Home / Lepa Srbija / No Frost – No Problems, verna Brendu Gorenje

No Frost – No Problems, verna Brendu Gorenje

13435598_10207942755140858_911197855_nNedavno sam pisala o tome kako smo prodali stan, jer smo se u njemu zbog malih milion razloga osećali loše, kao da stojimo u mestu. Zatim smo kupili nov stan i u taj uneli sve novo, čvrsto verujući da ćemo tako obnoviti energiju koja se kod nas zadnjih par godina kretala ili usporeno ili u suprotnom pravcu.

I tako jednog dana, pošto smo kupili stan, baš pred Novu godinu, krenemo da kupujemo i belu tehniku, doduše u našem slučaju je to crna tehnika, zaljubismo se u frižider u crnoj boji a onda je on uslovio sve ostalo.

Doneti odluku koju marku tih uređaja ćemo kupiti nije baš lako jer ih danas ima prilično, svaku hvale kao najbolju a opet govore da je to sve isto i jer koju god odluku da donesete, na licu mesta vas prodavac ubeđuje da nemate pojma, preporučuje vam nešto deseto sve reklamirajući marku za koju je zapeo kao da će mi, recimo, veš mašina, osim što će prati veš, nešto i otpevati i sama ga ispeglati.

Kako ja ipak verujem da znam šta hoću, kupimo frižider, šporet, mašinu za pranje veša, usisivač i peglu – marke Gorenje.

Mala priča iz prošlosti – ne pamtim vreme bez veš mašine i u našoj kući je to bila ta Gorenje mašina. Srećno je, bez ijednog kvara, radila punih 19 godina kad je mama odlučila da je vreme da kupi malo moderniju. Ovu smo poslali na odmor u vikendicu i tamo je nastavila da radi, verujte mi, još 15 godina kad je nesrećno nastradala u požaru koji nas je zadesio, dakle, mene  neće niko ubediti da postoji bolja marka.

Frižider smo takođe uvek imali marke Gorenje. Ako se sećate, nekada nisu postojali frižideri sa zamrzivačem, imali su onu jednu komoru za zamrzavanje u kojoj se ponekad toliko stvarao led da nam je bio potreban kompletan obijački alat i ponešto za smirenje da bismo je otvorili,  da ne pričam da je svaki put postojala opasnost da iščupamo vrata iz ležišta. Mislim da je u to vreme noćna mora svake žene bila – moram da otapam frižider, jer to je trajalo uglavnom ceo dan uz sve moguće trikove, otapanje leda fenom, stavljanje šerpe sa vrelom vodom u komoru, skupljanje vode sa poda, pa pranje krpa i peškira koji su za to služili i tri dana meditiranja da bismo se vratili u normalu.

Hvala novim tehnologijama u svim pravcima pa i kada su neophodni kućni aparati u pitanju, danas imamo frižidere sa NoFrost tehnologijom, nema leda, nema otapanja, nema kidanja živaca i tako pazarimo frižider NoFrost Plus, naravno pošto smo se prethodno na Internetu informisali o svim njegovim prednostima. Dok smo ga merkali kako će nam stajati, prodavac je, već vam rekoh kako oni najbolje znaju, preporučivao nešto drugo što je na akciji i sugerisao kako je to ipak veliki frižider – „čujem da vas je samo dvoje“. Na kraju ga pitah treba li mi da kidnapujemo taj frižider i otkud on zna šta je nama i da li nam je veliko. Jedva se izborismo.

13454022_10207942799941978_453224760_n13444062_10207942761101007_134264202_n

Ako pomislite frižider ko frižider, nije tako. Opet, ako se sećate, kada su stariji modeli u pitanju, uvek je išla ona preporuka na kojoj polici da držite mlečne proizvode, na kojoj povrće, na kojoj meso, zavisno od toga na kojoj je veće hlađenje. Kod ovih frižidera, Ion Air sa Multi Flow 360 stepeni funkcijom obezbeđuje ravnomerno hlađenje na svim policama, odnosno ravnomerno raspoređuje jonizovan vazduh u celom frižideru.

Fresh Zone fioka koja postoji u ovom frižideru namirnice čuva duže svežim i idealna je za mesa, ribe i morske plodove, već znate kako s njima morate biti obazrivi a Crisp Zone fioka sa opcijom za prilagođavanje vlažnosti vazduha produžava svežinu namirnicama i toliko je velika da u nju možete smestiti povrće i voće za jednonedeljnu upotrebu i to ako kuvate svakodnevno.

Što se fioka za duboko zamrzavanje tiče, sećate se, ranije smo morali da pišemo na kesama – svinjske šnicle, 13459660_10207942774861351_1315916331_njuneće, piletina, riba, jer kad se to zamrzne i kad se nahvata led, ako niste  zapisali, teško ćete otkriti šta se nalazi u kesi koju ste izvadili sve dok ne počne da se otapa. U ovom frižideru toga nema, namirnice su zamrznute ali vidljive jer leda nema, kese se ne lepe jedne za druge, a grašak, kukuruz šećerac se ne zamrzavaju u grudvama već svako zrno posebno tako da ih možete zamrzavati u većim kesama i uzimati koliko vam je potrebno a da ne koristite tučak za meso kako biste odvalili potreban komad. Ovaj zamrzivač ima i FastFreeze funkciju za brzo zamrzavanje, kao i EcoMode, funkciju za uštedu energije, kad ste duže odsutni, idete negde za vikend ili na odmor.

Ono što je mene najviše oduševilo, u ovom frižideru se hrana ne „oseća“, odnosno ne osećaju se mirisi hrane, znate ono kad stavite svežu ribu pa otvorite frižider, imate utisak da sve miriše na ribu. Ili na lubenicu, koliko god da je prijatan miris, nije prijatno kad imate utisak da sve miriše na lubenicu.

I to vam je uglavnom to. Ako razmišljate o kupovini novog frižidera o ostalim karakteristikama se možete informisati na linku u tekstu, a ako ga kupite do kraja meseca, dobićete i ultra moderan toster.

Ovaj tekst je napisan u saradnji sa kompanijom Gorenje.

 

Pročitajte i

Hirurgija na Institutu za radiologiju i onkologiju Srbije – raj u paklu zdravstvenog sistema Srbije

Ne znam kako bih vam rekla sem – ovo je jedno uređeno odeljenje i na to odeljenje treba da se ugleda kompletan zdravstveni sistem ove zemlje. Na to odeljenje treba voditi „ekskurzije“ medicinskih radnika da vide da se može, da nije sve do sistema, da nešto zavisi i od ljudi.

Ostavite komentar