Home / Lepa Srbija / Solaris – Vrnjačka Banja – resetovanje u pravom trenutku

Solaris – Vrnjačka Banja – resetovanje u pravom trenutku

Nedavno sam provela vikend u Solarisu tokom kojeg sam doživela resetovanje u pravom trenutku. Nije da nisam pokušala da se resetujem i ranije, ali za to je potrebno da se poklope kockice, ne može sve kad mi hoćemo, kakve god tehnike primenjivali.

Ako se sećate,  pisala sam kako mi je prošla godina bila teška na sve moguće načine, ova me emotivno rastura, taman se prilagodim jednom, zaskoči me drugo, dok ga procesuiram, prilagodim se, posložim u glavi sve na svoje mesto, desi se nešto novo.

Nego, dobila sam poziv da provedem vikend u Solarisu, u Vrnjačkoj Banji, hazbend nije hteo da ide pa sam ga provela sa Spomenkom, kao što znate, spavanje u istoj sobi, obedovanje za istim stolom, kafa, čaša vina, ne mogu sa svakim, ne slažu se i loše društvo može sve da upropasti. Spomenka je bila izvrsna „partnerka“, sve može, ništa ne mora, sve je ok, što bi se reklo – nismo se odvojile, a osetila je nisam.

Banja u mom srcu ima posebno mesto, u neka srećnija i bezbrižnija vremena, kad nam dosade kragujevački kafići, odlazili smo u večernji provod tamo i s radošću sam krenula ali i sa zebnjom gde se nalazi taj Solaris, da nije slučajno negde u centru gde uvek ima milion ljudi plus jedan, ili ned’o bog uz izvor one vode koja miriše na sumpor, koliko god da leči, ne mogu ja to.

Foto: Spomenka
Foto: Spomenka

Solaris je, srećom, smešten u mirnom stambenom delu, nije hotel već kompleks koji se sastoji od devet vila, nema klasične hotelske sobe već apartmane, ima čak i penthause. Podseća na one komplekse na moru, uđete tamo i ne morate da izađete jer je sve tu. S obzirom da nije hotel, nije kategorizovan, ali bih mu ja dodelila četiri zvezdice zbog svega što nudi, trebalo bi da poradi na kapacitetu za Wellness, tamo ima svega – zatvoreni bazen sa morskom vodom, đakuzi, slana pećina, parno kupatilo, tepidarijum, kaldarijum, finska sauna, ruska banja, Relax soba, kardio i fit program, ali sve, čak i bazen, morate da zakažete zbog gužve i to je jedina mana. Ali ništa nije savršeno, mnogo stvari se rešava u hodu pa će sigurno biti i ovo.

Foto: Spomenka
Foto: Spomenka

Restoran je najbliže rečeno tip italijanskog restorana, hrana se služi po principu švedskog stola i veoma je raznolika i ukusna, dobićete sve, do ribe. U Solarisu, za razliku od većine hotela u kojima to nije dozvoljeno, kafu možete izneti iz restorana, posle doručka i popiti je uz bazen, u bašti, gde vam se dopada.

Foto: Mahlat
Foto: Mahlat
Foto: Mahlat
Foto: Mahlat
Foto: Mahlat
Foto: Mahlat
14331621_10208636646647712_746401258_n
Foto: Mahlat
Foto: Spomenka
Foto: Spomenka

U kompleksu postoje dva bazena, običan, sa baldahinima i šankom i, prvi put sam videla – bio bazen koji glumi more, napravljen je od peska, u njemu se nalaze čak i stene, ima plitak deo, najveća dubina je 1,5 metar i idealan je za decu, ležanje u plićaku kao na moru i resetovanje koje pomenuh, uz ovaj bazen sam se potpuno vratila na fabričko podešavanje, imala sam osećaj da sedim pored mora, znate već kako voda ume da odmori i natera mozak da se opusti.

Foto: Mahlat
Foto: Mahlat
Foto: Spomenka
Foto: Spomenka
Foto: Mahlat
Foto: Mahlat

Solaris je idealno mesto za porodični odmor, brinuli su i o deci, a ako poželite da se rekreirate na drugi način, možete iznajmiti i bicikle. Prilagođen je, naravno, i drugim grupama, ima konferencijsku salu a internet je savršen, za tri dana nijednom nije ni štucnuo. Na recepciji se nalazi kiosk gde možete kupiti novine i cigarete, ma kad uđete, stvarno nema potrebe da izađete i, naravno, ono što je važno za pušače, možete dobiti aprartman u kome je dozvoljeno pušenje, da se ne patite i visite preko prozora s tendencijom da poletite. Zaboravih da kažem da neki apartmani imaju potpuno opremljene kuhinje tako da sami možete da spremate hranu ukoliko ste na nekom posebnom režimu ili tako volite.

Foto: Mahlat
Foto: Mahlat

Zelene površine su uređene do najsitnijih detalja, osoblje je preljubazno, u toaletima postoji sve, od dnevnih uložaka, dezodoransa, krema za ruke, do vlažnih maramica, štapića za uši, ako nešto zaboravite da ponesete.

Foto: Spomenka
Foto: Spomenka
Foto: Spomenka
Foto: Spomenka

Naš vikend je podrazumevao i posetu vinariji Milosavljević čiji je vlasnik radio u vinarijama u Švajcarskoj a onda se vratio i prikupljeno znanje uložio  u porodični biznis, znate već da sam ljubitelj vina, njegovo je izvrsno, prva klasa! Obaška što se nalazi na mestu odakle puca pogled na deo ove naše prelepe zemlje, raj za oči i dušu.

dsc_0928
Foto: Spomenka
dsc_1026
Foto. Spomenka
Foto: Spomenka
Foto: Spomenka

Uživala sam! I sad sam ko nova 🙂

 

Pročitajte i

Hirurgija na Institutu za radiologiju i onkologiju Srbije – raj u paklu zdravstvenog sistema Srbije

Ne znam kako bih vam rekla sem – ovo je jedno uređeno odeljenje i na to odeljenje treba da se ugleda kompletan zdravstveni sistem ove zemlje. Na to odeljenje treba voditi „ekskurzije“ medicinskih radnika da vide da se može, da nije sve do sistema, da nešto zavisi i od ljudi.

Ostavite komentar