Home / Mahlat na sto načina / Da same sebi zviznete kad se pogledate u ogledalu

Da same sebi zviznete kad se pogledate u ogledalu

Dragana Dzajic 21.09.2015 Lemoni
Dragana Dzajic 21.09.2015 Lemoni

Pre pet godina sam pisala o mukama Tantalovim kad pođeš u kupovinu brushaltera, odnosno da bi mi lakše bilo da kupim minobacaš nego onaj koji ja hoću, jer one što ih prodaju uvek bolje znaju, na prvi pogled, koji broj su moje grudi, kako će koji da mi stoji i šta je za mene a šta nije.

Situacija se s godinama pogoršava, što znači da one s grudima minus jedan brushaltere mogu da kupe gde hoće, kakve hoće i za koju priliku hoće, a da one ponosne nosilice velikih brojeva isto mogu da kupe gde hoće, ali za sve prilike isti, pravljen ko za prababu, s bretelama širokim ko da je obukla pancir a ne brushalter. U crnoj, beloj i boji kože. S kupovima ko kapama za plivače. Bez mašte.

O brushalterima za žene u pedesetim, ko ja što sam, mogla bih esej da napišem, samo kad bi mogao da sadrži varijacije na nema i nije to za vas. Za oči mog muža jeste, al’ na nekoj drugoj, pošto meni ne daju izbor. Tako nekako.

Paradoks je da za velike grudi brushalteri normalnog dizajna ne postoje, ali zato svaki za male grudi ima uloške da bi one izgledale što veće. Kao da iste te, „nabudžene“ ne mogu da naprave bez tih uložaka, za grudi kojima ulošci, tatine čarape i razna druga pomagala ne trebaju.

Ako imate problematične grudi, to jest, prirodno veće grudi od onih od minus jedan do plus dva, sigurno ste bar jednom imale problem s kupovinom. I sigurno postoje radnje koje zaobilazite u širokom luku, jer se u njima osećate diskriminisano, kao ja, recimo.

E, ako niste obaveštene, u Beogradu je otvorena nova prodavnica donjeg, ne tako problematičnog, i gornjeg, krajnje problematičnog veša, u svim brojevima i dizajna da vam muž, dečko ili neko treći 🙂 spusti jezik do poda, a vi same sebi zviznete kad se pogledate u ogledalu.

Dragana Dzajic 21.09.2015 Lemoni
Dragana Dzajic 21.09.2015 Lemoni

U ulici Kralja Petra broj 22, nalazi se prodavnica Lemoni u kojoj možete da uzdahnete od sreće i kupite veš koji ne liči na ono što već pomenuh, ali ova radnja, naravno, nije specijalizovana za plus size modele, već ima, između ostalog, i pamučni veš za tinejdžere, spavaćice, pa čak i novčanike, tašne, kišobrane…

Neke od najboljih svetskih brendova luksuznog donjeg veša možete pronaći u ovoj prodavnici, to su High-Fashion, Haute Couture, Lida, Aubade, Andres Sarda, Lise Charmel, Simone Perele, Valisere, Lejaby, Marie Jo, Primadonna, i što je vrlo važno, cene su prilagođenje našoj kupovnoj moći, dakle niže nego u drugim svetskim metropolama.

Pre nego što odete u Lemoni, šta tamo možete kupiti, možete pogledati na njihovoj Fejsbuk stranici ili Twitter nalogu.

Dragana Dzajic 21.09.2015 Lemoni
Dragana Dzajic 21.09.2015 Lemoni

Model sa fotografije : Dragana Džajić

Fotograf: Tijana Vuković

(Sponzorisan post)

Pročitajte i

Priča o 55 godina

Tvoje godine tebi ne znače ništa.Znače samo drugim ljudima koji te po tome procenjuju i ocenjuju.Šta nije za tebe.Šta je sramota da radiš.Šta je sramota da kažeš.Gde je sramota da se pojaviš.Uopšte, ovi što misle da je njihova mladost samo njihova privilegija, tvoje godine procenjuju kao neku sramotu, kao da ti nikada  nisi bila mlada, kao da oni neće ostariti.

Ostavite komentar