Home / Mahlat na sto načina / Juče, od 06:00 do koznadokle

Juče, od 06:00 do koznadokle

Prethodne večeri legla psujući.

Ujutru Windows nije hteo da otvori oči ni pod razno, kad sam rešila da ga umijem pa šta bude, on sinuo. Nastavila da psujem.

Obukla se politički korekto i izmilela na ulicu s nadom da neću da se izgubim a da neću ni da se pogubim pa opet da se razvodim k’o u prethodnom postu.

Usput primetim da mi je pao nivo inteligencije pa sam ceo dan čekala da se opametim. Istovremeno čuvala jedan film da mi ne pukne. Zaključim da nemam spisak pravila i da ću morati da ga napravim inače ostadoh pogubljena. Onda zaključim da je to glupo i da ima i tragičnijih priča od moje.

Onda se setim da me neko pitao – A, je l’ možeš ti, Mahlat, mene da izlečiš? Odgovorim – Pa ne mogu, nisam te ja ni razbolela.

Pošto sam izgledala miroljubivo i politički korektno zaustavi me neki par i priupita kako da stignu negde – nemojte mene, kad vas molim, ja ću da vas pošaljem u Paraćin, garantovano.

Divila se kako je Beograd grad suprotnosti koje se neverovatno uklapaju – na jednom mestu možeš da jedeš, da ti izvade krv, da staneš ispred koncertne bine i zapališ sveću pa sam to mesto zaobišla da me ne bi ubila kolektivna svest.

Posvadjala se s jednim što sam mu upala u kadar. O, konju ni jedan, bolje ja nego Djelić! Sa’ću ovde da ti se plazim u objektiv i dižem tri prsta, da pozdravljam rodbinu i prijatelje u dijaspori, vičem dole vlada, spasite planetu, bog je umro uzalud, spasite foke, sve dok te ne izludim, bolje da ćutiš. Vidim nisam više miroljubiva. Upropasti me ulica očas posla.

Ljubimica javila da treba da častim pa da ne moram da častim nego da će ona da otputuje na nedelju dana pa da podignem pare što nije čast nego su samo pare. Ja pokušala da ukapiram i došla do zaključka da se još nisam opametila. Oni oko mene vrisnuše – aaaaaaaaa, da častiš, ja častila. I rešila da odbijem od dela mile mi ljubimice.

Negde u po’ dana vidim da mi je film ipak pukao. Nisam ga dobro čuvala.

Videla druga političara. Lep. Lepa mu i žena a lepi mu i telohranitelji. Oni body tipovi. Malo se zbunim, da l’ sam i ja trebala da krenem u šetnju protiv nasilja sa telohraniteljima i obrnem nalevo krug.

Našla se s jednim da mi da neke papire za koga su mi rekli da je gospodin a ja lepo videla da je drvoseča. Nervirala se što mi sve vreme govorio – Slušaj Miko… ja ti Miko živim od še’settreće u Beograd… imam vezu u ministarstvo… ođe je sve moje, umal’ ne skrenuh tražeći padeže. Nema, bre! Rekla da žurim, zgrabila papire i otperjala.

Pozvala ljubimca da ga vodim u kafanče, da ne umre gladan i da častim ja njega njegovim parama zato što je moja ćerka dala drugu godinu. I da mu se udvaram da podignemo one pare. Taman seli, ljubimac počeo da rotira za stolom sa jedne na drugu stolicu. Šta ti je, bre? Gleda ga neki tip, kaže. Počesmo da vadimo oči da ne gleda u njega nego u mene, pa šta ima da gleda u mene, a šta ima da gleda u tebe, pa je l’ nenormalno da gleda u mene, pa nije al’ gleda u mene, došlo mi da ustanem i pitam čoveka – majke ti, kaži u koga gledaš inače ćemo opet da se razvodimo. Ljubimac zabranio – jes’, ti da pitaš a ja da se bijem. Ne može! Dobro, pitaj ti a ja ću da se bijem ako treba. Ignorisamo profesionalnog kafanskog gledača i utešismo jedno drugo da je razrok. Ja posle ćutala al’ videla da gleda u mene. Služio nas konobar ufalšovane glave, il’ je imao saobraćajku il’ upao u grupu navijača, ne pitah ga al’ mi se sve vreme odsecale noge kad god je pitao treba li još nešto.

Dodjosmo kući, ljubimac mi saopšti da definitivno nisam za medju svet, gde god kročim neka frka, i ako je nema sama ću da je napravim i da me ponekad uopšte ne razume.

Ja legla i došla do zaključka da to i nije tako strašno jer ni ja sebe ne razumem u većini svakodnevnih slučajeva i dogadjaja. I da moram da steknem imunitet od nadiranja neočekivanih profesionalnih svakakvih a da bi ljubimcu život bez mene ekscesne bio ekstremno dosadan, probudim ga i saopštim mu da treba da bude sreećan.

On rek’o – ahaaaa i ponovo utonuo, ja rešila da se definitivno , nema sile, kunem se, časna pionirska reč, sreće mi i dabogdamiočiispale, dabogda me ljubimac više ne voleo, dabogdasesmestanepomakla, do ujutru opametim kako znam i umem.

Jutros se probudim k’o nova. Opamećena.

Provera nije potrebna. Potpisujem i odgovaram moralno i materijalno. A i krivično.

Pročitajte i

Svilene trepavice vs karcinom dojke

Ovaj post ima za cilj da mi kao nekoliko žena ovih dana javite da ste bile na pregledu i da je sve ok. A to ne morate, meni je samo drago što sam neke žene svojom pričom podstakla da odu.Ovaj post ima za cilj da jednog dana, kad vam padne kamen sa srca, makar vam oba stopala prebio, kažete – Moje dojke su OK!Nadam se da će i moje biti.

28 komentara

 1. Š

  😆 😆 😆 Mahlat Opamećena 8)

 2. Pomislih da ćeš da se razvodiš čim svane. :mrgreen: Kad ono ti rešila da se opamećuješ. ‘Ajde, pa sa srećom. 😀

 3. Š

  Jok bre zelenkado, ja se smejem. Da se opametim nema šanse. :mrgreen:

 4. S

  „Mahlat opamecena!“ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  Nemoj bre vise da ustajes u sest, govorim ti iz iskustva, nema sanse da si normalna do kraja dana. 😛

 5. Slusaj da ti kazem: odma’da si spakovala guzicu i otrcala da kupis caj za ljubavnike, onaj od 600din. Em neces da se razvodis svaki cas, em neces da vampirises u 6 ujutru. Zeno, koji moj trazis u to doba noci? Nije ni cudo sto si posle neuracunljiva.

 6. Zelena, ti od onog teranja sa onim me’anicarem, udario te Rafaelo u glavu, sve bre brkas, ja sam opamecena a Saptava umire od smeha, ne potpisuje, nije luda valjda :mrgreen: :mrgreen:

  Carobna, ma ima jutara za razvodjenje 😆

  Sanja, ja jedino da se pravim da spavam, drugacije ne ide 😉

 7. Elektra, čim nesto cikne napolju meni oči ko sarme a cikće neprekidno, u to vreme se dižu neke ptice sa drveća, sve u jatima, sve mislim smak sveta, skočim da spasavam i posle od pameti nema ništa :mrgreen:

 8. smijem se naglas tvojim kletvama.
  Samoštonepadnemsastolicelujko:)

 9. Pa šta ću kad moram

  štosesmeješdabogdapalasastolice 😆

 10. smijemsekakonećusamotizamišljamfacu:)

 11. O maj gadu 😯
  Shaptava se uturila tamo gde je ja nisam turila, pitala sam tebe a ne nju da li potpisujes, jer si u postu rekla da potpisujes i odgovaras moralno i materijalno.
  Ko je bre ovde najplavljiji od nas triju? :mrgreen:

 12. Ne mogu da procenim, nijanse su u pitanju :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 13. nego, ne skreći sa teme, nego deder odgovori kako je nekom na um palo da te pita možeš li ga ti izliječiti? a?

  Molim te bi l’ ti svoju mene mogla da izliječiš?

 14. I, bre, bona, pa ja uvek u pozadini imam nekoga ko me pitomo pogleda i misli da mogu da ga izlečim a pojma nema od čega boluje, nema dijagnozu a ‘oće ja da ga lečim ovako nestručna :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

  tebe ‘oću, znam šta ti je 😆

 15. doktorice Mimi, kad da dođem na seansu, mogu li ja prekoreda jer stižem iz daleka.
  Ovo čisto da znam ako onog što umilno gleda dijagnosticiraš ipak?

 16. More, neću da dijagnosticiram nikoga, gde su se razboljevali neka se i leče. Hoću da mi život ostane lep.

  Tebe ću da slušam ako baš moram 🙂

  šta ću kad te volim 😉

 17. Š

  Samo da se prijavim da sam najplavLJija. 😳
  I da umem da razboljevam.Kom treba mislim. :mrgreen:

 18. Meni ne treba al’ ću da te preporučim 😉

 19. Nema problema,zadrzi opamecenost ali nemoj da to utice na stil pisanja. 😉 😆

 20. Znao sam, jedan dan me nema i ti si se odma opametila. I šta sad mi imamo od tvog opamećivanja? Ništa! Evo, nema čak ni novog teksta. Je l’ se beše Metadon daje narkomanima kad zapadnu u krizu? „Saću“ da proverim pa da skočim do apoteke da nabavim malo…

 21. Sa’ću ja očas posla da poblesavim i vratim se u normalu 😆

  je l’ imas neku želju, danas ispunjavam želje, što kuvam, što pišem,što lečim, danas sam Džirlo djevojka

 22. Idem da napravim spisak :mrgreen:

 23. Nemoj da preteras 🙄

  moram pravilno da se rasporedim 😆

 24. m

  Hahahaha, MAHLAT, pre svega, DUHOVITA!!! a za to treba itekako pameti :))

 25. Ma kakvi, koliko me drugi potcenjuju sve vise sam ubedjena da sam glupa a da mi se sve ostalo pricinjava, to da sam pametna i da me potcenjuju. Moracu da se odlucim 8)

 26. Ovako kad čitam tvoje postove moguće su samo tri situacije:
  1. tvoj život je baš zanimljiv i uzbudljiv, ili
  2. tako dobro pišeš da i one svakodnevne stvari bivaju uzbudljive i zanimljive, ili je zapravo
  3.1+2 ❓

Ostavite komentar