Day after

Da vam ne pričam o juče, nadobijala sam se želja ihihi, otprilike očekujem da mi niknu prvi zubi, uspešno prohodam i budem djak generacije pa posle pamet u glavu dok se bogato ne udam.

Na neke brojeve se nisam javljala al’ ne mož’ pobeć’ kad dobiješ SMS, moraš da pročitaš pa taman crk’o. Posle crkavaš zbog pročitanog.

Ljubimac jutros počeo da zapeva pre petlova. Ja se teših da sanjam, ma jok, kuka. Aj’ ti Mahlat na noge lagane, opaši keceljče i koristi tehniku – ‘ajde, bre, nije ti ništa.

Pogledam u ljubimca on me zapomažuči gleda, vidim porodiće se a stoposto sam sigurna da mu nisam napravila dete. Dodjem do zaključka da sam ga otrovala, kako samo njega, ne znam.

Popio čaj i zaspao. Ja vilenim, onako postrodjendanski, još šokirana čestitkama & pozdravima, ne dišem, šta znaš može samo da skoči i nastavi da kuka i preslišava me šta sam mu dala i kako meni nije ništa a njemu je svašta.

Muziku ne smem da pustim, još manje smem da uživam u onim ranonedeljnim programima za široke narodne mase zbog kojih svi ustaju isto pre petlova a ne boli ih stomak.

Šta ćeš, ku’ ćeš, pij kafu sa monitorom kao svaka moderna žena i vodi računa da se ne zasmeješ i proteraš kafu kroz nos pravo u lice monitoru. Ljubimac će ti oprostiti trovanje al’ za monitor ne prašta. Provereno. Zvoca naredna tri meseca, kad god pridješ.

I sad vam ja ovde sedim i smejem se k’o ono kučence onog inspektora i vodim računa da se ne udavim.

Taman kad pomislim – e nema više ništa, sve sam pročitala o viševekovnim relacijama muškarci – žene, meni mi utrči u vidno polje neka statistika ili naučni zaključak do kog se došlo na osnovu te statistike. A statistika vam je ona nauka po kojoj neko jede kupus, neko meso, statistički svi jedemo sarmu, odnosno, po statistici – i ako nisi jesi, i ako jesi nisi, u nekoj statistici moraš da budeš.

Odnos muškaraca i žena nema nikakve veze sa sarmom sem što će svaki muškarac sa tanjirom sarme ispred sebe da izbezumi ženu da odnos mesa i kupusa nje ko u njegove visokopoštovane maman, to ima veze sa onim da se muškarci lako naviknu na drugu ženu a da im sa sarmom ide malo teže.

Postoji ona romantična teorija da su muškarac i žena jedno biće koje je se radja obaška, muški deo tamo, ženski ovamo, jerbo priroda bila tupava pa nije umela to o jednom trošku, ne bi život bio zanimljiv, pa se te dve polovine posle traže, traže, traže, dok im se ne smuči i obično se zeznu tako premoreni od potrage pa se na silu uklope sa pogrešnom polovinom. U većini slučajeva. Kao ono kad majmunu date geometrjske figure i njemu treba sto godina da ukapira da kocka ne može u krug. Al’ guraće dok god ima nade da će da ugura il’ dok ne ogladni.

Postoje i oni slučajevi kad se oni odmah prepoznaju, ne umeju da objasne kako samo znaju da je bilo na prvi pogled što ume da izbezumi sve one koji još traže i da ih zamlaćuje da će i njima da se desi herz-roman kad se najmanje budu nadali i na najneverovatnijem mestu na svetu što obično bude kafana, kumina svadba ili saobraćajni aksident. Mislim, ako vas neko pita koja su najneverovatnja mesta na svetu, da znate.

E, po toj teoriji po kojoj smo moj mili ljubimac i ja jedno telo i jedna duša koja diše u ritmu, a kroz život korača ustrojeno ko bataljon uvežban za polaganje zakletve njega sad boli stomak, a mene ne boli ama baš ništa što uopšte nije lepo. I šta da pomislim nego da sam kučka agresorska. Il’ da mi ljubimac nije savršena, uklapajuća polovina.

Jer… nauka je utvrdila sledeće – kad je muškarac pod stresom žena ima povišen pritisak. Oseća ga, bato, duša je boli i odmah joj ripi pritisak što njeno voljeno biće ima problema na poslu.

Ja s  naukom veze nemam al’ moja nauka govori sledeće – ljubimac je trenutno u zadnjem tromesečju, vreme kad ga opsedaju roditelji, oni što zadnjih par meseci pojma nisu imali da im deca idu u školu. Dosadni da pobesniš što dovodi do toga da i  ljubimac bude dosadan i samo kukumavči. Mene me to uopšte ne sekira al’ što me nervira nemate pojma. Ako mi i ripi pritisak, ripi što mi ide na živce a ne što saosećam sa njegovim profesionalnim bolom.. Kakvo, bre, jedno biće, totalno sam razjedinjena, briga me koliko ko ima jedinica. Neću da imam pritisak zbog toga.

U ovom periodu ljubimac, kao sinoć, dobija poruke svih mogućih udvaračkih sadržaja na relaciji profesor – roditelji pa mi od jedne sinoć nije skočio pritisak al’ mi pao mrak na oči. Ljubimac i ja imamo brojeve telefona koji se razlikuju samo u zadnjoj cifri pa je sinoć dobih ja, otvorih očekujući ono – živa bila, velika porasla, kad tamo:

Dragi profesore, beskrajno sam Vam zahvalna na uloženom trudu. Potpis – Vaša… ime jedne extrapopularne pevaljke. Umal’ ne postadoh statistički luda žena. Šta, bre, dragi, trud, vaša, šta si se trudio, ko je čiji, sa’ću te udavim! Pritisak nisam merila, briga me koliki mi je pritisak. Objasni meni ljubimac da je to, bre, ona, znaš, pričao sam ti, pa njena ćerka, to Vaša, pa ljubazna žena, koji mi je djavo! Jelte!  Posle sam se u’vatila čaše i zaboravila. Tol’ko o skakanju pritiska i kad skače ako skače u meni senzitivnoj za duševne bolove druge mi polovine.

A onda pročitah da je u ovo vreme čuda, tranzicije i trčanja za ’lebom nasušnim strašno popularno muvanje na poslu. Nije što zaposleni to vole nego što blizina čuda čini. Obrazloženje – muškarci imaju manu da im se diže u nevreme pošto oni i njihova cenjena spolovila vode odvojene živote koji mogu da se usklade al’ najčešće nemaju kad.  Ko meni kriv što ja nisam tu kad drug penis počne da remeti posao mom voljenom biću koje nema pojam ’de mu dupe a gde glava, samo gleda da se sporazume sa ovim što ga boli uvo za pos’o. Mogu eventualno da sedim u parku preko puta i hranim golubove odakle mogu da dotrčim i preduhitrim neku dekoltiranu što takodje ne zna ’de joj dupe pa gde glava a nema vremena za noćni život nego gleda da sve odradi na poslu a noću da spava kao svaka prezaposlena žena.

Naučni savet – ne bež’ te od muvanja na poslu, gde ćete i kad ćete nego tu. Nema se vremena, ode život.

Meni sad malo bubnji u glavi samo ne znam da l’ je od vina, nauke il’ što ljubimac sutra ide na posao.

Aparat nemam.

Voljena polovina još nuna.

I dalje me ništa ne boli.

Al’ nauka tvrdi suprotno.

Treba da me boli inače sam promašila polovinu.

Il’ bar da se sekiram.

U stvari,najbolje bi mi bilo da kupim aparat za merenje pritiska, kad god pobesnim da počnem da sekiram ljubimca kako ću se šlogiram ni kriva ni dužna. Da pokažem kako me boli kad boli i njega.

A mogu i pametno da ga iskoristim, kad god ljubimac zine ja unapred zakovrnem očima i u’vatim se za aparat.

Ima bude idila.

Dok nauka ne utvrdi suprotno.

Pročitajte i

„Kakve su ti misli, takav ti je život“

Sreća nije planina na koju se popneš, pobodeš zastavu i gotovo. Sreću čine trenuci. I ako u trenutku, ili danima, ili mesecima, nema ničega zbog čega ste pomislili – jao, kakva sreća – to iopšte ne znači da ste nesrećni.I ako je tačno ovo gore o mislima, a ja sam sigurna da nije, ali hajde, ako jeste, razboleće vas više potraga za srećom, pritisak da budete srećni, nego to što se danas nije desilo ništa zbog čega biste pomislili – jao, evo je sreća, izvolte, sedi, raskomoti se!

11 komentara

 1. I obavezno da, kad dolazi s posla, metneš mokru čalmu oko glave, zalegneš na kanabe i zapomažeš, pa nek si do tad bila ka’ leptirić, čim in na vrata a ti se zanesvešćuj! :božemesačuvajisakloni:
  Imala sam i još uvek imam (znači celoživotni običaj) da, dok se moj skojevac ne pojavi kod kuću mu, ja pozavršavam sve šta imam, pa me obično zatekne jal’ za kompom jal’ sa knjigom il’ telefoneom u ruci, što mu, statistički gledano :mrgreen: ostavlja utisak da ja ništa drugo i ne radim. I onda vidim jednu što perja po celi dan, al’ kad čoek dolazi kući ona pripaše keceljče i kreće da paja i čisti k’o prava. I onda shvatih da sam glupko. Al’ još ne naučih da zapomažem u pet popodne. 😆

 2. Rodjendan, stomak, ljubimac, kupus, sarma, prEtisak, neki bol ne znam gde…i nista mi nije jasno sta ti dize tlak, sve si zdudala 😛 😛 🙄 🙄

 3. i sta mi koji moj izlaze dupli smajlici kada kliknem na jedan 👿 👿

 4. s

  😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
  Smem li da cestitam sa zakasnjenjem? Necu, ako ce tlak da ti skoci 😆 😆

 5. Niko ne sprema bolju sarmu od mene, za mojegA dragog, jer ona i ne ume da zavije sarmu. Čula negde, pa došla da proba kod mene. Bila oduševljena totalno, ali recept ne traži, to je viša matematika za nju, tako da u kuhinji nemam konkurenciju. (to meni ostalo u glavi dok sam čitala post) Izvini ako omaših temu. 🙂 🙂

 6. Što kaže Zelena, a što duplira smajlije? ❓ ❓

 7. Opet se bavis naukom?! Sto ces ti da umres glupa i nije mi, ali da znas da me za mene dusa boli. Ljuta sam na mog oca sto me nije dopravio, ni u visinu, ni u sirinu, i boju ociju mi promasio, a sada sam jos ljuca sto me bar po nauci nije sklepao?! Stvarno, bre!

 8. Srecan rodjendan, Mahlaticka! 😀 Zelja si dobila, vidim, al’ poljubaca nikad dosta. 😉 Ljubim te, i neka ti svaki dan bude ispunjen. (Ne moze bez zelja, jbg. :D)

  :* :*

 9. F

  🙁

  steta…. cudne muskarce biras. Ima i potpuno drugacijih, da si jednog takvog srela ne bi bilo toliko gorcine i zuca prolijenog na muskarce.

  poz,
  F.

 10. F., evo obećavam u sledećem životu ću biti opreznija

  poz M.

Ostavite komentar