Ogledalo

DSCN3582Njih dve su bile vatra i voda. Nebo i zemlja. Led i žar. Osmeh i grč. Jednom je gospodarila Eva, drugom je harala Lilit. Jedna je trčala za razumevanjem druga se nije obzirala čvrsto verujući da nikada ne može sve da se razume i da, koliko god se trudila, stvari oko nje imaju svoje zakone.

Jedna je išla prugom za koju su joj rekli da je prava i da nekuda vodi. Ova druga ju je vukla za ruku i govorila – Ej, ima i drugih koloseka.

Jedna je išla utabanim stazama, ova druga joj je govorila da neke staze mora sama da napravi. Da mora sama da krči puteve  kroz svoje džungle.

Jedna je pokušavala da uči na tudjim greškama dok joj je ova druga govorila da se čovek mnogo ne nauči ni na svojim, da se životi ne žive izbegavajući tudje provalije i gurala je napred.

Jedna se čuvala svega što je, možda, krilo zamku. Ova druga je srljala u zamke govoreći da se samo tako može izbeći ona najveća, životna, i da se sa nekim stvarima može izboriti samo ako ih upozna.

Jedna je često stajala ispred zida i mislila – ne može se dalje. Ova druga je terala da donese odluku – Hajde, možeš da ga srušiš ili preskočiš.

Jedna je volela da zatvara vrata ova druga je išla za njom i širom ih otvarala – Niko neće misliti da si ih njemu zatvorila već da sebi zatvaraš mogućnosti.

Ona koja se ujutru prva probudi pogleda onu drugu u ogledalu i kaže joj – Slatko sam se noćas odmorila od tebe…

A onda pusti muziku za taj dan.


Pročitajte i

Priča o mami koja mora dugo da živi

Adam i Jovana su moja sreća, tuga, radost, moja krivica.Ja sam im dala tu bolest i celog svog života se nadam da moja ljubav to može nekako da ispravi, pomogne, izleči.Nikada nisam ni pomislila da odustanem od njih.

16 komentara

 1. Da si pisala u muskom rodu, pomislio bih da si gledala u mene i pisala ono sto vidis!!!
  A jos sa Jenis, kupila si me za sva vremena, tekstovima odavno !!!

  Kad budem ujutro ustao, reci cu onom u ogledalu: Kako si lep, majke ti ga nenaspavane !!! 😛 A on meni finim i smirenim glasom: Dobro jutro Deda, zelim ti prijatan i uspesan dan, lepo izgledas, nisi odavno…
  A Deda ce po ko zna koji put da ode i da se uci na svojim greskama, ne naucio se…

 2. Pre nego da pročitam post samo da ti kažem da se mnogo radujem kad vidim da si nešto novo pisala. 😀 Sad ću da pročitam.

 3. Nekako se u mom životu uvek ona što je neobuzdanija, luđa i brža prva budila ujutru. Tako mi i život teče. 🙂

 4. Deda, ja se obicno ujutru ogledam i kazem onoj u ogledalu: Gde si nadrndana – ona mi se kiselo nakezi i tako pocnemo dan. Izborih se sa svacim u svom malom i kratkom zivotu al’ sa sobom jos nisam uspela.

  A to da je napisano kao da sam gledala u tebe… po mom skromnom misljenju nema onog ko se “opreedelio“ ili ako ga ima nije normalan 😀

  Carobna, sad je tacno 03:56 i kao sto vidis ove dve u meni jos nisu uspele da se umire i utonu u san.Eto, vrlo cesto i ne spavaju i mozes misliti kakvo je to ludilo, trenutno se ne zna koja pije a koja placa :mrgreen:

  I hvala, takodje 🙂

 5. Ja se cesto pitam koja sam od te dve? Koja se jutrom budi, koja leze, koja je jaca, koja slabija, a da nema i neka treca……?
  A nekad su i dosadne jer se svadjaju, pa pobiju, nekada izmire, ali nakratko, kada su obe ugrozene…sve u svemu igranka bez prestanka.

 6. Sve u svemu, kako god obrnes niko od nas nije sam u sebi.

 7. Jebem ti Dan skole, u meni sad vlada samo jedna, ona furija! 👿
  A sto posto bih se smrtno dosadjivala da sam „normalna.“ :evil
  Sta nam pa fali, vole nas i ovake. 😉

 8. E jebiga, ja nemam Evu. U nekom jurcanju sam je, valjda, izgubila.

 9. Sanja, drž’ ti onu drugu, vidiš šta se dešava 😀

 10. ‘Mi nismoooo samiiiiiiiii’ 😉

 11. Znaš šta, važno je da obe slušaju dobru muziku, verujem da ih baš ona drži zajedno, toliko da retko kad znaju koja je koja 😉

  I da, i ja sam normalna, kad ustanem na levu nogu, uopšte ne gledam u ogledalo, ne mogu onu drugu očima da vidim!

 12. Zelena, pa nismo, potvrdjeno 😉

  Suske, tu se jedino slazu. Naravno da si normalna cim povremeno ustajes na levu i onu ne mozes da vidis. Nista normalnije od toga. Kako rekoh, sve drugo je nenormalno.

 13. Slabo sam bila sinoc umorna, vidim izleteh ko „Deda“… ;Mrgreen:

 14. d

  Ogledalo je djavolska naprava!
  Trudim se da se ne gledam. Sto da se traumiram dzabe?
  U ocima drugih vidim kakav sam odjutros i uopste.
  To je objektivnije.

 15. Baba, ma nema veze, prepoznatiljivo je da si bila ti 😛

  drnch, nema tu traumiranja, ja sam se navikla na postojece stanje, ogledam se ujutru tek da proverim koja će imati nastup tog dana da se psihički pripremim :rmrgreen:

Ostavite komentar