Home / Lepa Srbija / Plati preko reda dok pijuckaš kaficu

Plati preko reda dok pijuckaš kaficu

banca intesaTraume čekanja u redovima koje vučemo iz devedesetih, kad smo čak i za hleb i mleko morali da stojimo u redu, su toliko jake da i danas, kad god se duže zadržimo u nekom redu, pominjemo te proklete devedesete tokom kojih smo se načekali za ceo život. Mi smo, takođe,  narod koji se svim sredstvima služi ne bi li bilo gde, u bilo kom redu, prošli preko reda, znate već ono – žurim, ostalo mi je dete u autu, imam samo jednu stvar, samo da pitam… mali milion razloga od kojih su većina lažni, prosto smo takvi, ne volimo redove i ne poštujemo one koji u njima stoje.

Zbog svega toga, kad god krenemo u poštu, banku, prodavnicu, opštinu, poresku upravu, izlazimo iz kuće unapred se nervirajući što ćemo stajati u redu i izgubiti silno vreme. Meni je, iskreno rečeno, velika enigma zbog čega kod nas, gde god da odete, nastaju onoliki redovi, a koliko se nerviram da vam ne pričam, neverovatno mrzim čekanje i slušanje negodovanja, nervoznih zvocanja, da to ume potpuno da me pomete. Toliko mrzim čekanje da sam devedesetih, da bih detetu mogla da obezbedim mleko, kupila kozu koju brzom brzinom prodadosmo jer nije umela sama da nam da mleko. Nažalost, ne mogu da kupim opštinski, poštanski ili bankarski šalter, ali na svu sreću, živim u doba moderne tehnologije.

E, sad, dok odlazak u poštu mogu da planiram, recimo kad nije isplata penzija, a u opštinu ne moram da idem tako često, problem imam sa odlaskom u banku jer moj život je, kao i životi svih nas, neraskidivo vezan sa bankom, imamo odnos sličan odnosu strogi roditelj – bezazleno dete koje pojma nema šta su životne obaveze i taj odnos se svodi na skoro svakodnevni kontakt iz raznoraznih razloga, podizanja novca, uplata, plaćanja računa, prebacivanja novca.

I, već pretpostavljate, kako kročim u banku tako počnem da se nerviram. Kako smo porodično klijenti Banca Intesa, par puta sam negodovala na Twitteru zbog čekanja i tržila odgovor koliko traje predviđeno čekanje, odgovorili su mi – pet minuta! Da stigneš na red u banci za pet minuta je jednostavno mission impossible!

Zato mene, naravno, oduševljava elektronsko bankarstvo, ako i sve što ima taj predznak „e“, a naročito unapređivanje i olakšavanje tih stvari sa predznakom „e“ jer, kao što znate, bez obzira što to „e“ znači da ćete nešto odraditi brže i lakše, ponekad ume da bude ne tako lako i da pokida silne živce. Do sad smo neke jednostavne stvari, kontrolu iznosa na računu, plaćanja, prebacivanja s jedne kartice na drugu radili uz pomoć mni CD, ako ste koristili, znate da za to morate biti uz neki laptop ili dekstop, da CD morate stalno nositi sa sobom i da se dešavalo da ne možete da pristupite svom nalogu ili da morate prilično brzo da radite da se ne biste logovali ponovo.

Faljene moderne tehnologije koje je moguće stalno unapređivati, pa je unapređena i Intesa Mobi aplikacija zbog koje ne morate više nositi CD, ni biti uz kompjuter, ni gubiti vreme i živce u redovima, koja je sve moje, vaše, bilo čije bankarske poslove unapredila do mobilnog bankarstva za šta vam je poteban samo android ili iPhone, što danas svi imamo, nevažno kod kog ste mobilnog operatera, a kako funkcioniše možete pročitati ovde. Ništa jednostavnije.

banca intesa 1Kako uz pomoć ovih telefona sa bilo kog mesta, od kreveta, preko prevoza, do klupe u parku, možete da lajkujete, šerujete, komentarišete, postavljate fotke ne bi li vaši online prijatelji videli kako se negde lepo provodite, tako sad možete da obavljate svoje transakcije sa sa svih tih mesta, ne brinete da li ima interneta jer ga uvek imate, koji browser koristite i da ne ažurirate stalno pluginove. Znači – uz pomoć ove aplikacije ste platili preko reda, niste platili proviziju i sve to je brzo i lako.

Sve što je potrebno je da instalirate aplikaciju uvođenjem mTokena koji je zamena za onaj mini CD. Najvažnije, ova aplikacija ima demo verziju što vam omogućava da je isprobate pre nego što se registrujete, da se ne bi desilo da nešto uradite pogrešno pa da morate da trčite u banku, ili kao meni da kidam živce mužu i ćerki. A kad ste se upoznali sa aplikacijom, možete bilo gde, u bilo koje vreme, ne razmišljajući da li je prošlo radno vreme ili je neradni dan, da proveravate svoj račun, stanje na svojim karticama, prebacujete novac s jedne na drugu, recimo s platne na kreditnu, plaćate račune bez provizije što znači da i štedite, jeste da provizija nije neki veliki novac, ali provizija po provizija, nakupi se, čak i kupujete devize, i sve to bez ikakvog plaćanja nadoknade banci za korišćenje aplikacije. Dodatno, ako vam je baš potreban novac u rukama, aplikacija omogućava pretragu najbližih bankomata ili ekspozitura banke, recimo ako ste u nepoznatom gradu.

S mobilnim bankarstvom, koje se, kao što vidite, razlikuje od internet bankarstva, nema više – pao internet, kasnim na posao, možeš da mi ustupiš laptop da obavim jednu transakciju, imate jedan potpuno ličan odnos sa bankom uz pomoć svog telefona, a vreme koje biste utrošili čekajući u redu, što, već znamo, ume da potraje, možete iskoristiti mnogo kvalitetnije, recimo da s nekim popijete kafu, čekanje ume taman toliko da traje.

(Sponzorisan post)

Pročitajte i

Hirurgija na Institutu za radiologiju i onkologiju Srbije – raj u paklu zdravstvenog sistema Srbije

Ne znam kako bih vam rekla sem – ovo je jedno uređeno odeljenje i na to odeljenje treba da se ugleda kompletan zdravstveni sistem ove zemlje. Na to odeljenje treba voditi „ekskurzije“ medicinskih radnika da vide da se može, da nije sve do sistema, da nešto zavisi i od ljudi.

3 komentara

  1. Predji u Telenor banku i neces morati ni do bankomata da odes. A ako odes, mozes da i uplacujes i podizes i dinare i evre. Milina. 😀

  2. Super, znači kad mi zatrebaju pare u rukama, telefon mi isplati. Pa pojma nisam imala 🙂

  3. A

    Pošteno i definitivno olakšva ovaj današnji buran turbo život. Inteza je medju prvima uvela mobi plaćanje i stvarno je lako i brzo. Ali opet Srbija je još skeptična prema svim vidovima plaćanja koje nemaju osećaj šuškanja keša. Al polako ulazimo u štos sa svetom.“ Biće bolje neko reče“

Ostavite komentar