Home / Mahlat na sto načina / Kakva je razlika izmedju Mahlat i Suljagine Fate

Kakva je razlika izmedju Mahlat i Suljagine Fate

Moj muž ljubimac ne voli da šeta. To njemu zaludan pos’o. Ja obožavam. I nije mi zaludno jerbo snimim, dok šetam, u rodjenoj glavi, najmanje tri filma i dva’es puta promenim glavne glumce, statiste i završnu scenu a iz svake bitke ja izadjem kao pobednik, svi ostali dignu belu zastavu.

Kucu neće da mi kupi, stalno kukam da mi kupi jednog šetača da delujem smisleno na ulici a njega namolim da prošeta sa mnom tek kad počnem da redjam ucene. Njemu je šetnja – idemo da platimo račune i da prošetamo do tamo i natrag, dosta ti.

Meni, iskreno da vam kažem, dosadilo da se sama šetam, seckam kad god se sretnem sa nekim psom koga su pustili da se istrči i prestravljujem kad god vidim da neko trči prema meni, nikad ne znam da l’ samo džogira il’ će da nasrne na mene. Uglavnom džogiraju al’ ja se , eto, prestravim kad god ih ugledam onako zajapurene kako dahću, sve mislim na meni će iskaliti bes.

Kad krenem da šetam Knez MiJajlovom vratim se praznog novčanika. Il’ kupim nešto što mi ne treba, mis’im imam dve noge a cipela k’o da sam stonoga, il’ mi pare pokupe oni musavi što imaju lepe crne oči. Odolevam još samo onim prepadačima – ako ne volite pozorište valjda volite napuštenu decu, kad me presretnu sve mi žao što nisam valjak samo da predjem preko njih.

I tako, namolim juče ljubimca da prošeta sa mnom. Preko puta nas, na ulazu u Banjičku šumu stoji ogromna tabla na kojoj piše da ne smeju da se ubijaju divlje životinje. Četiri godine šetam tom šumom i ništa sem ptica nisam videla a zbog tog natpisa na tabli stalno strepim da će neka divlja da nasrne na mene i da me ubije jerbo čisto sumnjam da negde postoji tabla – Ne ubijajte divljake koji ulaze u ovu šumu. Očas mogu da postanem kolateralna šteta.

Kako udjosmo u šumu tako se posvadjasmo oko seksa. U stvari ne oko seksa nego oko kondoma. Na mrtvo ime i njegovo prezime. Svakojakog djubreta ima u šumi a kondoma da vam ne govorim. Mene ceo život učili da pazim da se ne okliznem na koru od banane, nikad mi nisu rekli da noge mogu da polomim ako nagazim na kondom a više sam kondoma preskočila nego kora od banane. I tako počnem da zvocam.

Ljubimac tolerantan, šta će ljudi, možda nemaju gde pa moraju u šumi.

Ma nemoj! Što, bre, ne ponesu svoje kondome i bace ih tamo gde treba, presede mi šetanje!

Sa kondoma spontano predjosmo na nekulturan narod i moj mili hazbend zaključi kako ja jesam divljak koga ne treba ni izvoditi a ni puštati da se istrči, da treba da sedim u kući jer je tamo sve kako ja hoću.

Na po’ šetnje počeo da mi obrazlaže našu finansijsku situaciju, da l’ nam pao standard il’ nam nije pao, stigosmo do politike, osećam ja stvarno ću sad da se pretvorim u divlju zver i rastrgnem ga. Šta me daviš, ko ide u šetnju da obrazlaže finansijsku situaciju, opusti se, si vid’o one kondome, pametni ljudi pametnije stvari rade u šumi. I tu ga izbezumim. Zaključi ljubimac da ne znam šta hoću. Kako da znam kad me zaludjuješ.

Je l’ treba da te nategnem sad uz neko drvo?

Ti da si neki, nateg’o bi me, čisto da razbijemo bračnu monotoniju. Ću se pravim da te ne poznajem, seks sa strancem osvežava brak, čitala ja.

Zaključi ljubimac diskusiju sa obrazloženjem da ne može gladan da nateže ništa, ni u najboljim uslovima a kamoli u nemogućim kakva je šuma u kojoj cvetaju kondomi a standard pada. I odvuče me kući.

Kod kuće sam prebila prst. I arlaukala, kaže ljubimac k’o da me zmija ujela. K’o da mi na živo seku prste posle Igmanskog marša. K’o Tarzan kad najavljuje Džejn da lijanskim prečicama stiže na ručak. Sve tako redjao. Ja sve vreme kukala, gledala kako će prst da mi otpadne i primicala se fotelji, ako pandrknem da pandrknem na meko.

I optužila njega da je baksuz. Da sam šetala sama ja bih kuvajući dovršavala one svoje filmove, zbog njega sam mislila o parama, kondomima, sve nekim glupostima i prebila prst.

Prst me još boli a kad njime nešto dodirnem pojma nemam šta sam dodirnula, drvo, ljubimca, svejedno mi. I nadrndana sam.

A razlika izmedju mene i Suljagine Fate?

Pa ta – Fata šetala sama. I dobila više zlata nego što je očekivala jerbo bila pametna i kao nasela na ono – udji sama i uzmi koliko ti drago. Onda je Mujo zamandalio vrata. Garant’ je bio seks nego nije bilo lepo da se to turi u pesmu.

Umesto da sam šetala sama i snimala filmove sa nekim ovakvim krajem ja tražila djavola u obliku bračnog mi druga.

Još sinoć sam tražila poštedu za danas. Još nemam povratnu informaciju.

Samo mi rek’o da od danas pa na dalje i ubuduće šetam sama. I snimam šta god ’oću. I da vodim računa da ne premašim budžet.

Pročitajte i

Priča o 55 godina

Tvoje godine tebi ne znače ništa.Znače samo drugim ljudima koji te po tome procenjuju i ocenjuju.Šta nije za tebe.Šta je sramota da radiš.Šta je sramota da kažeš.Gde je sramota da se pojaviš.Uopšte, ovi što misle da je njihova mladost samo njihova privilegija, tvoje godine procenjuju kao neku sramotu, kao da ti nikada  nisi bila mlada, kao da oni neće ostariti.

19 komentara

 1. hahahahah nasmijah se slatko, ti si luda totalno :mrgreen:

 2. D

  Bila pametna Fata,nema sta.Em setala sama,nije imao ko da je nervira,em popravila svoj budzet. Nedoreceno je samo ostalo , u pesmi, to oko seksa i kondoma(gde li ga je Muja bacio). 🙂

 3. Alta, da nisam luda poludela bih :mrgreen:

  Dajana, seks bio stoposto 🙂 za kondom nema veze, niko ga nije video 😉

 4. mogu ti reci da te razumem – sto se tice toga da ne volim da setam sama (a volim setnju), kao i to da ne mogu da ubedim ljubimca da se seta sa mnom – jer mu je to dosadno 😀 (u najblizu prodavnicu idemo kolima :D)… ali, kad ga nagovorim, on ima strpljenja za moje jel’, biljne nagone – dakleM cupam sve redom sto mi je zanimljivo… pa, moz’ misliti koliko nam setnje traju, dok ja overim svaki kutak… 😉

 5. Šta to mene sve briga, imam kuče. 😆

 6. dizvines, gde si gurala prs` kad si ga prebila? 😆 😆 😆

 7. U frižider 😯

 8. jedan
  jedan
  jedan

 9. U frižider?! Bogami je i tebi neko zamandalio vrata. :mrgreen: Time se smanjuje razlika između Mahlat i Suljagine Fate. 😉

 10. Sama sebi sam zamandalila, da je neko drugi pojela bih ga kako stoji 😉

 11. s

  😀 😀 😀 😀 😀 😀 Ti si bona 100% opicena, znas li to?????Hvala sto me nasmeja u ove sitne sate, dok mesam pekmez…i to od sljiva

 12. S

  Pa to resis ko ja, na kvarno. Kupis kuce, pa posle, ‘oce-nece, mora! :mrgreen:
  Dobro ti jutro, slatko me nasmeja. 😛

 13. Mahlat, stvarno, nisi ti za šetanje :mrgreen:

 14. P

  Razlika je u Muji.

 15. Biće da je razlika u Muji 😆

 16. Jebala te setnja! Razumem ljubimca potpuno. Kupi si kuce, sto rece neko, pa setaj do mile volje. :mrgreen:

 17. A

  hahahahhaha…prvi put citalac i od sada definitivno vjerni pratioc…..LOVE IT!!!!!

 18. Drago mi je, samo izvol’te 🙂

Ostavite komentar