Home / Život piše romane / To što si oženio Mahlat, to nije normalno!

To što si oženio Mahlat, to nije normalno!

Neko iz šarenolike rodbine mogu ljubimca ko ga mnogo voli i sekira se što se ljubimac pati sa mnom, otiš’o negde, kod nekoga, neke gatare i odneo sliku mog ljubimca. S neke svadbe, valjda. I referisao. A nama preneli.

Voli mene moj ljubimac. Al’ ne voli me što on tako ’oće nego što ima crnu magiju. Nisam mu to ja uradila, ja jes’ da sam matora al’ nisam pokvarena žena, fina sam, čuvarna domaćica, lepa žena, sposobna, od jednog dinara dva napravim, gde ljubimac okom tu ja skokom. Al’ to nije normalno. Moj mili ljubimac vuče prokletstvo s majčine strane pa do neke babe u dva’es’osmo koleno koja je najverovatnije harala po nekom selu i prepadala tudje muževe pa sad ljubimac na poklon dobio mene da okajava njene grehe.

Ja počeh da tonem u fotelju, bog te mazo, biće da sam promašila vek, slušam i ne verujem šta mi ovaj govori.

I?

I sad ja treba da vodim ljubimca kod neke babe što topi olovo, gasi ugljevlje, vata zmije i slepe miševe, da ponesem vodu sa česme sa koje ljubimac pije, adresu će da mi nabavi.

A?

Pa da mu skine tu crnu magiju!

Znači ja treba da vodim mog ljubimca kod neke babe da mu skine mene, je l’ tako?

Ma jok! Samo magiju da mu skine.

Čekaj bre, ljubimac oženio mene zato što nije normalan to jest zato što ima magiju. Kad skinemo magiju, nema magije, ljubimac će da progleda ko mače od mesec dana, da se lupi po čelu i da kaže – Bog te mazo, ’de su mi oči bile, daj da da ’vatam nešto mladje dok mogu i da me šutne u dupe, je l’ tako?

Ma nije! Samo prokletstvo da mu skine. On mene ako voli nema tu problema. Ako sam ja posledica te babe razvratnice pa jebi ga, šta ću, nije nam bilo sudjeno.

Doš’o ljubimac juče s posla, platu nije primio, nadrndan, ljubimica ima temperaturu, oni što se razvode još uvek telefoniraju na svakih pola sata s iscrpnim referatom ko je šta kome rekao pa da mi procenimo je l’ to normalno, bio malo haotičan dan.

Ja okolo naokolo i objasnim ljubimcu da je na redu nova taktika to jest da ’oće da mu skinu mene ako da bog da ukapira koje je sranje napravio kad se sa mnom oženio.

Nije jasno ljubimcu ni koja magija, ni ko je gde iš’o, ni kakva slika, ni ko je normalan a ko nenormalan, kakvo olovo, koja voda, ko je koga začarao, ko je slep kod očiju i na kraju zabranio da se javljam na telefon. Zabranio i sebi.

Legli mi noćas i ljubimac bludi u plafon, prevrće se pa opet bludi i jednog trenutka kaže:

Majke ti, je l’ ima neki recept za skidanje lude rodbine sa grbače, raspitaj se negde.

Pa eto, ako neko zna nek’ pomaže.

Samo da ne moram da idem u ponoć na groblje da tražim grob gde je sahranjena devica, da ne moram da ’vatam žabe i da tražim razroku crnkinju koja će da u’vati belog zeca koji u vreme punog meseca pretrčava preko raskrsnice na srveno svetlo, ako je neki razuman recept ću da probam.

Inače ćemo da poludimo.

Pročitajte i

Priča o mami koja mora dugo da živi

Adam i Jovana su moja sreća, tuga, radost, moja krivica.Ja sam im dala tu bolest i celog svog života se nadam da moja ljubav to može nekako da ispravi, pomogne, izleči.Nikada nisam ni pomislila da odustanem od njih.

32 komentara

 1. Ima sigurno!
  Kod te iste što odgonetnula majčino prokletstvo. Za dva’es evra, sigurno
  😛

 2. d

  Ako razgovor ne pomogne, pa onda teranje u materinu ne pomogne, onda treba da pojacate tempo i ostavite taj jad iza sebe.
  Da krenete zajedno u neko izdavanje knjige, da udate cerku i nabacite unuke, da zaplanirate putovanja za celu narednu godinu, da se upisete u planinare ili krenete na pecanje, pa da vas nikad nema kad vas traze… I da tako zajedno upoznate neki novi narod. Da vise ne znaju ni gde ste ni s kim ste ni sta radite.
  Da ostanu sa svojom artiljerijom uperenom u prazno… u bivsa mesta, bivsa dogadjanja i ljude koji vise nisu u vasoj prici.
  Tako se meni cini da treba… e sad, dal’ to mozete i ‘ocete, to je vec nesto drugo.
  ‘Odo na pecanje! 😉

 3. d

  ako vam za skidanje sihri i istjerivanje crne, a utjerivanje bijele magije bude šta trebalo samo javite, kakva travka, kopito konja ispod Igmana, papak od ovce sa Romanije, voda sa vrela Bosne, žaba iz Drine, krilo slijepog miša sa Treskavice.

  Ma samo kaži, šaljem poštom:)

 4. Jebem li ga, nisam pametna. Lud narod, 100%. Mislim da ni njima više nije jasno što vas ne ostavljaju na miru. Pazi molim te. Ti sada ako ga stvarno voliš treba da se zabrineš što je on začaran i što vuče prokletstvo. Bože me sačuvaj. Vi stvarno imate posla sa opasnim ljudima, koji ne prezaju ni od čega. Ne znam šta da ti kažem. 🙄

 5. Imam ja Baba Vidu. I meni rodjaka zamalo nije zakazala. Kaze okupas kucu i niko vise ne moze da ti zabiberi.
  Ali baba, kvalitetna, trazena pa mora se zakaze. Ako oces javljaj sto pre. 😀
  A ako neces onda cu da pomazem Donni znam i to. :mrgreen:

 6. Ivana, daj drugi recept da me ništa ne košta 😆

  Drnch, ja počesto idem na pecanje i tako, bavim se vankućnim aktivnostima al’ njima od toga nije bilo 😀

  Donna, šalji to krilo čula sam da je dobro da ih pogledam kroz njega 🙄

  Casper, ma što ja i ti ne možemo da shvatimo nije ništa, zamisli kako je njima, oni ništa ne shvataju a misle da im je sve jasno 😆

  daj tu adresu, da dam njima, meni treba konkretno, papci od krave, muda od labuda, rogovi od alpskog jarca, zub bele ajkule, trepavice komarca, tako nešto :mrgreen:

 7. S

  Bogami zamislila sam se, iskreno. Da postoje ljudi koji veruju – postoje. da nisu sasvim „sami“ pa i nisu jebiga.

  imam jednu ludu komšinicu, koja vozi bicikl i krsti se na leđima dok prolazi, tj. vozi, našom ulicom. Onako k’o kad se mi krstimo spreda. 😯
  svakog jutra mete avliju i nešto priča, mislim baje nešto.

  Ja stvarno ne mogu da ti nađem ono što si pobrojala, možda eventualno u trepavicu od komarca … al’ to kad odem južnije, ovde kod nas nema …. 😐 čak ni komaraca.

 8. Ja probah da se prekrstim na ledjima pa ne umem, a kako bih to uradila dok vozim biciklu nije mi jasno :mrgreen:

  daj trepavicu od muve, mozda i to pomaze 😕

 9. d

  Važi poslaću ti krilo, nego nešto kontam najbolje bi ti bilo da ti spremim mudo Šaronjino (Šaronja je pobjednik grmečke koride prošle godine), pa kroz mudo da proviriš dvaput, pa pljuneš triput ispred sebe i pogaziš nogom (desnom), pa onda proliješ iza sebe vodu u kojoj je 3 dana stajala trepavica od skakavca.
  To pomaže, garant.

 10. Nemam pojam, a i ne verujem u te gluposti, madaovde kod nas to ko „Dobar dan!“ ..
  A jedini savete koji mogu da dam je:
  “ Ne diraj me , ne diram te, ne zovi me, ne zovem te !“
  Malo glupavo, ali uspeva…
  Znaci: kad pozovu otvoreno im se najebite milosne majke i zamolite najsikrenije da vas vise ne zovu…
  Nisam bas najpametniji, zajebano je sve to???

 11. Idi bestaga, valjda cu da naucim redosled pljuvanja i gazenja dok stigne to mudo.

  I kako bona kroz mudo da gledam?

  Umem U ali KROZ nisam jos nikad :mrgreen:

  ja prevrnula
  solja
  pa ako ima neko da pogleda sta mi se pise

 12. d

  Kako bona ne znaš kroz Šaronjino mudo gledati? Nacentriraš samo, fino i to je to.
  A da ti nemaš nedaj Bože urokljive oči?
  Najbolje je da te vodim jednoj na Bistrik, ona gleda u kašike, neće u šolju, isključivo u fildžan ili kašike.
  I hamajliju će ti napraviti.

 13. Ama ne znam ni kroz cije moodo da gledam, bona :mrgreen:

 14. d

  E smoto jedna smotana 👿
  Ništa, onda sa Casper kod babe Vide, hitno, a objasniću ti sve kad dođem.

 15. Š

  E, donna, nasmeja me još mal’ kolko Mahlat, a mene danas teško nasmejati! 😆
  Mah, pajzi vamo…nije mnogo teško a nije ni skupo: uzneš dlaku iz repa voluharcie stare četr’es dana, al’ mora da bude muška, obavezno. Onda tu dlaku upleteš u vunicu, crvenu, mora da bude marke King, pletićke igle broj devet, ni jedne druge, nemo’ se zajebeš, neće da pomogne ako promašiš, onda sapleteš jedan šal, širok trines’ ipo a dugačak 127cm. Šal odneseš prvo na izvor reke Džube, to ti je na planini Mendebo, a sve to ti je negde u Somaliji il’ Etiopiji, (nisam sigurna, al’ lako će da je nadješ, uliva se u Šemeli), pa tačno u vreme prolećne ravnodnevice, kad sunčev zrak pa’ne na šesti kamen levo od izvora šal propereš u devet voda, znači devet puta ga umočiš, s oproštenjem. Usput baješ tangutsku kletvu uz šamansko bubnjanje (sve ću ti obezbedim). Kad to obaviš, uzmeš od one iste muške voluharice osušene brabonjke i pomešaš ih sa znojem od mladog pauka kog ćeš sigurno da nadješ u levom gornjem ćošku na zidu iznad kompjutera (ako nemaš, evo ja buljim u jednog, uvek se tu nacrta, sigurno mi baje nešto mamu mu insektoidnu!) i sačekaš da miš dobije grip pa mu otNeš slinci. I to pomešaš. E, pošto si sve to uradila, sačekaš još sedam dana da se prosuši na suncu, izlupkaš u avanče i pomešano sa čajem za živce popiješ našte srca. Ljubimcu omotaš crveno šalče oko vrata, a ako zakera ti pritegni, će prestane sigurno. :mrgreen:
  Kad sve to obaviš, bićeš dovoljno ispiždjena da uzmeš telefonski imenik, okreneš koga treba i sve lepo okačiš na šta treba, usput im objasnivši da ćeš da pobiješ govna i gotova stvar, tako ti čukundede vrača! :mrgreen:
  Stoka bre! Al’ me inspiriše. 🙄

 16. nije normalno…da resis coveka bede, odma’ nemoj biti sebicna, pa samo na sebe da mislis :mrgreen:

 17. Šapke, ja ‘oću ovo ako podješ sa mnom, da zapamtim kad treba da pletem, kad da bajem a kad da davim ljubimca ne mogu, evo pročitala nekoliko puta i terala ga da me presliša i sve naopako. Ću da pobrkam nešto i da se vratim sa nekim šamanom u crvenom džemperu. Je l’ mogu odma’ da pobijem govna i okačim ih na šta treba :mrgreen:

  Magi, čim se probudi ponudiću mu da mu nadjem mladju, po mom ukusu da se ne brukamo :mrgreen:

 18. Papke od krave mogu da ti nabavim, labuda nemam, raspitaj se mozemo li petlova da uvalimo, rogove dobijas odma. Moja ajkula odavno povadila zube, ali ako valja cu ti posaljem ove socijalne sto tura kad se cereka, a komarca saljem celog pa ti cupaj trepavice. :mrgreen:

 19. d

  Ja sam izgleda jedini ozbiljno shvatio temu. Izvinjavam se, necu vise! :mrgreen:

 20. d

  Tips and tricks: ako ti je hitno, idi u neku teretanu da ti daju vec oznojenog pauka.

 21. Casper valjda mogu petlovi samo ako imaju mooda 😀

  Drnch, pa svi su ozbiljno shvatili temu samo su vam recepti razliciti :mrgreen:

 22. d

  Raspitah se kažu bašlija triput provučena kroz porub potkošulje može da zamijeni mudo od Šaronje, pa dok te ne naučim kako da gledaš uzmi bašliju.
  Istrpi, dolazim ti u ponedeljak.

 23. Sludeste me skroz, na kojim, bre, jezicima govorite 😯

  sta da provucem kroz porub kosulje 😕

 24. Zovi ti Milana tarota, on ce ti sve kaze. Pogledaj prvo na joj tubu sta sve covek radi. Ako on ne pomogne nece niko, kad ti kazem :mrgreen:
  Uhvatila sam pre neku noc, na Obn-u je posle ponoci, kako je babi rekao da namaze majonezom tv, nasloni celo i 11 puta ponavlja-Mi smo Titovi, Tito je nas-ponavlja baka, ja brojim, i on kaze da je magija skinuta 😆
  Zovi bre coveka 😆

 25. Zelena, je l’ to oni da mazu glavom majonezom i biju u ekran ili ja?

  Ako je za njih, odma’ zovem :mrgreen:

 26. Š

  Breaking news: navatala slinavog miša! ‘El da čuvam i da se pakujem, ‘el si pobila goMna? 😈

 27. d

  Bašlija = špenagla, ziherica
  oš sliku?

 28. P

  Protiv cimanja telefonom od straen rodbine pomaže callerID. Jeste da košta koliko i hukanje babe gatare, ali bar sigurno ima efekta. 🙂

 29. Hvala, imamo al’ 😕 sve mislimo opametili se pa se javimo

 30. S

  Au, sto ne rece pre da ponesem nokte od ozrenskog sismisa, sa njima nema da omanes! 🙄
  Jebes mi mater, mnogo nisu normalni. 😕

 31. Ma jok, bre, oni misle da su normalni i da mi je ljubimac zacaran k’o Trnova Ruzica :mrgreen:

 32. s

  Nisam mu to ja uradila, ja jes’ da sam matora al’ nisam pokvarena žena, fina sam, čuvarna domaćica, lepa žena, sposobna, od jednog dinara dva napravim, gde ljubimac okom tu ja skokom.

  Mahlat, sigurna si da si ovo sebe opisala 😀

  Kad si vec prevrnula da ti pogledam:
  Mmmmmm….

  Javlja mi se….

  Crna sestro,… upravo mi se javlja da ce rodbina da ti se skine s ….. cim skapiraju da im nisi izdala planinarsku dozvolu da ti se penju na isti …
  😆

  Ako ne moraces da ides na operaciju ….. da ih hiruski odstranis. 😈

Ostavite komentar