Home / Mahlat na sto načina / Midnight Hour

Midnight Hour

Ponekad, u ponoćni sat, dok radni dan još uvek traje, samo na trenutak, kroz otvoren prozor uleti miris nekog prošlog vremena.

Zažmurim, nisam sigurna da li je zaista zamirisalo davno prošlo vreme, ili je moja misao nesvesno prizvala miris u sećanje.

I slike počnu da promiču ispod zatvorenih kapaka, kao na pokretnoj traci: prvo kuvanje ručka od peska i vode, prvi samostalan odlazak u kupovinu, samo do susednog ugla, izgledalo je tako daleko, kao da idem na kraj sveta, prva mala laž, jutra koja te bude mirislom tek napravljenih prženica, prvo prolećno zaljubljivanje, miris tek procvale lipe koja granama udara u okno prozora.

Onda otvorim oči i obećam sebi da neću više tako žuriti, da ću hodati polako i udisati mirise oko sebe za neke buduće ponoćne sate u kojima će  mi se ovaj blaženi trenutak činiti kao davno prošlo vreme.

Šta bismo da nam nije sećanja…

(Ovaj post je deo blogerskog takmičenja  liveinspire.com)

Pročitajte i

Svilene trepavice vs karcinom dojke

Ovaj post ima za cilj da mi kao nekoliko žena ovih dana javite da ste bile na pregledu i da je sve ok. A to ne morate, meni je samo drago što sam neke žene svojom pričom podstakla da odu.Ovaj post ima za cilj da jednog dana, kad vam padne kamen sa srca, makar vam oba stopala prebio, kažete – Moje dojke su OK!Nadam se da će i moje biti.

Ostavite komentar