziku.

Ostavite komentar