Home / Pamet u glavu i dupe uza zid / Muškarac za kompjuterom nije seksi a žena je frustrirana

Muškarac za kompjuterom nije seksi a žena je frustrirana

The-Worlds-First-Sexist-Computer-400x300Ili… veštice su nekad spaljivali, danas ih proglašavaju ludim. Nekad su ih optuživali da lete na metli a danas je očigledno da su zajahale miša i ušle u svet koji uopšte nije bio predvidjen za njih. Nešto kao Alise uzemlji čuda.

Utvrdili američki psiholozi.

I meni, normalno, odmah proradili senzori za registrovanje razlika izmedju muškaraca i žena a nadasve pokušaja da se žene degradiraju još malo.

U stvari, po tomi straživanju,  muškarac za kompjuterom podseća na nekadašnjeg ludog naučnika okruženog brojkama ili epruvetama koji povremeno digne glavu i kaže – Seks, šta!? – al’ to mu sve nekako dodje normalno jer muškarci su genski i istorijski  predodredjeni za bavljenje naukom, postizanje velikih i epohalnih naučnih dostignuća  a žene za varjaču i osmehivanje kad treba da se uradi fotografija – iza svakog uspešnog muškarca stoji uspešna žena. Dok nisu gurale nos tamo gde im nije mesto bilo sve super.

Ono malo žena naučnica koje su ostale zapisane u istoriji nauke su bile nesrećne, nevoljene i sve ne, ne može žena da se bavi naukom  i bude srećna kad bog nije tako planirao. A ni muškarci. A boga mi, ni stručnjaci za ljudsko ponašanje. A i radjale neku decu ne baš skroz normalnu. Valjda su mnogo mislile a to nije moglo da prodje nekažnjeno.

Tako danas dodjosmo do toga da kompjuterski stručnjaci, manijaci i zaludjenici i  nisu seksi, a da su žene istog profila nervozne i frustrirane. Seks se ne pominje.

Po ovoj teoriji bih ja trebala da pogledam u ljubimca dok ljubaviše sa kompjuterom i kažem – dušo, uopšte nisi seksi, to jest, ako naučim da posmatram da l’ je seksi i da l’ tu kompjuter mene nešto ugrožava, a on mene, kad god ga ne čujem šta me pita dok buljim u monitor – dušo što si tako nervozna i furstrirana, oseća ti se u ručku.

Sve ovo je potkovano time da posvećenom čoveku ono čemu se posvetio ophrvava dušu što znači da duša muškarca leži u seksu a ženi u srcu i glavi čim je nervozna i frustrirana.  Što opet podržava moju teoruju da se sve okrenulo naglavačke.

U stvari, nekome je dosadno pa od svega pokušava da napravi bolest, svet je danas tako uredjen da svako od nečega mora da boluje, ako baš nema od čega, bože moj, tu je internet.

Sve do ovog veka tehnologija se smatrala isključivo muškim zanatom, od najprostije video igrice pa do kosmičkog satelita, video igrice su pravljene za dečake a za devojčice nasmejana plavuša sa pritupim Kenom i pratećom opremom – odluči šta ćeš biti kad porasteš ali ne zaboravi da budeš lepa, tupa i glupa. Jer, ako iskočiš iz pravila bićeš frustrirana što lako može da dovede do dugogodišnje terapije iz koje možeš da izadješ samo sa dijagnozom.

Elem, muškarci moraju da se paze jer su žene duboko zagazile u polje tehnologije gde im uopšte nije mesto. Povrh svega, žene još nisu ukapirale da komuniciranje i baratanje tastaturom ne znači i da imaju šta da kažu, pa iz tog razloga postaju živčane, lupa im srce, opada kosa, i, valjda, nisu sigurne kog su pola, mislim ako uzmu mušku stvar u ruke ne smeju biti sigurne da su još uvek žene bez obzira što liče.

Zaključak – vek tehnologije je za žene mač sa sve oštrice, ili će se pretvoriti u muškarce ili u nizlečive ludače. I bez obzira što ih naučnici upozoravaju na pogubno bavljenje tehnologijom žene i dalje sede za kompjuterom potpuno nesvesne da su se upustile u borbu u kojoj neće lako pobediti bogomdan pol.

Meni se stvarno digne kosa na glavi kad pročitam da bilo šta što neko nije predvideo za žene ne predstavlja samo razvoj i napredak već isključivo borbu sa muškarcima. Totalna budalaština. Niti imam nameru da ratujem,  budem bolja u bilo čemu, negde pobodem zastavicu, ništa, samo želim da zadovoljim svoja interesovanja i budem dobra u onome što radim. Da li tamo negde sedi neki muškarac ili žena, meni je svejedno.

No, ja stremim ludači koja će uskoro zaboraviti da komunicira na ulici a muškarci samo gube na seksualnosti.  Sve zbog toga što muškarci onako iskreno ljubavišu sa tehnologijom jer ih to interesuje a žene uglavnom zbog toga što su nezadovoljne sobom i što komunicirajući na društvenim mrežama, kao da ništa drugo ne rade, u stvari sebe žele da predstave boljima nego što jesu, duže kose, tanjeg struka i većih grudi. Faljen internet zbog koga ja sad o sebi mogu da mislim kao o Pameli Anderson a i sve vas da ubedim da je tako. Ako vas ubedim moja popularnost će rasti, neću morati da izmišljam da mi prete atentatima, snajperima i da će me u najboljem slučaju pojesti mrak. Svi će znati za mene, da l’ će me voleti ili mrzeti biće sve jedno jer važno je da se priča, jelte, popularnost ne pita kako i zašto već samo koliko.

Ako vam sve ovo nije jasno evo objašnjenja –

Kod nas je vrlo popularno ukrasti tudje tekstove i prevesti ih, koliko stručno je nevažno, važno je popuniti šlajfne, mi više nemamo novinare već isključivo prepisivače,  najmanje je važno isto prilagoditi jer ako je u Americi utvrdjeno ima da bude tako, onako ćemo jednog dana svi biti Amerika.

Prostije, ja moram da pazim da slučajno ne postanem nerd, tako u Amerikama nazivaju one koji svoje frustracije kriju iza kompjutera i ne mogu da se uklope nigde sem na internetu gde mogu da budu šta god hoće pa i Pamela. A nerd vam je na društvenoj lestvici popularnosti na najnižem mestu.

Ako svaki dan sedim za kompjuterom neću postati Pamela, rekoše mi al’ ću nerd sigurno da postanem, mogu se foliram koliko hoću.

Nego ja , lepo, ljubimcu da prepustim kompjuter i zamolim ga da me obavesti šta ima novo u nepreglednom svetu informacija a ja da se držim rerne gde mi je i mesto, bolje da pazim da mi ne zagori ručak nego da guram nos tamo gde ne mogu da pobedim.

Inače, leka nema.

Posle kad izadjem na ulicu tako zamlaćena mogu stvarno da pomislim da sam Pamela pa da se tako i ponašam.

Opšta demokratija i sloboda na internetu su  zlo za žene. Nije planirano tako.

Muškarci nisu seksi al’ to je normalno još od Galileja.

Ja sad ako baš hoću da guram nos u tehnološka dostignuća da ne zaboravim da je to borba puna suza, krvi i znoja.

Pa ako baš hoću mogu, dok mi doktori ne zabrane.

A što da mi zabrane kad muškarci ionako nisu seksi ne mogu da povežem.

Nerd Mahlat sa dignutom kosom na glavi.

Foto: thefrisky.com

Pročitajte i

No smoking

Veliki problem u sprskim vezama i brakovima predstavlja neprihvatanje da je jedno od njih imalo …

15 komentara

 1. Ti nerd, ja antiseksi 😀

 2. O, dobro vece, ovde Seron Stoun, mame mi.

 3. Ako ćemo pošteno – ja se ni ranije nisam osećao kao De Niro. Ali naravno – to je samo stvar subjektivnog doživljaja…

 4. s

  “ Kuvarice manje zbori da ti rucak ne zagori.“ :mrgreen: :mrgreen:

 5. đes ba Pamela, šta ima?

 6. Ja, bre, bila ozbiljna 🙄

 7. Pamela, pozdravlja te Carmen Electra! 😀

 8. Dobar dan i vama 😆

 9. Bila ozbiljna, je proslo vreme, tako da… 😛
  E a kako se bese zvao onaj cuvar, cika Mica a?

 10. Isčitavm ovaj tekst već ne znam po koji put. 😀

  Ma šta se brineš? Vidi, ja sam na vreme rekla nekim svojim prijatlejima pa i svom dragom: žene nisu uvek seksi, da bi izgledale kako izgledaju moraju da počupaju dlake koje imaju na mestima gde ih i vi imate (nekada i više nego neki od vas), moraju da paze da neka komšinica ne zapadne za oko dragom zbog toga što se ona više posvetila tome, moraju da kuvaju (iako možda samo polovina to voli da radi – gledala sam predstavu u kojoj žena uvek jede kisele krastavce jer joj je mama to davala umesto kolača koje je čuvala za goste, pa ih na kraju zavolela).
  Sigurno kuvamo jer ne daj Bože da jedemo to što oni skuvaju (mada ima divnih izuzetaka..al mi ovde govorimo o balkanskoj većini koja retko čita i još ređe pogleda svoju ženu kad dobije taj status…)

  Uglavnom me gledaju zgranuto i nisu baš sigurni kako da reaguju… E onda ide briga o svemu drugom i ako ćemo pošteno žene bi za nagradu morale da sede za kompom duplo duže dok dragi pegla…

  E sad, pošto je to fantazija, ono što se može jeste da koristimo jezik – k’o što nam Bog dade, pa da lepo opalimo po tim „naučnim“ pravilima i lepo se izborimo za svoje mesto.

  Mada iskreno, mene boli uvo šta je napisao neki tamo isfrustrirani naučničić koji je tog dana sigurno otkrio da ga žena već godinama vara sa nekim njegovim studentom i pored toga što ne zna da kuva i pored toga što nema šta da kaže (jer je on nikada nije slušao). Ja godinama sređujem komp jer to moju mušku polovinu tadašnju a ni sadašnju nikada nije zanimalo (btw, bivši je programer a nikada nije sam instalirao sistem), nerviralo me 500 ikonica na desktopu, nerviralo me 2048 virusa na hardu, slike koje je čuvao u 800 foldera. Moj dragi sada isto ne želi da ima posla sa administracijom, pa sam „primorana“ da radim muški posao. Mož biti da mi je Bog udelio i malo pameti pa da moram da proverim jesam li još uvek devojčica… ccc

 11. Došla sam frustrirana, pošto sam u Socijalnom osedela čekajući da mi udare mur na tur, što bi naš narod rek’o, na neki kevin uput, pa da kažem koju: evo, spremila sam ručak, bila na pijaci, u gradu, i sad se iz gospoje domaćice i dame presvukla u nerd kombinaciju da bih mogla da čukam po tastaturi i izlivam kroz nju svoje frustracije, dok mi ne dodje seksi skojevac (jbg, ne sedi za kompom osim malo po fejsu i dok igra zumu pa se proseksio zbog poradi toga) :mrgreen: :mrgreen: pa da pripašem kecelju, vežem čalmu oko glave, plaknem mu noge u lavorčetu i serviram mu ručak. I da ga na’ranim ako treba. Pa ću posle malo da mu legnem, bez oproštenja, jer svoje frustracije moram negde da istresem, a numem da onanišem na monitor ni na procesor. 😯 😯
  O copy/paste novinarstvu ne želim. Petnaest godina sam kulučila po 12 sati dnevno (ovom prilikom da poljubim elektru, samo ona zna o čemu pričam) i jela taj ‘leba. Od toga sam nakupila 8 godina staža, jer sam u Javnom servisu bila prvih sedam trebovana mesečno, k’o gajbica kisele vode – dakle, honorarac. I bez tog ‘leba sam ostala jer nisam umela ni želela da se prestrojavam u hodu, da menjam obraz za ledja, pa su ostali i opstali neki koji su to, dabome, umeli i hteli. I sa drugim poslom je bilo tako. Da ne kmečim ovde, tako je, dakle, u svim oblastima. Nije novinarstvo jedini problem, ionako kažu da papir trpi sve, a i na tarabi piše, pa ti u’vati zalet…je l’. U teška vremena fukara isplivava, rekao Ivo Andrić, a ja ne smem da se ne složim. Nepismeni i neuki vladaju. Jbg. Teška vremena nisu prošla. A daleko je Amerika, zato ćuti i plivaj. 👿 👿

 12. Uh što mrzim kad ostavim glup komentar. 🙄 🙄

 13. Ljubac tebi

Ostavite komentar